Heren 3 Invaller Colin Prins schiet HZVV 3 in slotfase naast Noordscheschut 3

Invaller Colin Prins schiet HZVV 3 in slotfase naast Noordscheschut 3

NOORDSCHESCHUT - HZVV 3 hield een punt over aan het uitduel tegen Noordscheschut 3. Het team van trainer/coach Gertjan Stevens en manager Bram Akse poetste in deze rasechte derby, die eindigde in 2-2, tot twee keer toe een achterstand weg. Vlak na rust zette HZVV-aanvoerder Xavier Hussain de gasten met een bekeken kopbal op 1-1, nadat Noordscheschut in de eerste helft aan de leiding was gekomen. Kort daarna viel de 2-1, wat tevens de beslissing leek te zijn. Invaller Colin Prins dacht daar echter anders over. De ontlading was groot toen hij HZVV in de slotfase met een snoeiharde pegel langszij schoot.

Sinds vorige week kan HZVV weer volop gebruik maken van de diensten van centrumverdediger Thomas Lekatompessy. "The Lake" maakte tegen Drenthina 3 (9-1 verlies) zijn langverwachte rentree, tot groot genoegen van trainer/coach Gertjan Stevens en manager Bram Akse. Niet alleen de technische staf, maar de gehele selectie miste "The Lake" tijdens zijn revalidatie. Een speler van zijn statuur hoort niet te verpieteren aan de zijlijn. De opwachting van "The Lake", die terugkwam van een slepende enkelblessure, verliep ondanks de 9-1 nederlaag zonder kleerscheuren. Zijn vlekkeloze (lees: wervelende) optreden was voor Stevens en Akse aanleiding om hem tegen Noordscheschut weer in de basis op te stellen. "The Lake" is dit seizoen onomstreden. Zijn naam wordt door de technische staf steevast als eerste ingevuld op het wedstrijdformulier. "The Lake" is het grootste zekerheidje van de 13-koppige selectie. Het voelt voor de spelers van HZVV 3 zeer vertrouwd om "The Lake" in het veld om zich heen te hebben. Dat heeft niets met zijn grofgebeitelde motoriek te maken, maar met zijn onvoorspelbaarheid in de opbouw. "The Lake" doet aan de bal standaard het tegenovergestelde van wat zijn tegenstander verwacht. Dat is een groot wapen. Hij wordt door aanvoerder Xavier Hussain geprezen. Hussain vergelijkt "The Lake" ook wel met Feyenoorder Sofian Amrabat. Een prachtig compliment. Het is prettig om "The Lake" in de wei te zien dartelen. Zijn kenmerkende loopje schept een stukje rust in de hoofden van zijn medespelers. De romp en het hoofd van "The Lake" willen gedurende een sprintmoment flitsend snel vooruit, de kont en de benen blijven echter vaak achter. Hierdoor ontstaat een soort van nonchalante manier van voortbewegen. Dit wordt nog weleens verward met luiheid, terwijl het dat in de verste verte niet is. "The Lake" is namelijk gretig. Ook buiten de lijnen toont "The Lake" met regelmaat die gretigheid en niet in de laatste plaats de eerder genoemde onvoorspelbaarheid. Zo ook laatst tijdens de derde helft bij The Knickerbockers, toen met name zijn onvoorspelbaarheid sterk de overhand kreeg. "The Lake" was een gewild object voor vrouwelijk TKB. Hij wimpelde echter de ene na de andere schoonheid af. Hierbij viel zelfs een tikkeltje arrogantie te bespeuren.

Volgende week speelt HZVV 3 thuis tegen het Friese DWP 2. Aanvang: 15.00 uur.

Noordscheschut - HZVV 2-2 (1-0)
1-0, 1-1 (Xavier Hussain), 2-1, 2-2 (Colin Prins).
Geel: Jos Mensing
Opstelling HZVV: Jan Kramer; Robin Poeste, Thomas Lekatompessy ('65: Rick Mulder), Matthijs Dijkstra, Daniël Arends ('80: Jorn Schonewille); Willem-Jan van Dijken, Mark Mulder ('80: Colin Prins), John Doldersum; Jos Mensing, Xavier Hussain (c), Koen Uiterwijk Winkel.
Man of the match: Matthijs Dijkstra