header-logo
Heren 4 HZVV 4 redt het niet tegen LTC 4

HZVV Heren 4

HZVV 4 redt het niet tegen LTC 4

ASSEN - HZVV 4 heeft een turbulente week, waarin Julian Pol terugkwam van een verkenningsreis op Marbella, Sander van der Zwaag in één week (!) tien kilo kwijtraakte, Edwin Goris door Jos Tigelaar werd gepresenteerd c.q. binnengehaald als nieuwe aanwinst (lees: als de grote verlosser), Dennis Zuidema (na maanden) wereldkundig maakte dat hij een nieuwe vriendin heeft, Edwin Froma 24 kaarten beschikbaar stelde voor de wedstrijd FC Groningen - SC Cambuur en Anthony Hetharia de nodige kritiek uitte richting de feestcommissie, niet met winst kunnen afsluiten. Hoogvlieger LTC 4 was in Assen met 2-0 te sterk. Na een 0-0 ruststand konden de mannen van Tigelaar, Van der Zwaag en Slomp het in de tweede helft niet bolwerken. Door deze nederlaag haakt HZVV (voorlopig) af in de strijd om de bovenste plaatsen.

Na een aantal moeizame weken, waarin enkele afgelastingen en een nederlaag in de bekercompetitie tegen Tiendeveen 2 (1-1 red., verloren na strafschoppen) de boventoon voerde, reisde HZVV met een ruime selectie af naar Assen voor de lastige wedstrijd tegen promovendus LTC. Ook Julian Pol voegde zich bij de selectie. De goedgebruinde Pol had in Turkije, op kosten van zijn schoonfamilie, een vijfsterren resort aangedaan. Hier bleef het echter niet bij. Pol, die als arme student door het leven gaat en daardoor zelf zijn portemonnee liever niet trekt, plakte ook nog even een (verkennings)tripje naar Marbella vast aan zijn Turkse uitstapje. Uiteraard werd dit bekostigd uit de HZVV 4-teampot. Het Spaanse Marbella is immers de beoogde plek voor het beleggen van een winters trainingskamp. De feestcommissie, onder leiding van Michel Slot, wiens naam in geen enkel verslag mag ontbreken, had echter de nodige twijfels over de kwaliteit van de accommodaties in Marbella en stuurde daarom Pol als verkenner eropuit. Pol, in Marbella getooid in een iets te strakke Speedo (zie foto), observeerde en zag dat het goed was. De verdediger vergeleek meerdere all-inclusive hotels. Na het doen van een aantal bevindingen was Pol, met zijn door alcohol beïnvloedde brein, nog net in staat om hiervan een rapport op te stellen. Deze overhandigde Pol vandaag aan Michel Slot. Daarmee lijken alle obstakels die een mogelijk trainingskamp in de weg zouden kunnen staan vermeden. Het enige wat mogelijk nog een barricade zou kunnen werpen voor het droomuitje van het jaar is het financiële aspect. Ook dit lijkt echter een overkomelijk probleem, aangezien HZVV met Edwin Froma en Adis Nazareet twee marketingspecialisten in huis heeft. Middels een reeds uitgedokterd crowdfunding project willen Froma en Nazareet het financiële kostenplaatje, wat zo'n € 300,- de man bedraagt, rond krijgen. Uiteraard wordt dit vervolgd.

Om 14.30 blies scheidsrechter Toxopeüs voor de eerste keer op zijn fluit. HZVV startte voor de verandering in een nieuwe formatie, namelijk 4-3-3. Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat HZVV in LTC een sterke tegenstander getroffen had. De gastheren kregen al snel de eerste mogelijkheid. In de tweede minuut kon de keeper niet klemmen uit een corner, waarna de rebound een prooi voor diezelfde keeper was. Namens HZVV zorgde Vincent Otten in de 15e minuut vanuit het niets voor het nodige gevaar. De aanvaller van de gasten schoot de bal, bedoeld als voorzet, op de lat. De keeper van LTC kwam echter met de schrik vrij. Luttele minuten later kreeg HZVV een gigantische mogelijkheid op een voorsprong. Een uitstekende voorzet van Vincent Otten werd door Danny Dijkstra van dichtbij over het doel gewerkt. Aan de andere kant wist de gevaarlijke '10' van LTC door de defensie van HZVV te breken, maar de keeper redde op het schot in de korte hoek. In de 35e minuut moest Jos Tigelaar, de manager van HZVV, pissen. Hij deed dat zeer demonstratief in de bosjes, maar dat geheel terzijde. Danny Dijkstra leek HZVV even later op voorsprong te schieten, maar hij kreeg zijn voet niet tegen de prima voorgegeven bal. In de 41e minuut werd een harde charge op Dennis Zuidema met slechts een overtreding afgedaan. Zuidema moest geblesseerd het veld verlaten. Julian Pol kwam voor hem in het veld.

