header-logo
Heren 4 HZVV 4 ruim langs ACV 7

HZVV Heren 4

HZVV 4 ruim langs ACV 7

ASSEN - Een week na de smadelijke nederlaag tegen HZVV 5, pakte HZVV 4 tegen ACV 7 de spreekwoordelijke winnende draad weer op. In Assen boekte de equipe van Tigelaar, Van der Zwaag en Slomp een ruime 2-8 overwinning. Een uitstekende zege in meerdere opzichten. Goed spel ging gepaard met een collectieve drang om tot het uiterste gaan. HZVV kreeg hiervoor de rijkelijke beloning in de vorm van een overwinning. Door de overwinning is het team vanuit het rechterrijtje naar de vierde plaats opgeklommen.

Een paar uur voor de wedstrijd werden de spelers van HZVV verrast met een spraakberichtje van niemand minder dan Dennis Zuidema, beter bekend als 'Deur'. Vrijdagavond kreeg Zuidema de eervolle oproep om zich de volgende dag bij de eerste selectie te mogen voegen voor de wedstrijd tegen Omlandia. In het spraakbericht schalden de (overwegend valse) klanken van het lied "Drake - Started From The Bottom" door de speakers, met Zuidema in een twijfelachtige hoofdrol als zanger. Mooi dat de omhooggevallen Zuidema ondanks zijn uitverkiezing niet vergat op welke 'bottom' hij begonnen is. Hij is niet het type om te gaan zweven. Het idee achter deze motivatie song verdient een ruime voldoende, de uitvoering niet. Er waren voorafgaand aan de wedstrijd meer mentale steuntjes in de rug van de HZVV-spelers. Boegbeeld Michel Slot, de grote initiator van het grootse idee om tijdens de winterstop een exotisch reisje met het team naar het buitenland te maken, kwam met een heugelijke mededeling op de proppen. De robuuste middenvelder van het Hoogeveense 'wonderteam' schijnt steeds meer draagvlak te krijgen voor het winterse tripje. Als "Hoofd feestcommissie" (deze eervolle titel prijkt met trots bovenaan zijn LinkedIn-profiel) heeft Slot er met een lobby voor gezorgd dat meerdere commissieleden zich vol overgave achter het idee van Slot hebben geschaard. Met zijn grenzeloos hoge emotionele intelligentie heeft Slot op verbaal subtiele wijze nieuwelingen Johannes Pesoelima, Julian Pol, Maikel Reynaart, Dennis Zuidema en Jan Kramer over de streep weten te trekken. Aangezien dit de voltallige commissie betreft, die tevens de volledige zeggenschap heeft aangaande feesten en uitjes, staat het tripje naar de Spaanse kustplaats Marbella nu definitief vast. De rest van de selectie heeft immers geen enkele inspraak. Het balletje ligt nu bij Johannes Pesoelima, die op korte termijn een datum zal prikken om als commissie om tafel te gaan.

Op het kunst biljartlaken van ACV begon HZVV moeizaam aan de wedstrijd. Dat de ploeg geen lering had getrokken uit de slechte beginfase van vorige week, bleek uit het feit dat er na 11 minuten een 1-0 achterstand op het scorebord stond. Een corner kwam op ietwat gelukkige wijze bij de spits van ACV terecht, die op zijn beurt vanuit de kluts binnenkopte. Het ervaren ACV (gemiddelde leeftijd 52), met de broer van oud-Ajacied Peter Hoekstra in de gelederen, maakte het HZVV bij vlagen erg lastig. Zonder bal gaven de Assenaren echter zeeën van ruimte weg. Uit het niets kwam HZVV in de 13e minuut op gelijke hoogte. Een voorzet van Julian Pol werd pardoes door een verdediger van ACV in eigen doel gewerkt. Dit was een welkom steuntje in de rug voor HZVV, want de ploeg kon tot dusverre geen grip op de wedstrijd krijgen. ACV bleef gevaarlijk, maar HZVV nam in de 20e minuut de leiding. Simon Verstegen bediende na een geweldige actie Danny Dijkstra (na zijn Chinese uitstapje beter bekend als Dan Lee), die op beheerste wijze zijn eerste seizoenstreffer tegen de touwen schoot. In de 25e minuut ontstond er een grote kans voor ACV. Een uithaal in de verre hoek werd moeizaam door de keeper tot corner verwerkt. Jan Jaap Uiterwijk Winkel verzuimde om HZVV op 1-3 te zetten, hij schoot alleen voor de keeper voorlangs. In de 30e minuut was het wel raak. Een prima actie van wederom Simon Verstegen werd door dezelfde Verstegen vanuit een onmogelijke hoek tot doelpunt gepromoveerd, 1-3. HZVV kwam vanaf dat moment beter in de wedstrijd. Het team gaf uitstekend antwoord op de sterk voetballende speelwijze van ACV. Achterin stond het blok Loman/Tigelaar/Kleine/Pol als een huis, doorbraken werden nauwelijks toegestaan. Een linie verder vochten Adis Nazareet en Michel Slot veel duels uit, die niet zelden in het voordeel van dit duo werden beslist. In voetballend opzicht werd het ook steeds beter, de spelers wisten elkaar goed te vinden. Er werden een aantal mooie aanvallen tot stand gebracht. Een dergelijke aanval leverde vlak voor rust, in de 42e minuut, de belangrijke 1-4 op. Een voorzet van Julian Pol werd uitstekend binnengeschoten door Danny Dijkstra. HZVV had het even later nog erger kunnen maken voor ACV. Jan Jaap Uiterwijk Winkel stoomde op en zag in zijn ooghoek Vincent Otten volledig vrijstaan op de rechterflank. De pass van Uiterwijk Winkel was echter iets te scherp, waardoor er gerust werd met 1-4.

