Veteranen 45+ 1 Het eerste (45+) zet de eindsprint in

HZVV Veteranen 45+ 1

Het eerste (45+) zet de eindsprint in

13 april 2014 - De 45 plussers 1 (intern ook 45 prutsers genoemd) zijn bezig aan een indrukwekkende eindsprint naar een hoge klassering in de bovenlokale mooi-weercompetitie. Na De Wijk (zie eerder verslag) deed het kale- en grijze-koppencircus Hollandscheveld aan (4 april) en Tiendeveen (11 april), waar ieder team weer twee wedstrijdjes speelde.

Mooie missers
In Hollandscheveld eindigde de eerste wedstrijd in 3-3 tegen ZZVV. We waren aan elkaar gewaagd. De tweede pot tegen de ouwe mannen van De Weide ging op het scherpst van de snede. De Weide liet harde tackles, mooie doelpunten en veel geschreeuw zien, HZVV harde tackles, mooie missers en veel gemopper. De eindstand van 4-1 voor de groenwitten was verdiend.

Wondersloffen
Dat we desondanks huizenhoog als favoriet te boek staan bij de tegenstanders, bleek wel uit de poging tot diefstal van de tas van eerstejaars Bert Hansma. De keeper van WIJC had de tas meegenomen naar De Wijk zodat ie het voortaan zonder z’n wondersloffen (Bert: ‘Zonder die kicksen gaat het echt niet’) moest doen. Maar gelukkig door een kordate actie van coördinator Bé Bols was de tas weer gauw terecht.

Zuinig spelen
In Tiendeveen traden we met slechts 1 reserve aan (normaal 3 tot 5), door diverse blessures en een meer dan terechte voorkeur van joker Jules Ronkes voor de HZVV klaverjasavond (alom begrip, prioriteiten juist gesteld). De tactiek werd erop aangepast. Jaap UW kampte nog met een zere enkel maar verloochende zijn Scandinavische roots niet. Hij zette zijn Viking bril (geërfd van zijn betovergrootvader koning Gunnar) en bood zich aan als keeper. Jammer dat ie nog wel zo kinderachtig was door met de scheids te onderhandelen over het kleine pupillendoeltje (je schaamt je dood als medespeler). Op deze manier kon vaste keep en alleskunner Erik Streutker als veldspeler de wei in. En dat pakte verdraaid goed uit. Verder spraken we af toch vooral met de kont in eigen goal te hangen en te gokken op de counter. Zuinig spelen dus, krachten doceren.

Koeien
De tactiek werkte wonderbaarlijk. De technici van vv Zuidwolde kwamen met een 2-0 verlies met beide benen op de grond. Daarna werd Vitesse met 3-2 verslagen, waarbij de overjarige Cocksen twee maal een achterstand inliepen. De winnende goal uit een vrije bal typeerde ons spelletje: terwijl Hans en Gerd liepen te ouwehoeren tegen de Koekangianen over gaten in het veld door de koeien die er doordeweeks lopen, maakte Casper gebruik van de verwarring door de bal langs de keeper te prikken.

Bliep bliep
De euforie was groot bij HZVV tijdens de nazit in MFC De Eiken (man, wat een pareltje daar in Tiendeveen). Zo groot, dat Henk de Jong zijn auto niet meer kon vinden en er toen maar lukraak eentje probeerde open te bliepen. Er staat nog 1 wedstrijd op het programma op 9 mei. Wat de stand is en of HZVV nog kampioen kan worden? Geen flauw idee.

Door Bert Hansma