header-logo
Heren 4 HZVV 4 bestolen in Barger-Oosterveld

HZVV Heren 4

HZVV 4 bestolen in Barger-Oosterveld

EMMEN - HZVV 4 heeft in Barger-Oosterveld kostbare punten laten liggen. Tegen SVBO ZM3 kwam het Hoogeveense wonderteam niet verder dan 1-1. Hier deed de ploeg zichzelf ernstig tekort mee. Nadat HZVV grote kansen onbenut had gelaten, kwam het op slag van rust op achterstand. Een minuut later scoorde Danny Dijkstra vanaf de stip de gelijkmaker. In de tweede helft werd een loepzuiver doelpunt van Maurice ter Haar - de bal was ruimschoots de lijn gepasseerd - niet toegekend als zodanig, door de overigens goed fluitende scheidsrechter van dienst. Over twee weken volgt een herkansing in Barger-Oosterveld.

Op een lastig te bespelen veld waren beide teams zoekende in de beginfase. De spelers hadden te maken met een dusdanig hobbelig veld, dat zelfs een pass over korte afstand moeilijk uitvoerbaar was. Beide teams stelden hier hun speelwijze op af: verre lange halen van achteruit naar voren. De eerste kans van de wedstrijd was meteen een 'giga' mogelijkheid. Anno Post koos op snelheid de diepte en punterde de bal richting doel. Iedereen dacht dat de bal binnen viel, maar tot afgrijzen van HZVV viel de bal in het vangnet. De gasten waren de bovenliggende partij in deze eerste helft en creëerden de meeste mogelijkheden. Er werd bij tijd en wijle goed gebruik gemaakt van de grote ruimte achter de SVBO-defensie, door met name de rappe Anno Post. Vincent Otten verliet na twintig minuten spelen het veld met een blessure, Anthony Hetharia verving hem. Na dertig minuten was de meest dreigende speler aan de kant van HZVV, Anno Post, wederom gevaarlijk. Een prima actie, waarbij hij de back van SVBO op het verkeerde been zette, bracht hem in lastige scoringspositie. Het schot uit een moeilijke hoek ging rakelings over. Dit bleek een voorbode op een aantal grote kansen. Danny Dijkstra werd even later diep gestuurd en had alleen de keeper nog voor zich, die deze enorme kans uitstekend verijdelde. Even later kreeg Anno Post de bal in de diepte aangespeeld en was de defensie van SVBO weer eens te snel af. Vrij voor de keeper hoefde Post alleen een hoek uit te kiezen. Dit deed hij, maar het wilde schot vloog naast het doel, tot opluchting van SVBO. De volgende kans, eveneens een grote, was voor Maurice ter Haar, die alleen door mocht richting de keeper. Ook ditmaal kwam de keeper als winnaar uit de strijd. Zo liet HZVV vijf scoringskansen liggen in deze eerste helft. Aan de andere kant had SVBO tot dan toe helemaal niets afgedwongen, op een paar mogelijkheden na. Dit kwam vooral door de uitstekende defensie van HZVV, die onder leiding van aanvoerder Jos Tigelaar goed stond. Vlak voor rust sloegen ze vanuit het niets toe. Een dieptebal op de linksbuiten, waar een buitenspelluchtje aan zat, werd goed belopen. Er leek vervolgens een voorzet te komen, maar de aanvaller van SVBO raakte de bal compleet verkeerd en viel in de verre kruising. Een onmogelijke goal. Direct vanaf de aftrap stichtte HZVV gevaar via Anno Post, die vrije doortocht had, maar hard getorpedeerd werd in de vijandelijke zestien. Strafschop. Danny Dijkstra schoot de bal goed binnen, 1-1.

