Heren 4 HZVV 4 - Hollandscheveld 3

HZVV 4 - Hollandscheveld 3

Terwijl Nederland in de ban van de verkiezingen was, had trainer Jos alweer het volgende verkiezingsdrama voor de boeg. Welke 11 spelers zou de trainer het veld insturen? Terwijl Sylvana Simons achteraf nog weleens na zou denken of politiek de juiste stap voor haar is, zou ook trainer Jos ook nog weleens twijfelen aan zijn basisspelers. De peptalk in de kleedkamer voorafgaand aan de wedstrijd bleef gelukkig nog wel in de koppies van de voetballers hangen. Trainer Jos sprak de ploeg toe: “Tegen de koploper, deze moeten we pakken. De eerste overtreding is van ons.” En zo geschiedde, dezelfde trainer en tevens aanvoerder nam na 10 minuten een pauze van eveneens 10 minuten. Nadat eerder Jan-Jaap Uiterwijk-Winkel solliciteerde na een gele kaart door vol overtuiging te laat in te grijpen, was het later dus de aanvoerder die met nog meer overtuiging een aanvaller op een gevaarlijke plek een schop verkocht. Scheidsrechter Henk floot gedecideerd en gaf de gele prent waarna Jos dus aan de eerdergenoemde pauze mocht beginnen. De Cocksen maakten vele overtreding en leken maar geen controle te krijgen over de wedstrijd, het duurde dan ook niet lang voordat de 0-1 viel. Na een opeenstapeling van fouten kon via een slecht verwerkte voorzet een goed oplettende aanvaller van T’Hoekie binnentikken.

De bezoekers hadden dus vrij spel op het Bentinckspark. Dit resulteerde al snel in de 0-2, een door Mausie van richting veranderd schot liet reserve goalie “Deur” kansloos achter. Over de eerste helft valt verder weinig te zeggen. Hollandscheveld kreeg een aantal kansen om met een nog grotere voorsprong te rusten maar deze verzuimden ze. Een 1-op-1 kans werd om zeep geholpen en een aantal vrije trappen bleken niet heel gevaarlijk. Een sympathieke opponent wees centrale verdediger “Doane” nog op zijn bevlekte schoen, een klein tufje hielp Michel bij de poetsbeurt van zijn linkerschoen. Ook na de terugkeer van Jos veranderde er weinig aan het wedstrijdverloop, de rust kwam dus als een verademing voor de supporters.

Na de rust wisselde de Cocksen een aantal keer, de meest spraakmakende wissel was die van Danny die de vlag mocht hanteren. Met zijn adelaarsogen wist hij te zien wat de veldspelers niet zagen en voorkwam zo een onterecht buitenspelsignaal. Danny liet het spel terecht doorlopen en dit bezorgde de bezoekers al snel na rust de 0-3. De afwezige goalie Jan Kramer zou trots zijn op zijn vervanger “Deur”, die net als hij ook niet de nul hield. Zo bleek de wedstrijd al met al een grote teleurstelling. De grootste teleurstelling was echter het optreden van verzorger Slomp. Slomp die vorige week alle verwachtingen overtrof door half dronken te arriveren, en half dronken te vertrekken van het sportcomplex, leek nu relatief nuchter. Tevens had hij geen drank mee, een absolute aderlating op deze toch al zo droevige zaterdagmiddag. Volgende week gaan de Cocksen proberen hun rug te rechten op bezoek bij wederom SVBO.

HZVV 0-3 Hollandscheveld