Jong HZVV Jong HZVV begint kersverse beloftencompetitie met zege in poule C

HZVV Jong HZVV

Jong HZVV begint kersverse beloftencompetitie met zege in poule C

Dat vele clubbestuurders zich aan het begin van het seizoen in het verhaal van competitieleider Erwin van Oosten konden vinden bleek uit het grote aantal aanmeldingen voor de kersverse Tweenul/Jako Beloftencompetitie. Het scheelt de clubs nogal wat rompslomp bij het zoeken naar geschikte tegenstanders en speeldata voor hun talententeams en men kan er van uitgaan dat de geprogrammeerde wedstrijden daadwerkelijk worden afgewerkt. Het betreft een uitstekende gelegenheid om de voetballers alvast te laten acteren op een hoger niveau terwijl dit gepaard gaat met een leuk competitief aspect.

Door Goos Mol

Ook HZVV heeft zich aangemeld voor de eerste editie van deze beloftencompetitie, waarin de talenten van 28 amateurverenigingen uit het noorden van het land hun krachten meten. In 7 regionale poules bestaande uit vier teams van voetballers tot en met 21 jaar wordt gespeeld volgens de reglementen van de KNVB met de aantekening dat er per vereniging en per wedstrijd twee dispensatiespelers tot en met 23 jaar speelgerechtigd zijn. Ook is het zo dat een elftal bij een zege drie punten krijgt, maar er bij een gelijkspel strafschoppen worden genomen. De winnaar van de strafschoppenserie krijgt 2 punten en de verliezer krijgt er 1. Dit seizoen wordt van september t/m april (met uitzondering van december en januari) eens per maand 1 van de 6 speelrondes gespeeld en uiteindelijk zullen de 16 hoogst geklasseerde teams meedoen aan de finaledag op zaterdag 20 juni 2015 op het sportpark van VV Klazienaveen.

Jong HZVV komt samen met Jong Elim, Jong Erica en Jong De Weide uit in poule C en afgelopen dinsdagavond stond voor Jong HZVV de uitwedstrijd tegen Jong Erica op het programma. Op voorhand leek dit een gemakkelijke klus, maar al gauw bleek dat bij Jong HZVV in de eerste wedstrijd na de zomerstop de olie nog niet soepel langs de raderen vloeide. Juist op het moment dat het handjevol Hoogeveense supporters de tijd rijp achtte voor een opsteker was het in de 10e minuut van de wedstrijd zelfs Jong Erica dat via Damian Koops verdiend op 1-0 kwam toen hij doelman Marcel Pol in de verre hoek kansloos liet. Onmiddellijk na de aftrap zeilde een Ericaanse pegel net naast het doel van de bezoekers en had de marge zelfs nog groter kunnen zijn.

Gelukkig voor de mannen uit Hoogeveen liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. Zo’ n twee minuten na het openingsdoelpunt was er eindelijk een vlotte combinatie door het midden waar Stefan Corba en Stefan Kikkert bij betrokken waren. Laatstgenoemde stuurde Julian Mol richting de punt van de zestien waar de aanvaller het juiste stuitje afwachtte om vervolgens heerlijk de 1-1 in de touwen te jagen. Zo was de balans weer in evenwicht en trok Jong HZVV, weliswaar zonder te sprankelen, het initiatief langzaam naar zich toe. De Hoogeveners gaven in ieder geval voor rust geen kansen meer weg en namen in de 35e minuut zelf een voorsprong. Op aangeven van Stefan Kikkert was het Pim de Jonge die even buiten het strafschopgebied wegdraaide van z’ n tegenstander en het leer de exacte richting meegaf voor de 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Beide trainers wisselden in de pauze op meerdere posities en HZVV - trainer Karlo Meppelink bracht voor het tweede gedeelte Breno Barbosa en de A- junioren Stef Roest, John Doldersum en Matthijs Dijkstra voor Stefan Corba, Ingmar Ramaker, Stefan Kikkert en A- junior Robbie Steenkamer. Van de 14 spelers op het wedstrijdformulier kregen Chesron Unitli, Nick Neumann, Pim de Jonge, Anouar Elmasoudi, Bas Oenema, Julian Mol en keeper Marcel Pol de volledige speeltijd.

De tweede helft toonde aanvankelijk hetzelfde spelbeeld als voor de thee. Het oogde rommelig en onrustig en ondanks het vele balbezit creëerde Jong HZVV vooralsnog te weinig. Dat de gasten alert moesten blijven bleek toen Lars Wellen met een uur op de klok uit het niets een foute terugspeelactie afstrafte en z’ n kompanen weer op gelijke hoogte bracht. Na de 2-2 leek er lange tijd geen verandering in deze stand te komen.

Een kwartier voor tijd vertoonde het spel van Jong HZVV zowaar iets meer ‘schwung’. Er werd meer druk gezet en zelfs rechtsback Bas Oenema waagde zich steeds vaker naar voren. In de 76e minuut wierpen de bemoeienissen hun vruchten af toen Breno Barbosa dankzij venijnig afjagen de bal veroverde en voorzette op de inkomende Julian Mol, die van dichtbij de 2-3 binnentikte. De ban was nu gebroken en Jong HZVV liep in korte tijd uit naar een ruime score. In de 79e minuut werd Stef Roest na een pass van Pim de Jonge in de zestien onderuit gelopen, maar was de penalty overbodig toen de aanvaller de bal alsnog vanaf z’ n schoen naar 2-4 zag rollen. Het slotakkoord kwam van Julian Mol die vlak voor tijd de bal onderschepte en met z’ n derde treffer een 2-5 eindstand in het boekje van de uitstekend leidende arbiter Van Dijk liet noteren. Afgelopen woensdag won in dezelfde poule Jong De Weide met 3-2 van Jong Elim.
Mannen van de wedstrijd: Jeroen Berends voor Jong Erica en Pim de Jonge voor HZVV.

Meer Jong HZVV vindt u hier