header-logo
Jong HZVV Jong HZVV winnaar toernooi <23

HZVV Jong HZVV

Jong HZVV winnaar toernooi <23

Afgelopen zaterdag deed Jong HZVV voor de eerste keer mee aan het jeugdselectietoernooi voor spelers <23, dat alweer voor de 29e keer bij vv S.E.H. in Heerde werd gehouden. En daar deed de nieuwkomer onder prima toernooi- en weersomstandigheden goede zaken. Alle poulewedstrijden werden winnend afgesloten en de formatie van trainer Karlo Meppelink en teammanager Jaap de Jonge belandde via de kruisfinales uiteindelijk in de grote finale. Daarin bleek Hierden een geducht tegenstander en wisten de Hoogeveners na een achterstand op de valreep een penaltyserie te bewerkstelligen. De heren van Jong HZVV beschikten over de sterkste zenuwen en gingen met de hoofdprijs aan de haal. De toernooiwinnaar mocht daarnaast ook nog eens de sportiviteitprijs in ontvangst nemen.

Voor het evenement stonden maar liefst 18 ploegen ingeschreven, waarvan één team verstek liet gaan. De organisatie o.l.v. Henri Houtman, had de zaken prima voor elkaar en o.a. een leuk programmaboekje in elkaar gezet, waarvan het schema bestaande uit 3 poules dus iets moest worden aangepast. Dat gold vooral voor poule 3 waarin Jong HZVV was ingedeeld bij Hatto Heim (Hattem), SVM (Marknesse), BAS (Biddinghuizen), EFC ’58 (Ermelo) en afzegger Teuge. In deze laatste poule speelden de teams nu 4 wedstrijden van 18 minuten in plaats van 5.

HZVV begon het toernooi met een moeilijke wedstrijd op natuurlijke zoden tegen Hatto Heim. De roodwitten hadden duidelijk de overhand, maar het creëren van kansen wilde niet echt vlotten. Terwijl het duel doelpuntloos leek te gaan eindigen mikte Julian Mol in de slotfase na een spurt langs de rechterkant de bal met precisie over de doelman en was de eerste zege een feit. Uitslag 0-1.

Het tweede duel van de roodwitten vond plaats op kunstgras en EFC ’58 was de tegenstander. Jong HZVV was veruit de beste ploeg en kwam na 5 minuten op voorsprong. Verdediger Nick Neumann rukte op langs de zijlijn en zag z’n voorzet zomaar bij de tweede paal binnenvallen (1-0). In de 8e minuut ging Lorenzo Benjamins onderuit in de zestien en gaf de scheids gemakkelijk een pengel, die door Benjamins zelf werd verzilverd. Even na de 2-0 verdween een eveneens vlot gegeven penalty van EFC ’58 naast de goal van Hidde Streutker. Vlak voor tijd zat de EFC doelman volkomen mis bij een pass van Reza Hosseini en pikte Lorenzo Benjamins de bal op om vervolgens voor te geven. Bij de tweede paal stond Anouar Elmasoudi klaar om de eindstand op 3-0 te bepalen.

Wedstrijd nummer drie vond eveneens plaats op het kunstgras van veld 2 en bij winst op B.A.S. zou HZVV in de kwartfinale staan. Reeds na 3 minuten stuurde Stefan Corba spits Elmasoudi weg over links, die feilloos de 0-1 in het net schoof. De roodwitten haalden verder geen rendement meer uit het overwicht en zagen in de laatste minuten nog twee schoten van B.A.S. rakelings naast gaan. De 0-1 zege was niettemin terecht en een lange toernooidag zat er aan te komen.

De vierde poulewedstrijd op het hoofdveld tegen het fysiek sterke SVM was intussen een formaliteit maar werd ondanks dat de roodwitten het kalm aan deden eenvoudig gewonnen. Lorenzo Benjamins scoorde op aangeven van Sander van Dijk de zegetreffer. Eindstand 0-1.

In de kwartfinale van 2 x 12,5 minuten trof Jong HZVV wederom op ‘echt ’ gras tegenstander Oene dat als 3e was geëindigd in poule 2. Al in de 2e minuut veroverde Julian Mol de bal en plaatste hij van afstand met gevoel de 1-0 over de doelman. Na 4 minuten stelde Reza Hosseini uit een crosspass van Yannick Manusiwa de zege vroegtijdig veilig. Het leek een ‘walk over’ te gaan worden, maar doordat iedereen een doelpunt wilde meepikken schortte het plots in de organisatie. Uit een corner van Sander van Dijk raakte de bal via een ‘Oen’ (of is het Oener?) nog wel de lat. Het was in ieder geval Oene dat na een uitval nog wel de 2-1 maakte. Door deze overwinning stonden de roodwitten in de halve finale.

Vanaf dat moment werden de wedstrijden geleid door aangestelde arbitrale trio’s en kon Anton Spitse vanaf het terras de resterende wedstrijden gadeslaan. Dat kwam de grensrechter niet ongelegen, want bij 24 graden was het met een sapje in het zonnetje goed toeven. In de halve finale speelde Jong HZVV op het hoofdveld tegen de beloften van v.v. Jonathan uit Zeist en op veld 2 trof organisator S.E.H. de talenten uit Hierden. Het duel tegen Jonathan liep voor Jong HZVV uit op een waar kansenfestival, maar omdat er niet werd gescoord moesten strafschoppen de beslissing brengen. Nadat Stephan Prins en een speler van Jonathan hadden gemist, leidde keeper Hidde Streutker z’n kompanen met een beste redding naar de finale.

Daarin trof Jong HZVV de mannen uit Hierden die de andere halve finale ook middels strafschoppen hadden gewonnen. Beide teams waren gelijkwaardig, maar het was Hierden dat via een keurige aanval op 1-0 kwam. Na de treffer werden er aan beide zijden amper kansen gecreëerd en begon de tijd voor de roodwitten te dringen. De Hierdense keeper had diep in de tweede helft geluk dat hij zonder te reageren een inzet van dichtbij van Sander van Dijk tegen z’n been kreeg en vooralsnog de nul hield. Vrouwe Fortuna leek op de hand van Jonathan, maar toen alle roodwitten, inclusief doelman Hidde Streutker, zich bij een corner van Reza Hosseini in de vijandelijke zestien meldden, haalde Sander van Dijk met een dik verdiend doelpunt z’ n gram (1-1). Zo had Vrouwe Justitia toch het laatste woord en was het wederom tijd voor penalty’s. Stephan Prins schopte nu wel raak en doelman Hidde had oog in oog met de Hierdense aanvoerder een glansparade in petto. Een tikkeltje arrogant maakte de Hierdense captain vlak voor de aanloop nog schijnbaar zelfverzekerd en lachend enige gebaren richting de tribune, niet vermoedende dat enkele tellen later doelman Streutker met een ferme duik de inzet zou stoppen. Lorenzo Benjamins benutte de volgende pengel en daarmee was de buit binnen.

De spelerslijst van jong HZVV bestond uit de volgende 15 namen: Hidde Streutker, Chesron Unitli, Stefan Corba, Anouar Elmasoudi, Yannick Manusiwa, Breno Barbosa Reis Cunha, Lorenzo Benjamins, Reza Hosseini, Pim de Jonge, Bas Uiterwijk Winkel, Ingmar Ramaker, Stefan Prins, Julian Mol, Nick Neumann en Sander van Dijk.