In de rust werd Joey Kleiman vervangen door Anno Post. Na rust kwam LTC aanvankelijk sterker uit de kleedkamer. Dit leverde de thuisploeg een aantal reële kansen op. Een vrije trap, rond de zestien, werd in de 52e minuut rakelings over de deklat geschoten. Amper 5 minuten later kwam een crosspass bij de aanvoerder van LTC terecht, die op rechts wel heel vrij kon uithalen. Het schot ging echter over. Vlak daarna kwam de spits van LTC oog in oog met de HZVV-doelman te staan, maar die redde van dichtbij. Johannes Pesoelima verving Vincent Otten. Een volgende kans bracht dezelfde spits in een soortgelijke positie, maar via de keeper belande de bal op de paal en zo bleef het gelijk. Dit was van korte duur, want enkele minuten later was het wel raak. Slordig balverlies werd door LTC afgestraft, de kans van dichtbij werd hard binnengewerkt door de spits van LTC. In de 70e minuut moest Rudi Slomp, de topfitte verzorger van HZVV, poepen. Hier liet hij zijn teamgenoten op Whatsapp uitvoerig van 'meegenieten', maar dat geheel terzijde. Manager Jos Tigelaar liet in het laatste kwartier Jan Jaap Uiterwijk Winkel doorschuiven, om er een slotoffensief uit te persen. In de 78e minuut leek HZVV op gelijke hoogte te komen, maar het schot van Jan Jaap Uiterwijk Winkel trof de lat. LTC kreeg uit een voorzet vanaf links een kans, de kopbal ging echter over. In de 80e minuut schoot Jan Jaap Uiterwijk Winkel hard richting doel, de doelman van LTC kon redding brengen op het schot. LTC kopte aan de overzijde op doel, maar de keeper redde. In de 88e minuut werd het pleit definitief beslecht. Een voorzet vanaf rechts kon eenvoudig bij de tweede bal worden binnengewerkt door de mee opgekomen linksback van LTC, 2-0. In de blessuretijd kreeg HZVV een levensgrote kans om de eer te redden. Danny Dijkstra en Joey Kleiman stevenden alleen op de keeper af, maar deze kans werd niet goed uitgespeeld. Vlak daarvoor was er enig tumult ontstaan na een overtreding van Michel Slot. Hierbij kreeg dezelfde Slot de rode kaart voorgeschoteld, na vermeend duwen.

HZVV deed zichzelf deze wedstrijd tekort door een aantal kansen niet te benutten. Er had vandaag minimaal een punt ingezeten. Na vijf wedstrijden kan geconcludeerd worden dat de ploeg een matige seizoensstart heeft doorgemaakt. Met drie opeenvolgende thuiswedstrijden op het programma, zullen de komende weken tegen achtereenvolgens SVBO ZM3, SCN 2 en Sweel ZM2 punten gepakt moeten worden om de eerste seizoenshelft alsnog de juiste wending te geven. Volgende week speelt HZVV tegen SVBO ZM3. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt.

LTC 4 - HZVV 4 2-0 (0-0)
1-0 (60e minuut), 2-0 (88e minuut)

Opstelling HZVV:
Jan Kramer; Maurice ter Haar, Michel Kleine, Jan Jaap Uiterwijk Winkel, Jochem van de Weg; Joey Kleiman ('45: Anno Post), Michel Slot, Dennis Zuidema ('43: Julian Pol); Vincent Otten ('55: Johannes Pesoelima), Danny Dijkstra, Anthony Hetharia (c).

Scheidsrechter: dhr. Toxopeüs
Man of the match: Jan Jaap Uiterwijk Winkel