In de rust werden Michel Kleine, Adis Nazareet en Danny Dijkstra vervangen voor Dennis Zuidema, Jan Jaap Uiterwijk Winkel en Edwin Froma. HZVV begon stormachtig aan de tweede helft. Het zette SVBO vast op eigen helft. Onder aanvoering van good-old Edwin Froma werden er voorin kansen afgedwongen. Het leek slechts een kwestie van tijd voordat de 1-2 zou vallen. Die leek er in de 55e minuut ook te komen. Maurice ter Haar kon deze middag voor de tweedemaal alleen richting de keeper, die in eerste instantie redding bracht. De tweede inzet van Ter Haar pakte hij ook, maar de bal was reeds de doellijn gepasseerd. Op appel van de grensrechter werd er geen treffer toegekend. Een cruciaal moment in het licht van de wedstrijd. HZVV liet zich echter niet van de wijs brengen. Het ging door met kansen creëeren. Johannes Pesoelima kwam in de ploeg voor Anno Post. Een prachtige voorzet van Jan Jaap Uiterwijk Winkel kwam terecht bij Edwin Froma, die de bal bij de tweede paal inkopte. De bal ging echter op een haar na voorlangs. Op aangeven van dezelfde Edwin Froma werd even later Maurice ter Haar in stelling gebracht, die voldoende vrijheid genoot om uit te halen. Zijn uithaal ging rakelings voorlangs. HZVV kreeg met name over de rechter kant zeeën van ruimte, waar Anthony Hetharia een aantal keren gevaarlijk opdook. Dit leverde echter niets concreets op. SVBO kwam er op de counter een aantal keren gevaarlijk uit. Zowel de rechtsbuiten als de linksbuiten van SVBO kwamen eenmaal in vrije positie, maar het schot en de voorzet leverden geen succes op voor de roodgelen. De beste speler van de reserve 4e klasse, Sunno Dekker (ex-hoofdklasse en meervoudig Protos-winnaar met SVBO ZO1), kwam nauwelijks in het spel voor. Eenmaal kreeg de balvaardige Dekker een schietkans, die net over het doel vloog van HZVV. Aan de overzijde van het veld leek HZVV de wedstrijd te kunnen beslissen, na een fantastische aanname van Johannes Pesoelima. Met Edwin Froma leek Pesoelima de situatie uit te kunnen spelen, maar Pesoelima koos voor eigen succes. Na lang kappen en draaien kwam er een schot, die maar net naast ging. Wellicht was een breedtepass op Froma beter geweest. Hiermee waren de talrijke kansen van HZVV bekeken. De ploeg kwam daarna enigszins in de verdrukking, maar het leunde deze middag op een sterke defensie. Met name Edwin Goris, Jos Tigelaar en Dennis Zuidema speelden uitstekend deze middag. SVBO ging er steeds meer in geloven. Een puntgave voorzet vanaf links werd maar net met het hoofd gemist door de lange, bonkige spits van de thuisploeg. Op de rand van de zestien kreeg SVBO een vrije trap toegekend. Inmiddels waren we aanbeland in de slotfase van de wedstrijd. De vrije trap werd hard langs de muur geschoten, maar de keeper redde. Een voorzet vanaf rechts kwam bij de spits van SVBO terecht, die de bal richting de korte hoek tikte. De bal kon voor de lijn gestopt worden. De laatste kans kwam uit een corner, maar het vrije schot trof geen doel.

Volgende week speelt HZVV thuis tegen koploper Hollandscheveld 3. De ploeg heeft na de eerdere nederlaag iets goed te maken. Aanvang: 14.30. Heugelijk feit is dat het wedstrijdverslag volgende week geschreven zal worden door Dennis 'Deur' Zuidema.

SVBO ZM3 - HZVV 4 1-1 (1-1):

0-1, 1-1 (Danny Dijkstra, strafschop).
Opstelling HZVV:
Jan Kramer; Edwin Goris, Jos Tigelaar (c), Michel Kleine ('45: Dennis Zuidema), Bram Streutker; Michel Slot, Adis Nazareet ('45: Jan Jaap Uiterwijk Winkel); Vincen Otten ('20: Anthony Hetharia), Maurice ter Haar, Anno Post ('65: Johannes Pesoelima); Danny Dijkstra ('45: Edwin Froma).
Amusementswaarde: 8,5
Hero of the match: Rudi Slomp