Heren 3 HZVV 3 tussen de kippen en de varkens

HZVV 3 tussen de kippen en de varkens

De voetbalkenners onder ons kennen het vast: wanneer je tegen TKB speelt ga je met de trein richting Groningen. Dit was daarentegen makkelijker gezegd dan gedaan. Na het knooien met bestellen van groepsretours en die ongein moesten we ook nog eens op tijd de trein in zien te komen. Dit alles kwam gelukkig toch nog goed toen Daniel "Dani" Arends de hoek om kwam sprinten toen de trein er al stond en op een haar na de trein wist te halen.

Aangekomen op het sportpark, waar velen onder ons voor het eerst kwamen, keken ook zelfs de "ervaren" spelers hun ogen uit. TKB had namelijk een leuk idee gekregen om het seizoen te openen met een boeren themafeest. Om het echte boerderij gevoel te krijgen had er blijkbaar een of andere John Deere zijn kiepbak met stro leeg gekiept midden in de kantine. Dat werd dus een bakkie doen tussen de kippen en varkens in een tot aan de knieën bedekte vloer met stro. Na de verwerking van dit lachwekkende gezicht was het tijd om te gaan kleden in het naastgelegen gebouw, waar we de kleedkamer mochten delen met bezwete sporters uit de sportschool.

Aangekleed en al kon de reis naar het veld met de voetbaltas op de rug (want bij TKB moet je die meenemen waar je ook heengaat) beginnen. Eenmaal aangekomen werden de tassen in de dug-out gesmeten en kon de wedstrijd beginnen!

Onder het genot van een héérlijk zonnetje verliep de wedstrijd de eerste helft volgens onze verwachtingen. We stonden goed gegroepeerd en de tegenstander had weinig schoten op doel. HZVV 3 had zelfs 2x de kans om voor te staan de eerste 25 minuten. Helaas gingen deze kansen er niet in en viel even later uit een corner een ongelukkig tegendoelpunt. Dit was een teken voor de scheids om de drinkpauze in te lassen, waarna een toeschouwer tegen de scheids begon te bulderen dat hij dit zeer frappant vond: "Hé scheidsie het is gewoon oktober man met je drinkpauze, zeker weer te veel gezopen gisteren!". Na deze drinkpauze bleven we gegroepeerd staan en probeerden we de achterstand recht te trekken. Maar net toen we er weer lekker in zaten vloot de scheidsrechter af voor de rust.

De 2e helft. Het begin begon gelijk op en waren er voor beide teams niet echt goede kansen. Totdat er plots de 2-0 om de oren viel... Hierna vielen er gaten tussen de linies. In ons opzicht was 2-0 nog recht te trekken met de overige speeltijd. Helaas had onze gedrevenheid een averechts effect. Het conditiepeil werd getest en de gaten werden groter. Dit gaf TKB 7 de gelegenheid om erdoor te kunnen voetballen en in de laatste fase van de wedstrijd nog 2 (onnodige) goals te kunnen maken. Nadat de laatste goal was gemaakt was het ook gauw einde wedstrijd. We hadden gestreden voor wat we waard waren en zagen vooral de 1e helft als een goed perspectief om verder mee te gaan.

Na het douchen was het tijd om de stal weer in te gaan! In de derde helft kwamen we beter tot ons recht en (voor wat het waard is) kunnen we zeggen dat we die wel gewonnen hebben...

Nu kunnen dit verhaal nog 4 keer zo lang maken door de gebeurtenissen van de 3e helft te analyseren. Dit laat ondergetekende onder het motto: "bijzijn is meemaken" maar achter wege.

The Knickerbockers 7 - HZVV 3 4-0 (1-0)

Opstelling HZVV 3: Jan Kramer, Robin Poeste, Thomas Lekatompessy, Jorn Vincent Schonewille, Mark Blokzijl ('65: Lars van der Star), Colin Prins, Mark Mulder, Daniel Arends ('45: Lorenzo Welsing), Koen Uiterwijk Winkel, Xavier Hussain, Rick Mulder.

Zaterdag trapt HZVV 3 in Hoogeveen om 15.00 uur af tegen DZOH 3