header-logo
Heren 4 Bekerdroom HZVV 4 spat uiteen

HZVV Heren 4

Bekerdroom HZVV 4 spat uiteen

HOOGEVEEN - In de tweede ronde van de noordelijke districtsbeker verslikte HZVV 4 zich in vijfdeklasser Tiendeveen 2. HZVV kwam in de reguliere speeltijd niet verder dan 1-1, waardoor er strafschoppen aan te pas moesten komen. Tiendeveen nam deze beter en ging zodoende verrassend een ronde verder. Een flinke dreun voor de wonderploeg uit Zuid-West Drenthe, dat zich nu volledig op de competitie kan gaan richten. Het onwel worden van verzorger Rudi Slomp wierp een grote schaduw over deze wedstrijd. Schaars hoogtepunt was de rentree van aanvaller Joey Kleiman, die na zeer lange afwezigheid zijn opwachting maakte. Kleiman glansde zijn rentree op met een fraai doelpunt.

De in afwezigheid schitterende Jos Tigelaar had vanuit het Haagse Kijkduin nog zo de opdracht meegegeven om, uw verslaggever citeert: "Op twee fronten actief te blijven." De bevlogen coach was graag voor de felbegeerde 'dubbel' gegaan, maar zijn woorden waren aan dovemansoren gericht. Iets te snel na de verloren wedstrijd tegen Tiendeveen relativeerde Michel Slot de nederlaag als volgt: "Ach, nou hebben we straks ook eens een lekker weekendje vrij." Deze opmerking werd de doorgaans emotioneel intelligente middenvelder door een aantal spelers, die nauwelijks waren bekomen van de teleurstellende strafschoppenserie, niet in dank afgenomen. Slot, tevens groot liefhebber van alles waar alcohol inzit, maakte zijn 'slippertje' in de derde helft meer dan goed door een aantal rondjes te geven. Dit viel bij zijn mede-alcoholisten c.q. teamgenoten in goede aarde. Dat er na de wedstrijd extra veel gedronken werd, had naast de dadendrang van Slot en de teleurstelling die de wedstrijd met zich meebracht ook nog een andere reden. Halverwege de eerste helft werden spelers, begeleiders en supporters van beide partijen opgeschrikt door het onwel worden van Rudi Slomp. Op het eerste oog leek het ernstiger dan het in werkelijkheid was. De gewaardeerde HZVV-verzorger voelde zich niet goed en zakte bij de dug-out in elkaar. Achteraf bleek de alcohol van de vorige avond nog niet helemaal te zijn uitgewerkt. Omstanders dachten in eerste instantie aan hartfalen, omdat Slomp niet direct bij positieven kwam. Dit zag ook Johannes Pesoelima, die op het moment suprême helemaal vanaf de andere kant het veld over denderde om "eerste hulp" te verlenen. Hij twijfelde geen moment, gretig dat hij was, en duwde een reeds om hulp toegesnelde, opgeleide vrijwilliger aan de kant om zichzelf over Slomp te kunnen ontfermen. Dat deed Pesoelima, en hoe! Als je Pesoelima niet kent, zou je denken dat hij zich vergreep aan Slomp. Beide heren lagen in een intieme houding met elkaar op de grond, de één bewusteloos en de ander bij het volle bewustzijn. Gedurende een halfuur (!) paste Pesoelima mond op mond beademing toe. Het is ons tot op heden een groot raadsel waarom zolang. In ieder geval had het effect, want na een halfuur kwam Slomp eindelijk bij positieven. Het eerste wat hij zei was: "Vanavond ga ik vissen, eerst in de Hoogeveense vaart en daarna in Het Postkantoor."

Onder toeziend oog van Edwin Froma, die zich naar eigen zeggen spaarde voor de cruciale competitiewedstrijd tegen LTC 4, ontspon zich vanaf het begin een felle strijd. Bekervoetbal waardig, in alle opzichten. Tiendeveen, met minimaal drie spelers van de eerste selectie in de gelederen, trad met een sterk team aan en HZVV had het hier in de beginfase duidelijk moeilijk mee. De gasten hadden binnen het kwartier op voorsprong kunnen staan, als ze scherper in de afronding waren geweest. Een afvallende bal werd door de rechtsbuiten van Tiendeveen in één keer op de slof genomen, het schot ging snoeihard voorlangs. HZVV kwam even later weer goed weg. Een bal vanaf de zijkant, bedoeld als voorzet, ging gevaarlijk richting doel, maar werd afgeslagen. De grootste kans voor Tiendeveen was een uitgespeelde. Oog in oog met de keeper schoot de spits tegen de buitenkant van de kruising. HZVV leek daarna wakker. De ploeg zette Tiendeveen vast en combineerde zich in balbezit naar kansen. In de 21e minuut was het raak. Joey Kleiman krulde een bal van buiten de zestien in de verre kruising, een doelpunt om in te lijsten, 1-0. Een mooi moment voor Kleiman, die ruim een jaar uit de running was geweest. Het scheelde niet veel of HZVV had haar score uitgebreid. Michel Slot zag kans om vol uit te halen, maar zijn uitstekende volley viel maar net buiten de palen. Ook Dennis Zuidema, die de aanvoerder van Tiendeveen op het middenveld aan banden legde, was dichtbij de 2-0. De keeper van Tiendeveen verkeek zich op een voorzet van Vincent Otten, waarna Zuidema de bal net niet in het doel wist te knikken. Tot aan rust was het voornamelijk de felle strijdwijze van beide teams die de boventoon voerde, soms tot aan het randje van het toelaatbare. Scheidsrechter Henk Hotting gaf echter ook vandaag weer uitstekend aan waar de grenzen lagen. De grenzen werden ook niet overschreden, het was een zeer sportieve partij. Kansen vielen er in de eerste helft verder nauwelijks te noteren. De achterste linie stond bij HZVV wederom uitstekend, met Reynaert, Van der Zwaag, Uiterwijk Winkel en Nazareet was er sprake van een uitgebalanceerde laatste linie. Vlak voor rust wist de spits van de gasten uit de aandacht van zijn directe tegenstander te ontsnappen, maar het duel om de bal werd gewonnen door de keeper, die onopzettelijk getorpedeerd werd. Hij kon verder. Tussenstand: 1-0.

