Jong HZVV Jong HZVV pakt op valreep bonuspunt tegen Jong De Weide

HZVV Jong HZVV

Jong HZVV pakt op valreep bonuspunt tegen Jong De Weide

Jong HZVV speelde dinsdagavond haar tweede wedstrijd in de Tweenul/ Jako beloftencompetitie. Dit fenomeen is opgezet om talentvolle voetballers gedurende het seizoen naast de reguliere wedstrijden structureel te laten acteren op een hoger level dan dat zij mogelijk gewend zijn. En ondanks dat er sprake is van een uiteenlopend niveau waarop de hoofdmachten van de diverse clubs uitkomen, zijn de talententeams dikwijls aan elkaar gewaagd en speelt het competitieve aspect zeker een rol. Dat geldt ook voor poule C, waarin de beloften van HZVV, VV De Weide, SC Elim en SC Erica zijn ingedeeld.

Door Goos Mol

Een kleine maand geleden versloeg Jong HZVV in haar eerste wedstrijd Jong Erica met 2-5 en dinsdagavond speelden de roodwitten op het Bentinckspark tegen Jong De Weide dat eerder het openingsduel met 3-2 van Jong Elim had gewonnen.

Op de spelerslijst van trainer Karlo Meppelink prijkten ditmaal de namen van zes spelers uit de hoofdmacht, te weten doelman Hidde Streutker, Pim de Jonge, Reza Hosseini , Marlon Luchtenberg (alle vier basiskrachten), Stefan Kikkert en Julian Mol. Uit de 2e selectie meldden zich Breno Barbosa, Anouar Elmasoudi, Bas Oenema en Chesron Unitli, en van de A junioren waren dat Sander van Dijk, John Doldersum, Milan ten Brinke, Robbie Steenkamer en Tim Mulder.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat beide teams wilden voetballen, want al in de 2e minuut verdween een schot van Marco Kikkert via Jong HZVV keeper Hidde Streutker naast het doel en in de tegenstoot was er meteen gevaar in de zestien van Jong De Weide. Jong HZVV probeerde vervolgens het duel naar zich toe te trekken en creëerde aanvankelijk de beste kansen. Zo was de thuisploeg dichtbij de openingstreffer toen een afstandsschot van Pim de Jonge tegen de paal belandde en een aantal goede pogingen voortvloeide uit enkele corners en vrije trappen. Zo verdween een kopbal van Stefan Kikkert net over, vond Pim de Jonge van dichtbij de doelman op z’ n weg en miste een schot van Milan ten Brinke nipt de juiste bestemming.

Maar toen de klok nog slechts een kwartier tikte slopen er bij de roodwitten langzamerhand wat foutjes in het samenspel, terwijl de manschappen van Jong De Weide op enig tijdstip moeiteloos driehoekjes uit de mouw schudden waar menig speler uit de eerste klasse E van het district Noord van stond te kijken (en van dat kaliber liepen bij jong HZVV maar liefst vijf spelers binnen de lijnen!) De plotselinge bemoeienis van de gasten resulteerde in een schot van Marco Kikkert, dat op de handen van Hidde Streutker uiteen spatte en een pegel van de snelle Justin Belt die ternauwernood over de lat scheerde.

Daar liet De Weide ineens van zich spreken en het was maar goed dat het duo Julian Mol en Stefan Kikkert na een klein half uur wedstrijd iets meer scherpte in acht nam. In de 29e minuut doorkruisten de heren middels een leep 1-2 tje de groenwitte defensie en was het Mol die de actie afrondde en de 1-0 noteerde. Na de openingstreffer mocht Jong HZVV nog van geluk spreken dat er met dezelfde marge werd gerust.

In de pauze werd er flink gewisseld en verschenen John Doldersum, Bas Oenema, Anouar Elmasoudi, en Marlon Luchtenberg ten tonele. Met laatstgenoemde begaven zich zelfs zes HZVV 1 matrozen op de woelige baren, die het maar niet lukte om het schouwspel naar een hoger plan te tillen. Zelfs de opvallend goede invalbeurt van Elmasoudi was niet toereikend. Na geklungel bij de roodwitten achterin legde Marko Kikkert al in de 50e minuut de gelijkmaker achter doelman Streutker en tien minuten later zette Justin Belt niet onverdiend Jong De Weide zelfs op 1-2. Ondertussen zeiden de stemverheffingen van Karlo Meppelink letterlijk en figuurlijk genoeg!

De thuisploeg ging slordig om met het balbezit en als het eens lukte een medespeler in stelling te brengen ging het jammerlijk mis. Zo plaatste Stefan Kikkert oog in oog met de sluitpost de bal recht in diens handen en tikte Julian Mol het leer nonchalant langs de verkeerde kant van de staander.

Terwijl niemand meer op enig succes had gerekend kwam Jong HZVV in blessuretijd toch nog langszij. Marlon Luchtenberg, die overijverig tegen z’n oude ploeg iets wilde forceren kwam eindelijk tot een goede voorzet en wie anders dan Anouar Elmasoudi stond gereed om op de valreep de eindstand op 2-2 te bepalen.

Na een gelijkspel vindt bij de Tweenul /Jako competitie een strafschoppenreeks plaats waarmee een extra wedstrijdpunt valt te verdienen. Omdat Jong De Weide drie pengels om zeep hielp, waarvan er twee werden gepareerd door doelman Hidde Streutker, ging deze bonus naar Jong HZVV.