Veteranen 45+ 1 Oude mooiweervoetballers winnen in bitterkoud De Wijk

HZVV Veteranen 45+ 1

Oude mooiweervoetballers winnen in bitterkoud De Wijk

21 maart 2014 - Toen de oude mooiweervoetballers van HZVV veteranen 1 vrijdagavond uit hun bolides met stoelverwarming stapten in De Wijk, sloeg hen de schrik om het hart. Het was bitterkoud in de zuidwesthoek van het Drentse land. ‘Ik voel me niet lekker, ik blijf wel kijken vanuit de kantine’, riep er een. ‘Ik heb m’n legging vergeten, sorry dan maar wissel’, mauwde de ander.

Door Bert Hansma

Leiders Casper Houtzager en Jaap Uiterwijk Winkel hadden het knap lastig om de boel weer in het gareel te krijgen, maar na dreigementen (in de trant van ‘als je nou niet ophoudt, speel je het hele seizoen volledige wedstrijden!’) trokken de verbleekte sterren van weleer mokkend de kicksen aan, voor de eerste competitieavond van het voorjaar.

De eerste wedstrijd tegen zuiderbuur Tiendeveen werd gewonnen met 1-0, dankzij een bekeken schot van Hans Hooijer. Jaap UW was met zijn Davids-bril de schrik voor de Tiendeveners, wat een verklaring kan zijn voor de vele ballen die ze in de naastgelegen moddersloot lieten ploffen.
De tweede pot was tegen de favorieten van ’t Hoekie. De geblesseerde Jaap de Jonge dook vooraf ineens op uit het niets op het sportpark. ‘Er was niks op tv’, legde hij gemotiveerd uit. ‘Doe jij de wissels dan maar, dan loop je niet in de weg,’ beval Casper.

De steekpenningen bij de KNVB hadden hun vruchten afgeworpen, want Hollandscheveld was ingedeeld met twee wedstrijden pal achter elkaar. Puffend en steunend begonnen ze dus aan de pot tegen de Cocksen. De wedstrijd liep gesmeerd. Waar ze thuis maar 1 hoekje kennen, lieten we de oranjehemden alle hoeken van De Wijk zien. Na afloop prijkte 4-0 op het denkbeeldige scorebord. Otto van der Veen schoot uit een vrije trap de bal met keeper en al tegen de touwen. Bert Hansma scoorde uit een 1-2 met Gerd Reitsema, die zelf ook twee keer scherp raak schoot.

Dat er met hart en ziel werd gestreden, bleek wel uit een opstootje met Prins Albert in de hoofdrol (na een charge op de uitblinkende goalie Erik Streutker), en uit het feit dat Jaap UW hinkepotend van het veld moest worden geholpen. Gelukkig waren we in dezelfde kleedkamer ingedeeld (steekpenningenwerk) als Hollandscheveld, zodat we nog even door konden jennen onder de douche.