Veteranen 45+ 1 Oudjes net geen kampioen

HZVV Veteranen 45+ 1

Oudjes net geen kampioen

9 mei 2014 - De zeer ervaren voetballers van HZVV veteranen 1 grepen vrijdag in Zuidwolde net naast de kampioensbeker. Hollandscheveld sloot dit seizoen af als eerste, met 1 punt voorsprong op de roodwitten.

Door Bert Hansma

“Erg jammer. Maar we hebben de stijgende lijn te pakken. Vorig seizoen werden we nog zesde, dus volgend jaar worden we kampioen,” concludeerde leider Jaap UW met zijn flauwekullogica. De laatste wedstrijd werd met 4-2 gewonnen van WIJC.
Medeleider Casper (erg ingewikkelde taak, dus vandaar een tweemanschap) was net als Jaap UW geblesseerd bij de laatste competitieronde. “Bevalt me goed zo langs de kant. De jongens lekker op de donder geven en afkafferen.”

De regen had ook Zuidwolde dagenlang geteisterd. “Daarom gingen de wedstrijden voor vrijdag gewoon door,” sprak Tinus de terreinknecht. “Maandag moet het veld eruit en gaan we beginnen aan een kunstgrasveld. Die ouwe gekken er nog even op scheelt ons een hoop ploegwerk.” Tinus doelde op spelers als onze Dicky Dik, die in duels naast bal en man ook altijd een paar pollen meeneemt.
Bij het laatste fluitsignaal waren de mannen onherkenbaar door de modder. “De meest vieze was is altijd voor de speler die het laatst bij de ploeg is gekomen,” grijnsde Otto (wil ook leider worden) in de kleedkamer naar nieuwkomer Bert, die je meteen zag denken ‘zal ik toch maar ingaan op die aanbieding van vv Hollandscheveld 45+?’.

Dat de teleurstelling over het gemiste kampioenschap groot was, bleek wel uit het kabaal en gebral van de HZVV’ers na afloop in de kantine, de pullen bier die af en aan werden gesleept, en de vierde helft in de kroeg in Hoogeveen