Jong HZVV Jong HZVV laat punt aan Jong Erica

HZVV Jong HZVV

Jong HZVV laat punt aan Jong Erica

De meteorologische lente zorgde voor redelijke weersomstandigheden én er stond dit keer geen wedstrijd tegen Jong Elim op het programma die zomaar kon worden uitgesteld. Dat betekende dat Jong HZVV en Jong Erica eindelijk hun derde pot in de Tweenul/Jako competitie konden afwerken en daarmee hebben bijna alle teams in poule C er drie duels opzitten. Alleen Jong Elim zorgt met slechts één gespeelde wedstrijd nog voor een vertekend beeld in de rangschikking, maar dat zal te maken hebben met de personele perikelen bij de Elimieten. ‘Zo fris as een kiepe en stark as een bere ‘ was Elim klaar voor de seizoenshervatting totdat het akelige akkefietje in de zaal zich voordeed. Een aantal schorsingen en een gratieverzoek dat niet werd ingewilligd was het gevolg. Naar verluidt vertoeft ondertussen een aantal pensioengerechtigde dorpelingen op zolder alwaar zij speuren naar de kicksen van weleer met de intentie hun club actief bij te staan. Dit neemt niet weg dat er rond een hernieuwd optreden van Jong Elim vraagtekens rijzen.

Door Goos Mol

Bij HZVV en Erica heeft men geen last van zulk soort ongemakken en de talenten van deze clubs ontmoetten elkaar afgelopen dinsdagavond alweer voor de tweede keer in deze interessante poule. Hoewel Jong HZVV en Jong De Weide daarin voorlopig de dienst uitmaken geven de teams elkaar op het veld geen duimbreedte toe en zijn uitslagen van 10-0 zoals in de wedstrijd tussen de jeugd van Klazienaveen en Zwartemeerse Boys ondenkbaar. Dat ondervond ook Jong HZVV maar eens weer, dat voor de winterstop al de nodige moeite had met de Ericanen en toen pas in de slotfase met 2-5 werd gewonnen.

Dit keer begon Jong HZVV furieus aan de wedstrijd en werd de tegenstander vroegtijdig onder druk gezet. Het leverde meteen drie goede kansen op voor achtereenvolgens Sander van Dijk, Julian Mol en Stefan Kikkert, maar de uitstekend keepende Bram Gebbeken lag even zo vaak in de weg. Jong Erica overleefde het onstuimige eerste kwartier waarna de zuidoosthoeker defensie verrassend het aanvallende spel van Jong HZVV wist te stuiten. De HZVV’ ers die zo’n 80% van het balbezit voor rekening namen liepen zich stuk op een hechte muur van verdedigers en pas in de 30e minuut deed de volgende echte kans zich voor. Het was Pim de Jonge die zich aan de drukte wist te onttrekken en oog in oog geraakte met doelman Gebbeken. Van dichtbij pegelde de middenvelder het leer echter loeihard op de handen van de dekselse doelman en zo ging voor de roodwitten een zekere treffer in rook op. Omdat er van de tegenpartij geen gevaar werd vernomen stond er bij rust nog immer 0-0 op het scorebord.
Het tweede chapiter begon beter en was amper 5 minuten onderweg toen de mee opgerukte HZVV- verdediger Yannick Manusiwa de 1-0 in het netje kopte. De verlossende treffer, zo zou men mogen denken. Het bevrijdende gevoel duurde echter slechts drie minuten, want nadat Jong HZVV bij de eerstvolgende aanval de bal had ingeleverd vertrok in de 54e minuut Pelle de Vries langs de zijlijn waarna de inkomende Justin Meeuwisse uit de voorzet de 1-1 binnentikte. Zo konden de mannen van coach Meppelink opnieuw beginnen.

Jong HZVV wrong zich in allerlei bochten om de wedstrijd nog voor het eindsignaal te beslissen maar in het overvolle strafschopgebied en dankzij de vuisten van Gebbeken hadden de bemoeienissen weinig kans van slagen. Bij een laatste poging van afstand van Julian Mol belandde de bal nog met een sierlijke boog op de lat, maar het bleef bij 1-1. ‘Een keurige tegenstoot, een kans en een doelpunt’ luidde de effectieve balans van Jong Erica, dat in de aansluitende strafschoppenserie daarentegen drie pengels niet wist te benutten. Voor HZVV schoten Pim de Jonge, Stefan Kikkert en Julian Mol vanaf elf meter wel met scherp en hierdoor bleef een tweede bonuspunt in Hoogeveen.

De stand van de twee ploegen aan kop:

1) Jong De Weide 3-7 +4,
2) Jong HZVV 3-7* +3 *)