In de rust werden Adis Nazareet, Anthony Hetharia en Dennis Zuidema gewisseld. Jochem van de Weg, Bram Streutker en Danny Dijkstra kwamen in de ploeg. Waar HZVV in de eerste helft de bovenliggende partij was, waren de rollen na rust enigszins omgedraaid. De vele mutaties zorgden ervoor dat HZVV weer in haar spel moest komen, de ploeg was onrustig in balbezit en leed veelvuldig balverlies. Ondanks dat Tiendeveen het meeste balbezit had, creëerde het aanvankelijk nauwelijks kansen. De grootste kans was zelfs voor HZVV. Danny Dijkstra had een voorzet van Vincent Otten vrij voor het inkoppen, maar de bal ging voorlangs. De hardwerkende Dijkstra kreeg even later een riante mogelijkheid. Eerst frommelde de aanvaller zich sterk langs de laatste man van Tiendeveen, waarna de doelman op curieuze wijze redding bracht op het harde schot wat volgde. Buiten deze grote kansen om had HZVV nauwelijks iets in te brengen in de tweede helft. De ploeg werd steeds verder teruggedrongen. Bij Tiendeveen begonnen ze met de minuut meer te geloven in een stunt. Een corner werd getoucheerd en ging richting de verre hoek, maar de keeper redde moeizaam. De druk op het doel van de thuisploeg nam toe. Een schot van de mee opgekomen rechtsback werd gekeerd. Tiendeveen drong flink aan, maar creëerde geen uitgespeelde mogelijkheden, het stond verdedigend goed bij HZVV. In dat opzicht was er geen vuiltje aan de lucht voor de gastheren. Maurice ter Haar, terug van een blessure, kwam in de ploeg voor Maikel Reynaert. Vanuit het niets kwam Tiendeveen in de 69e minuut op gelijke hoogte. Een onschuldige voorzet werd door Johannes Pesoelima, die de bal stijlvol wou aannemen, in eigen doel gewerkt, 1-1. Sneu voor Pesoelima, die verder een uitstekende wedstrijd speelde. In de slotfase kregen beide teams kansen op de overwinning. Tiendeveen leek in de 80e minuut de genadeklap uit te delen. Een voorzet van de doorgebroken rechtsbuiten kon zomaar binnengetikt worden door de spits, maar hij schoot deze niet te missen kans naast. Aan de andere kant schoot Michel Slot hard richting de verre hoek, maar de bal zeilde net over, waar de doelman al verschalkt was. Vlak voor tijd leek HZVV in deze knotsgekke slotfase te scoren. Joey Kleiman brak door en gaf uitstekend voor op de vrijstaande Michel Slot, die vanaf een halve meter voor open doel tegen de buitenkant van de paal schoot. Omdat er niet meer gescoord werd, moesten strafschoppen de beslissing brengen. HZVV miste tweemaal (Dijkstra en Hetharia) en Tiendeveen deed dat niet, waardoor HZVV in rouw gedompeld werd.

Volgende week speelt HZVV de belangrijke uitwedstrijd tegen het hoog aangeschreven LTC 4. In Assen wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

HZVV 4 - Tiendeveen 2 1-1 (1-0) (Tiendeveen w.n.s.):
1-0 (Joey Kleiman, 21e minuut), 1-1 (e.d. Johannes Pesoelima, 69e minuut).

Strafschoppenreeks (2-4):
0-1, 1-1 (Jan Jaap Uiterwijk Winkel), 1-2, 2-2 (Sander van der Zwaag), 2-3, Danny Dijkstra mist, 2-4, Anthony Hetharia mist.

Opstelling HZVV:
Jan Kramer; Maikel Reynaert ('60: Maurice ter Haar), Jan Jaap Uiterwijk Winkel, Sander van der Zwaag, Adis Nazareet ('45: Jochem van de Weg); Michel Slot, Dennis Zuidema ('45: Bram Streutker); Vincent Otten, Johannes Pesoelima, Joey Kleiman; Anthony Hetharia (c) ('45: Danny Dijkstra).

Scheidsrechter: dhr. Henk Hotting
Man of the match: Joey Kleiman