Heren 4 HZVV 4 hard onderuit tegen SVBO ZM2

HZVV 4 hard onderuit tegen SVBO ZM2

HOOGEVEEN - HZVV 4 liep tegen SVBO ZM2 tegen een even grote als onverwachte nederlaag aan. In eigen huis verloor de ploeg van Tigelaar, Van der Zwaag en Slomp met 1-5. In de eerste helft kwam HZVV al snel op voorsprong door een goal van aanvaller Edwin Goris, waarna SVBO vervolgens drie doelpunten in de schoot kreeg geworpen. In de tweede helft probeerde HZVV het wel, maar het werd alleen maar erger voor de Hoogeveense wonderformatie.

Geschreven door: Michel "Maradoane" Kleine

HZVV kende allerminst een vlekkeloze voorbereiding in aanloop naar de wedstrijd tegen SVBO. In de week voorafgaand aan de wedstrijd heerste er grote onrust binnen de groep, wat zeker invloed zal hebben gehad op het resultaat in deze wedstrijd. Niemand minder dan vleugelverdediger Maikel Reynaert was hier het dubieuze middelpunt van. Een dag nadat de Groningse studentenvereniging Vindicat in opspraak was geraakt vanwege een ontgroeningsritueel, waarbij een aspirant lid ernstig hersenletsel opliep, en de zogeheten 'bangalijst', sijpelde bij HZVV het nieuws binnen dat Maikel Reynaert ervan wordt verdacht dat hij het grote brein is achter deze lijst. Reynaert, normaal gesproken een (op het oog) ingetogen en bedachtzame jongen met een respectvolle houding naar anderen toe, werd een dag in hechtenis genomen door justitie vanwege vermeende vrouwonvriendelijke praktijken. In het justitiële paleis van Groningen is 'onze' Maikel onderworpen aan een stevig verhoor. Hij zou hoogstpersoonlijk een gedetailleerde lijst van vrouwen hebben samengesteld en op basis van uiterlijke kenmerken cijfers hebben toegekend. De lijst bevat grove uitspraken als: "En moge de gore wijven met hun vlamoes over onze kanonnen getrokken worden.". Daarmee heeft Reynaert alle fatsoensnormen ernstig overschreden. Tevens heeft de jonge verdediger zijn teamgenoten van HZVV 4 ernstig in verlegenheid gebracht door zijn, laten we zeggen, seksueel gerelateerde uitspattingen. Dit is Reynaert vooralsnog niet op een schorsing komen te staan bij de club. Wel heeft Jos Tigelaar zich, namens HZVV 4 en de club, gedistantieerd van deze bandeloze praktijken. Ondanks alle perikelen mocht Reynaert tegen SVBO 'gewoon' in de basis beginnen, zijn voetbalkwaliteiten staan immers niet ter discussie.

HZVV begon in tegenstelling tot twee eerdere wedstrijden sterk aan de wedstrijd. Binnen 8 minuten was het raak. Anno Post haalde de achterlijn en gaf de bal strak voor op Edwin Goris, die trefzeker was, 1-0. De voorsprong was echter van zeer korte duur. Nog geen vijf minuten later was het alweer gelijk. Een verdediger van SVBO besloot van grote afstand uit te halen en het schot dwarrelde binnen, 1-1. Nog geen twee minuten later lag de 1-2 in het net. Een snelle uitbraak werd verzilverd door de spits van SVBO, die na een voorzet doeltreffend afrondde. Julian Pol kreeg namens HZVV een mooie kans op de gelijkmaker, maar Pol stuitte op de keeper van SVBO. Heel veel meer dan dit viel er in het eerste bedrijf niet te genieten op sportcomplex Bentinckspark. HZVV leek de gelijkmaker te scoren in een scrimmage, maar door een woud van benen vond de bal het net niet. SVBO probeerde bij tijden het vijandelijke doel met afstandschoten onder vuur te nemen, maar hier kwam geen doelpunt uit voort. Op slag van rust was het wel raak. Een vrije trap werd door niemand geraakt en viel zomaar binnen, 1-3.

In de rust ruimden Anno Post, Maikel Reynaert en Anthony Hetharia het veld voor Vincent Otten, Johannes Pesoelima en Danny Dijkstra. Na rust probeerde HZVV de aansluitingstreffer te forceren, maar de ploeg dwong nagenoeg geen kansen af. SVBO begon naarmate de tweede helft vorderde beter en beter te voetballen. Vlak na rust belande een verdwaalde voorzet tegen de lat, maar de keeper kwam met de schrik vrij. Een aantal afstandschoten, waar het in de tweede helft beter voetballende SVBO het voornamelijk van moest hebben, konden worden gestopt. Het was vooral aan het uitstekend spelende centrale duo, bestaand uit Michel Kleine en Sander van der Zwaag, te danken dat er weinig werd weggegeven. Jochem van de Weg kwam in de ploeg voor de moegestreden Julian Pol. HZVV probeerde in balbezit met de beste intenties een opening te vinden in de verdediging van SVBO, maar slaagde hier niet in. In de 75e minuut viel de definitieve beslissing. Een schot kon in eerste instantie met de voeten worden gered door de keeper. De bal kwam vervolgens bij de aanvoerder van de gasten terecht, die de bal zuiver binnenschoot. HZVV kwam er daarna niet meer aan te pas. SVBO benutte de ruimtes optimaal en liep in de 85e minuut uit naar 1-5. De rechtsbuiten van SVBO had vrije doortocht richting het doel van de gastheren en stuitte op de keeper, in de rebound was het echter wel raak. De spits van SVBO had in de slotminuten nog voor de 1-6 kunnen zorgen. Het schot kon buiten de palen worden gehouden door de keeper.

Volgende week treedt HZVV aan in en tegen Hollandscheveld. Aanvang: 14.30.

HZVV 4 - SVBO ZM2 1-5 (1-3)
1-0 (Edwin Goris, 8e minuut), 1-1 (12e minuut), 1-2 (14e minuut), 1-3 (44e minuut), 1-4 (75e minuut), 1-5 (85e minuut)

Opstelling HZVV:
Jan Kramer; Maikel Reynaert ('45: Johannes Pesoelima), Michel Kleine, Sander van der Zwaag, Raimon Loman; Michel Slot, Adis Nazareet; Edwin Goris, Julian Pol ('60: Jochem van de Weg), Anthony Hetharia ('45: Danny Dijkstra); Anno Post ('45: Vincent Otten).

Scheidsrechter: Henk Hotting
Assistent-scheidsrechter: Maurice ter Haar
Man of the match: Sander van der Zwaag

Op de foto wordt Henk Hotting, in het kader van 'De week van de scheidsrechter' in het zonnetje gezet: 4 bier van HZVV 4.