Tijdens de rust geen mutaties aan de kant van HZVV. Meteen na de aftrap ging HZVV verder met waar het mee bezig was, kansen creëren. Een uitstekende voorzet van Vincent Otten kon ingekopt worden door de volledig vrijstaande Danny Dijkstra. Zijn kopbal kon eenvoudig door de ACV-doelman worden gepakt. Dit was echter uitstel van executie, want in de 47e minuut scoorde Dijkstra wel zijn hattrick. Op aangeven van Simon Verstegen schoot Dijkstra zuiver en geplaatst binnen, 1-5. De beslissing was daardoor al vroeg gevallen. Het aanvalsspel van de gasten bleef de boventoon voeren, maar we moesten wachten tot de 60e minuut voor een volgende treffer. Simon Verstegen passeerde de keeper voor de tweedemaal deze middag. Een prima schot viel binnen via de onderkant van de lat, 1-6. Jochem van de Weg kwam in de ploeg voor aanvoerder Jos Tigelaar en Michel Kleine ruimde het veld voor Johannes Pesoelima. De hoge score was enerzijds terecht te noemen, maar gaf anderzijds een vertekend beeld. Het probleem zat hem bij ACV namelijk niet in het voetbal, maar op conditioneel vlak. Dit buitte HZVV maximaal uit. ACV scoorde vanuit het niets de 2-6. Een harde overtreding van Julian Pol leverde de thuisploeg een strafschop op. De keeper zat er vervolgens aan, maar het was raak. In de daaropvolgende spelmomenten creëerde ACV een aantal serieuze mogelijkheden. Een dieptebal bracht de spits in stelling, de doelman kon echter ingrijpen met een sliding. Vanuit de tweede lijn ging een hard schot rakelings over. Even later kon de "Ravanelli van ACV" bij de tweede paal ongehinderd inkoppen en deed dat, zijn kopbal kaatste via de kruising terug in het veld. De rebound werd ook ingekopt, waarop de keeper redding bracht. Aan de overzijde van het veld was het in de 73e minuut raak. De mee opgekomen Raimon Loman trof van dichtbij doel, op beheerste wijze, 2-7. De linksbuiten van ACV kon vlak na de aftrap alleen richting de keeper, maar werd door laatstgenoemde afgestopt. Een afstandschot van invaller Johannes Pesoelima werd goed beoordeeld door de keeper van ACV, die het schot klemde. Dezelfde Pesoelima maakte even later met Simon Verstegen en Danny Dijkstra aan zijn zijde de oversteek richting doel, met slechts twee verdedigers tegenover zich. In plaats van het uit te spelen, ging Pesoelima voor eigen succes. Dit slaagde niet, waardoor het seizoenstotaal van Pesoelima blijft steken op één treffer. Het laatste doelpunt van de middag kwam op naam van Michel Slot, die in balbezit stiekem was mee gekropen in de vijandelijke zestien. Dat hij daar een neusje voor de goal blijkt te hebben liet hij zien door te scoren, 2-8.

HZVV speelde vandaag de beste wedstrijd van het nog piepjonge seizoen. De ploeg liet zien over veerkracht te beschikken na de vroege achterstand. Goed voetbal en hard werken gingen hand in hand. Een collectieve prestatie was het resultaat op deze mooie, zonnige middag voetbal in Assen. Volgende week speelt HZVV thuis tegen SVBO ZM2. Aanvang: 14.30 uur.

ACV 7 - HZVV 4 2-8 (1-4)
1-0 (11e minuut), 1-1 (e.d. 13e minuut), 1-2 (Danny Dijkstra, 20e minuut), 1-3 (Simon Verstegen, 30e minuut), 1-4 (Danny Dijkstra, 42e minuut), 1-5 (Danny Dijkstra, 47e minuut), 1-6 (Simon Verstegen, 60e minuut), 2-6 (penalty, 62e minuut), 2-7 (Raimon Loman, 73e minuut), 2-8 (Michel Slot, 87e minuut)

Opstelling HZVV:
Jan Kramer; Julian Pol, Michel Kleine ('60: Jochem van de Weg), Jos Tigelaar (c) ('60: Johannes Pesoelima), Raimon Loman; Michel Slot, Adis Nazareet; Vincent Otten, Jan Jaap Uiterwijk Winkel, Simon Verstegen; Danny Dijkstra.

Assistent-scheidsrechter: Maurice ter Haar
Man of the match: Simon Verstegen