Heren 7 HZVV 7 verslaat hoogvlieger SC Angelslo 3

HZVV 7 verslaat hoogvlieger SC Angelslo 3

EMMEN - Het wisselvallig presterende HZVV 7 won het lastige uitduel van SC Angelslo 3. In Emmen werd het 1 - 3. Op de overwinning viel weinig af te dingen. Nummer 4 SC Angelslo begon sterk aan de wedstrijd, maar na een kwartier spelen wisselden beide ploegen van rol. HZVV kwam na 25 minuten spelen verdiend op voorsprong en breidde haar score een kwartier later uit naar 0 - 2. Een benutte strafschop bracht na rust de spanning even terug. Dit was echter van korte duur, een eigen doelpunt bepaalde vlak daarna de eindstand op 1 - 3. HZVV stijgt hierdoor een plek op de ranglijst, de ploeg van Barelds en Post staat nu vijfde.

De wedstrijd startte moeizaam voor HZVV, het team had tijdens het eerste kwartier problemen met haar verdedigende organisatie. SC Angelslo creëerde dan ook de eerste grote kans van de wedstrijd, het schot van buiten de zestien ging rakelings over het doel van de gasten. Aan de andere kant verscheen spits Ronald Otten in zeer kansrijke positie. Otten was de jonge doelman van SC Angelslo reeds voorbij, maar liep vervolgens niet door om de bal in het lege doel te schuiven. Een nieuwe mogelijkheid was er wederom voor Ronald Otten, die op het laatste moment werd achterhaald door zijn naaste belager. De scoringskans ging zodoende verloren. De grootste kans was in deze levendige beginfase voor SC Angelslo, dat er op links door wist te komen. De voorzet werd bij de tweede paal hard richting doel gekopt, maar ging tot grote opluchting van de gasten voorlangs. SC Angelslo nam voor de verandering met enkele afstandschoten het doel onder vuur, het was echter onvoldoende om verandering in de score te brengen. Na 25 minuten slaagde HZVV hier wel in. Een mooie combinatie tussen Raymond Jonkman, Marcel Kint en Marko Marissen werd door laatstgenoemde tot doelpunt gepromoveerd. Het schot verdween hard en zuiver in de verre hoek, 0 - 1. HZVV wist hier een uitstekend vervolg aan te geven. Met goed voetbal werd SC Angelslo gedwongen zich te beperken tot verdedigen, maar de gastheren werden bijna aan de gelijkmaker geholpen door HZVV. Een slechte terugspeelbal werd door de spits van SC Angelslo overgenomen en meegenomen richting doel. Alleen voor de keeper strafte de aanvaller het cadeautje niet af, het schot ging ruimschoots over. Het was een incident, HZVV bleef in het vervolg van de eerste helft de bovenliggende partij. De beloning hiervoor diende zich nog voor rust aan. Een corner van Marko Marissen werd op uitstekende wijze binnengekopt door Danny Bijl, 0 - 2.

Danny Bijl en Marko Marissen maakten in de rust plaats voor Jan Veldsink en Simon Verstegen. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor HZVV. De ploeg controleerde de wedstrijd en verdedigend stond het goed. Waar de technische en snelle buitenspelers in de eerste helft (mondjesmaat) voor gevaar zorgden, lagen ze in de tweede helft volledig aan banden bij vleugelverdedigers Khenny Santinge en Marco Hollenberg. Beide spelers speelden uitstekend, evenals voorstopper Robin Bouwmeester, die centraal achterin een stabiele indruk maakte. Toch wist SC Angelso, min of meer vanuit het niets, terug te komen in de wedstrijd. Voordat dit gebeurde had HZVV ook een doelpunt kunnen incasseren. Uit een voorzet kon de spits van de Emmenaren de bal binnenschieten, hij raakte de bal echter volkomen verkeerd en het schot ging naast. SC Angelslo, in de tweede helft met de wind in de rug, had het gevoel dat er iets te halen viel en zette flink aan. In de 60e minuut kreeg de thuisploeg een strafschop toegekend. De penalty werd binnengeschoten, 1 - 2. HZVV was het hierna even helemaal kwijt. De ploeg werd teruggedrongen door het fel opererende SC Angelslo. De gelijkmaker hing in de lucht en kwam er ook bijna. De rechtsbuiten frommelde zich langs de verdediging, waarna de keeper moeizaam redding bracht op het schot van dichtbij. Inmiddels was Owen Slingenberg voor René Klopstra in de ploeg gekomen. Al snel was Slingenberg belangrijk. Op links gaf de aanvaller de bal voor, de voorzet werd vervolgens pardoes in eigen doel werd gewerkt door een verdediger van SC Angelslo, 1 - 3. Met nog twintig minuten op de klok was de hoop op een goede afloop bij de thuisploeg verdwenen, getuige de houding en afgenomen inzet bij de spelers. Dit gaf HZVV de gelegenheid om aan het doelsaldo te werken. Het kreeg een tweetal enorme kansen om de score uit te bouwen. Owen Slingenberg kreeg een voorzet voor de voeten en aarzelde niet om te schieten. Het schot ging naast. Dezelfde Owen Slingenberg mocht even later alleen door richting vijandelijk doel. Met alleen de keeper voor zich was het een klassieke één op één situatie, waarbij de keeper met een mooie redding als winnaar uit de strijd kwam. In de dying seconds wist de keeper aan de andere kant het laatste wapenfeit te verijdelen, het schot van afstand werd probleemloos gekeerd.

SC Angelslo 3 - HZVV 7 1 - 3 (0 - 2)
0 - 1 (Marko Marissen), 0 - 2 (Danny Bijl), 1 - 2 (strafschop), 1 - 3 (e.d.)

Opstelling HZVV:
Kramer; Hollenberg, Bouwmeester, R. de Lange ©, Santinge; Klopstra ('65: Slingenberg), Bijl ('45: Veldsink), Kint, Jonkman; Otten, Marissen ('45: Verstegen).