Jong HZVV Jong HZVV klopt Jong Hoogeveen

HZVV Jong HZVV

Jong HZVV klopt Jong Hoogeveen

Hoogeveen – De derby tussen Jong HZVV en Jong Hoogeveen eindigde in een 3-1 zege voor de roodwitten. HZVV was de betere ploeg en kreeg legio kansen, maar de voorwaartsen hadden het vizier niet op scherp. Hoogeveen-doelman Raymon Slot was ook vaak een sta in de weg voor de thuisclub. Na een 1-1 ruststand liep Jong HZVV in de slotfase uit naar een verdiende 3-1 zege.

De wedstrijd was nog geen minuut oud of Jong HZVV nam de leiding via een treffer van spits Tim Mulder. Daarna probeerde de thuisclub door te drukken en kreeg daar genoeg kansen voor. Mogelijkheden voor Tim Mulder, Mike Doldersum, Daymen Doldersum, Jan Hup werden niet verzilverd en Jong HZVV verzuimde in deze fase afstand te nemen. De eerste kans voor Jong Hoogeveen kwam na twintig minuten voor Dave Padding, maar zijn inzet werd knap gepareerd door doelman Luuk Dorland. Na kansen voor Reza Hosseini en Daymen Doldersum, die niet benut werden, toonde Jong Hoogeveen zich een stuk effectiever. Terwijl HZVV al zeven kansen onbenut had gelaten had Jong Hoogeveen aan twee kansen genoeg om tot scoren te komen. Vlak voor rust zette Enrico Schonewille goed voor en Dave Padding liet Dorland met een knap schot kansloos. Na rust verschenen doelman Damyan van Goor, Yannick Manusiwa, Emanuel Manuhutu en Noah ten Brinke in de ploeg. Bij Hoogeveen maakten Shakki Mohammed en Ismael Ucan hun opwachting.

De tweede helft begon met drie goede kansen voor Jong HZVV, maar Reza Hosseini en Noah ten Brinke verzuimden af te ronden. Daarna ging de strijd meer gelijk op en verscheen Hoogeveen zo nu en dan ook dreigend voor het doel van Van Goor. De slotfase was weer voor HZVV. Nadat Yannick Manusiwa de paal had geraakt, kwam Jong HZVV op voorsprong. Daymen Doldersum legde het leer fraai voor hem zelf klaar en schoot de bal in de linker hoek. Daarna was de wedstrijd gespeeld en waren er nog kansen voor Tim Mulder en Emanuel Manuhutu, maar die gingen er niet in. Vlak voor tijd vergrootte Mike Doldersum met een fraai schot van zo’n achttien meter de voorsprong voor Jong HZVV: 3-1.

Jong HZVV - Jong Hoogeveen 3-1 (1-1)
1Tim Mulder 1-0, 44. Dave Padding 1-1, 68. Daymen Doldersum 2-1, 82. Mike Doldersum 3-1.

Scheidsrechter: Boer.

HZVV: Luuk Dorland (46. Damyan van Goor), Nick Neumann, Jan Hup, Randy Nijstad, Mats Hoogeveen (46. Yannick Manusiwa), Joshua Abrahams (46. Emanuel Manuhutu), Sander van Dijk, Tim Mulder (46. Noah ten Brinke), Mike Doldersum, Reza Hosseini en Daymen Doldersum.

Hoogeveen: Raymon Slot; Saroney Vreeling, Brian Diphoorn, Dylan Bezuyen, Jeffrey van Veen, Nicky Seinen, Twan Reinders, Thomas Reinders, Enrico Schonewille, Dave Padding en Jarno Prijs. Wissels: Shakki Mohammed, Ismael Ucan.