Heren 3 Hartstochtelijk HZVV 3 in Emmen naar eerste zege 2018

Hartstochtelijk HZVV 3 in Emmen naar eerste zege 2018

EMMEN - De manschappen van de jarige Bram Akse behaalden tegen DZOH 3 een langverwachte 1-2 overwinning. Een mooier verjaardagscadeau kon de teammanager van HZVV 3 zich niet wensen. Door de zege in Emmen werd een twijfelachtige reeks van 8 (!) wedstrijden zonder winst doorbroken. Een laag verwachtingspatroon, gezamenlijke hartstochtelijkheid, opoffering, de onbedoelde imitatie van 'Hand of God' en kersverse getatoeëerde vleugels die tot leven kwamen, waren vandaag onmisbare ingrediënten om de degradatiestrijd nieuw leven in te blazen. Daniël Arends en Koen Uiterwijk Winkel scoorden namens de gasten.

HZVV snakte reeds lange tijd naar succes. De laatste overwinning van de Hoogeveners dateerde van een krappe 5 maanden terug. Op 11 november 2017 werd er voor het laatst in competitieverband gewonnen. Urk 4, toentertijd koploper, werd destijds met 2-0 verslagen. Sindsdien verloor HZVV achtereenvolgens van Drenthina 2 (9-1), DWP 2 (1-6), Rouveen 2 (0-5), Meppel 3 (2-1), Klazienaveen 2 (5-0), ZZVV 2 (1-5) en Noordscheschut 3 (3-4). Alleen bij Noordscheschut werd tussen alle nederlagen door gelijkgespeeld (2-2). Het lijkt allemaal niet erger te kunnen, maar deze dramatische opsomming is niet compleet. Een wegens onoverkomelijke personele problemen afgelast duel tegen DESZ 2, waar de code BNO aan mee werd gegeven, kwam er zelfs puntenaftrek op het conto van HZVV te staan. Pijnlijk om op te rakelen. De acute degradatiezorgen, waar HZVV in verstrengeld was geraakt, waren hierdoor alleen maar nijpender geworden. De ploeg van Bram Akse stond met 6 punten stijf onderaan. In een dergelijke situatie is winst de enige remedie.

In de loopgraven van DZOH begon HZVV matig aan het duel. Het eerste wapenfeit was voor de gastheren. Uit een corner leek de thuisploeg te scoren, maar de bekeken kopbal stuitte via onderkant lat terug het veld in. Even later was het wel raak voor de gastheren. Een schot van buiten de zestien werd met een prachtige boog in de verre hoek gekruld, 1-0. Aan de hand van spelmaker Michael Koster, die in verdedigend opzicht de angel van DZOH eruit haalde, ging HZVV vervolgens opzoek naar de gelijkmaker. Gedurende het eerste bedrijf werden een paar mooie aanvallen tot stand gebracht. De eerste de beste was raak. Koen Uiterwijk Winkel, die weer volledig fit is na een langdurige blessure, bracht met een mooie trap Daniël Arends in stelling. Arends, die gesteund door zijn kersverse getatoeëerde vleugels als een Arend over het veld vloog, controleerde de bal uitstekend en de keeper van DZOH had geen antwoord op zijn inzet, 1-1. Een minuut later was het alweer raak. Koen Uiterwijk Winkel stond op de juiste plaats om de afvallende bal richting doel te kegelen. Dit deed hij verwoestend. Via de binnenkant van de paal verdween de bal in het net, 1-2. Een mooie opsteker voor HZVV, dat vocht voor iedere meter. HZVV kreeg in kansrijke positie een vrije trap, die werd gepakt door de keeper van DZOH. Door een enorm misverstand kwam op slag van rust kwam bijna de gelijkmaker op het scorebord, maar dat bleef HZVV bespaard.

In de rust vond er één wijziging plaats aan de kant van HZVV. Michael Koster verliet het veld voor Colin Prins. Aanvankelijk kreeg HZVV grote kansen op de 1-3. Een mooi schot van Mark Mulder werd door de keeper uit de kruising geranseld. Diezelfde doelman maakte een uitstekende kopbal van Randy Nijstad eveneens onschadelijk. HZVV stond achterin prima en gaf, door toedoen van de stabiele defensie, nauwelijks kansen weg. Het blok Nijstad/Blokzijl stond als een huis en Matthijs Dijkstra en Robin Poeste gaven weinig toe op de flanken. DZOH was vooral gevaarlijk uit spelhervattingen, maar het creëerde niet veel kansen. HZVV kreeg via Jos "De Kont" Mensing een nieuwe mogelijkheid. Mensing vervolgde zijn uitstekende actie met een schot in de verre hoek, maar de keeper van DZOH redde bekwaam, door de bal net voor de voeten van Koen Uiterwijk Winkel weg te tikken. Even later dook Xavier Hussain alleen op voor de keeper. Zijn schot miste echter de nodige precisie. Naarmate de tweede helft vorderde, vloeiden de krachten aan HZVV-zijde langzaam maar zeker weg. De geringe trainingsroutine eiste zijn tol. DZOH zag kans om meer en meer aan te dringen. Het team creëerde een aantal grote kansen. Een schot van de DZOH-aanvoerder werd net overgetikt door de keeper. Bij een dieptepass beroerde de HZVV-doelman en tevens uw verslaggever even later per abuis de bal buiten de zestien met de hand, waarmee hij de befaamde 'Hand of God' van Diego Armando Maradonna onbedoeld een nieuwe dimensie gaf. Een zekere tegentreffer werd met dit ongelukje voorkomen. Het DZOH-kamp schreeuwde moord en brand, termen als spelbederf werden niet geschuwd. De scheidsrechter van dienst deed het af met geel, een zware straf voor dit ogenschijnlijk onschuldige delict. De daaruit volgende vrije trap werd met moeite door de keeper gekeerd. De grootste kans op de gelijkmaker kreeg DZOH uit een andere vrije trap. Een aanvaller van de gasten leek de voorgegeven bal net voor de lijn binnen te tikken, maar via de voet van de inmiddels liggende keeper ging de bal ternauwernood naast. Jorn Schonewille was inmiddels binnen de lijnen gekomen voor Daniël Arends. Uit wederom een corner was Randy Nijstad wederom bijna succesvol. Zijn kopbal werd ook ditmaal geweldig gepareerd door de keeper van DZOH.

Volgende week vervolgt HZVV de competitie tegen The Knickerbockers 7. Aanvang: 15.00 uur.

DZOH 3 - HZVV 3 1-2 (1-2):
1-0, 1-1 (Daniël Arends), 1-2 (Koen Uiterwijk Winkel).
Geel: Jan Kramer

Opstelling HZVV:
Jan Kramer; Robin Poeste, Mark Blokzijl, Randy Nijstad, Matthijs Dijkstra; Daniël Arends ('75: Jorn Schonewille), Michael Koster ('45: Colin Prins), Mark Mulder; Jos Mensing, Xavier Hussain, Koen Uiterwijk Winkel.

Man van de wedstrijd: Randy Nijstad