Heren 4 HZVV 4 boekt overtuigende overwinning op SCN 2

HZVV 4 boekt overtuigende overwinning op SCN 2

NIEUWLANDE - HZVV 4 behaalde zaterdag een langverwachte zege. De 1-3 winst op SCN 2 was voor de formatie van manager Tigelaar tevens de eerste driepunter van 2017. HZVV speelde in Nieuwlande bij vlagen een uitstekende wedstrijd. De ploeg kreeg met name in de tweede helft een aantal grote kansen, maar verzuimde een grote score neer te zetten. In de eerste helft schoot Vincent Otten op schitterende wijze de 0-1 binnen, waarna Jan Jaap Uiterwijk Winkel namens HZVV nog voor rust een duit in het zakje deed door eveneens op prachtige wijze de 0-2 te maken. Na rust besliste Anno Post de wedstrijd definitief in het voordeel van HZVV, al werd het in de slotfase nog even spannend toen SCN op 1-3 kwam.

Om 14.30 uur werd er afgetrapt op sportpark Nieuwlande. Slordig balverlies achterin bij HZVV luidde de eerste grote kans van de wedstrijd in. De spits van Nieuwlande onderschepte de bal en stevende alleen op de keeper af, maar zijn schot in de verre hoek kon gekeerd worden. Daarna was het HZVV wat de klok sloeg. Een mooi afstandschot van Maurice ter Haar werd met pijn en moeite gered door de doelman van Nieuwlande, die in deze wedstrijd wel vaker een sta in de weg zou zijn. Een vrije trap van Jan Jaap Uiterwijk Winkel, versneld genomen, kon maar net naast worden getikt door de doelman van SCN. Halverwege de eerste helft was het wel raak. Een prachtige boogbal kwam bij de tweede paal terecht, waar Vincent Otten op de juiste plaats stond om uit te halen. Otten raakte de bal perfect en liet de SCN-doelman met een magistrale volley in de uiterste hoek kansloos. Het was genieten geblazen op sportpark Nieuwlande, want HZVV speelde uitstekend. SCN kwam er nauwelijks aan te pas en had lange ballen nodig om haar aanvallers in stelling te brengen. De meest gevaarlijke man aan de kant van SCN werd op de rechterkant uitstekend geneutraliseerd door Maurice ter Haar, die in de eerste helft nagenoeg ieder duel won. In de 35e minuut werd het harde werken van HZVV weer beloond. Jan Jaap UIterwijk Winkel passeerde met een prachtig boogballetje, waar hij al zijn gevoel in legde, de keeper, 0-2. Even later had Uiterwijk Winkel zijn tweede van de middag moeten scoren, maar ditmaal won de keeper in een rechtstreeks één tegen één duel. Een schot van Vincent Otten werd stijlvol gered door de SCN-goalie, die keer op keer zijn klasse toonde. We bereikten de rust met een stand van 0-2.

Na rust ging HZVV, met Anno Post in de ploeg voor Danny Dijkstra, onverdroten verder met kansen creëren. Een fris en fruitige Anno Post kreeg meteen een grote kans, maar de keeper had een geweldige redding in huis. Het inbrengen van Post was een gouden greep, want de verdediging van SCN werd na rust overlopen. Jos Tigelaar, vandaag acterend op het middenveld, waagde van mijlenver een afstandschot, in één keer op de slof genomen maar de keeper en de lat voorkwamen de 0-3. Daarvoor had Tigelaar al een keer de kwaliteit van het vangnet bij SCN getest en die was prima. Edwin Goris was inmiddels in de ploeg gekomen voor Sander van der Zwaag. Goris liet van zich spreken, want in korte tijd kreeg hij voorin twee grote mogelijkheden, weliswaar zelf gecreëerd. De keeper van Nieuwlande, waarvan iedereen zich onderhand afvroeg waarom deze jongen niet in het eerste elftal keept, vormde echter tot twee keer toe een sta in de weg. De actie van Goris, voorafgaand aan de eerste kans, was er eentje van grote schoonheid. Daarbij wipte de gelegenheidsaanvaller doelbewust de bal over zijn directe tegenstander, alvorens hij hem zijn hielen toonde. Een Bergkamp-momentje. Anno Post kwam even later in een gevaarlijke positie voor de keeper, maar Post mikte voorlangs. Even later was het wel raak, een bekeken schot van Post plofte binnen in de verre hoek, 0-3. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar SCN gaf niet op. Uit een klutssituatie punterde de spits van SCN van dichtbij raak, 1-3. Kort daarna kreeg SCN een grote mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Een goede actie van de linksbuiten leverde een voorzet op, die in de handen van de keeper werd geschoten. Daarna kwam de voorsprong van HZVV niet meer in gevaar.

Een mooie dag voor HZVV, dat niet alleen een paar plaatsen stijgt op de ranglijst, maar nu ook HZVV 5 onder zich weet. Volgende week staat er voor HZVV wederom een lastig duel op het programma, ACV 7, dat een paar weken terug nog van het vijfde wist te winnen, komt op bezoek. Aanvang: 14.30 uur.

SCN 2 - HZVV 4 1-3 (0-2)
0-1 (Vincent Otten), 0-2 (Jan Jaap Uiterwijk Winkel), 0-3 (Anno Post), 1-3.

Opstelling HZVV:
Jan Kramer; Maurice ter Haar, Sander van der Zwaag ('55: Edwin Goris), Adis Nazareet, Bram Streutker; Jeroen van Dongen, Michel Slot, Jos Tigelaar (c); Vincent Otten, Danny Dijkstra ('45: Anno Post), Jan Jaap Uiterwijk Winkel.

Amusementswaarde: 7,5
Man of the match: Vincent Otten