Heren 7 Counters doen HZVV 7 de das om

Counters doen HZVV 7 de das om

KLAZIENAVEEN - Het is HZVV 7 niet gelukt om tegen het counterende Klazienaveen 4 de negatieve sportieve spiraal te doorbreken. Er werd een kansloze 6-2 nederlaag geleden. HZVV kon geen moment aanspraak op de overwinning maken. Na een paar minuten keken de gasten al tegen een achterstand aan. Deze klap kwam de gehavende ploeg (12 afwezigen) van coaches Arnold Barelds en Jan Post niet meer te boven. Wat volgde was een ontluisterend optreden van het Hoogeveense team, eentje die nauwelijks het aanzien waard was. Door het verlies is HZVV momenteel terug te vinden op de 8e plek in de reserve 5e klasse, wat in schril contrast staat tot de tweede plek van voor de winterstop.

In het kamp HZVV durfde tot op heden niemand het woord crisis in de mond te nemen, ook niet na de nederlaag tegen Klazienaveen. Feit is wel dat HZVV 7 voor de vierde opeenvolgende keer verloor. Een reeks die steeds meer Feyenoord-achtige vormen begint aan te nemen, maar de parallel met dat team is nog niet getrokken. Met louter zware wedstrijden voor de boeg zal het voor HZVV lastig worden om de sportieve malaise een andere wending te geven. In de welbekende wandelgangen doet het gerucht momenteel de ronde, dat de inmiddels belegen aanwinst Alexander Zwiers nu eindelijk van stal gehaald wordt. Zwiers zou de juiste remedie zijn om de sportieve crisis te kunnen bezweren.

Tegen Klazienaveen was het vanaf het begin een kansloze missie voor HZVV. De wedstrijd was slechts een paar minuten onderweg toen de 1-0 al in het net lag. Een magistraal schot van net buiten de zestien liet doelman Marko Marissen volkomen kansloos. In het vervolg van de eerste helft leunde Klazienveen rustig achterover, wachtend op een fout in de opbouw bij HZVV. Die kwam er even later. Balverlies bij de gasten was even later de inleiding van de 2-0. Het vooruitgeschoven HZVV verloor de bal op de helft van de tegenstander, waarna Klazienaveen razendsnel counterde. Een lange bal kon niet worden geneutraliseerd door de verdediging. De spits van de thuisclub was vervolgens koelbloedig in de afronding, 2-0. Op dat moment waren we slechts een kwartier onderweg. De wijze waarop de doelpunten werden weggegeven, was voor HZVV een duidelijk signaal dat er iets moest gebeuren. Dit besef was er bij HZVV, getuige de inzet die de spelers toonden. Zowaar hadden de gasten een kleine opleving. Na 25 minuten spelen kreeg HZVV de eerste mogelijkheid. Danny Dijkstra was de defensie te vlug af, maar zijn schot kon redelijk eenvoudig worden gepakt door de doelman. In de 35e minuut leek HZVV op voorsprong te komen. Een harde pegel van Vincent Otten werd gekeerd door de doelman en dreigde in tweede instantie over de lijn te rollen. Zover liet de doelman het echter niet komen. Vlak voor rust scoorde HZVV de aansluitingstreffer. Klazienaveen, dat tot dan toe uitsluitend op de counter had gespeeld, kreeg hierbij een koekje van eigen deeg voorgeschoteld. HZVV counterde succesvol na een interceptie, Roel Oldewening was het eindstation, 2-1. De hoop was weer helemaal terug in de HZVV-harten. Dit was echter van kortstondige duur. De verdediging liet zich een minuut voor rust volledig aftroeven. De spits van Klazienaveen sneed tussen twee verdedigers van HZVV door, alvorens hij de bal breed legde. Deze breedtepass werd binnengeschoten door een andere aanvaller, 3-1. Het werd zelfs nog bijna 4-1, maar doelman Marko Marissen voorkwam dit met een uitstekende redding.

Dat coaches Arnold Barelds en Jan Post verandering nodig achten, bleek uit het feit dat er vele wijzigingen werden doorgevoerd in de rust. Er werd geschakeld van 4-4-2 naar een 3-4-3 systeem. Raymond Jonkman en Simon Verstegen ruimden het veld voor Owen Slingenberg en Danny Bijl. Het technische duo had in de rust flink op inzet gehamerd, HZVV ging namelijk hartstochtelijk opzoek naar de aansluitingstreffer. De spelers oefenden veel druk uit op de manschappen van Klazienaveen. Het risico daarbij was wel dat er achterin 1 op 1 gespeeld werd. De kwetsbaarheid van deze constructie kwam al snel na rust tot uiting, toen Klazienaveen in feite voor de beslissing zorgde. Een counter bracht een aanvaller van Klazienaveen oog in oog met doelman Jan Veldsink, die in eerste instantie redding bracht op het schot. De rebound was daarna een gemakkelijke prooi voor een collega-aanvaller, 4-1. HZVV gaf niet op. Invaller Owen Slingenberg had de 4-2 op de schoen, met een perfect uitgevoerde halve draai schoot Slingenberg in het zijnet. Wat de toeschouwers in het restant van de wedstrijd te zien kregen, mocht niet bijster verheffend heten. HZVV had een licht overwicht, maar wist dit niet uit te buiten. Het had tevens de pech dat het opereerde tegenover een verdedigend superieure tegenstander. Klazienaveen schuwde fysiek spel daarbij geenszins, waardoor het redelijk gemakkelijk stand hield, als het puntje bij paaltje kwam. De 5-1 was de equivalent van de eerder gescoorde counters. De stand op het scorebord kreeg hierdoor wel een heel trieste aanblik. Maurice ter Haar zou de stand even later iets dragelijker maken door de 5-2 te scoren. Het gehalte "iets dragelijker" werd in de slotfase, niet geheel verrassend uit een counter, teniet gedaan. HZVV kwam vandaag kwalitatief op alle fronten tekort, Klazienaveen was een klasse beter in deze wedstrijd. Een woord van dank gaat uit naar de gastspelers, die ervoor zorgden dat er toch nog gevoetbald kon worden.

Volgende week treedt HZVV 7 in eigen huis aan tegen CSVC 3. Aanvang: 14:45uur.

Klazienaveen 4 - HZVV 7 6-2 (3-1)

1-0, 2-0, 2-1 (Roel Oldewening), 3-1, 4-1, 5-1, 5-2 (Maurice ter Haar), 6-2.
Opstelling HZVV 7: Marko Marissen; Maurice ter Haar, Marco Hollenberg, Pieter van Slochteren ©, Raymond Jonkman ('45: Danny Bijl); Simon Verstegen ('45: Owen Slingenberg), Jan Veldsink, Marcel Kint, Roel Oldewening; Vincent Otten, Danny Dijkstra.