header-logo
Heren 3 HZVV 3 loopt als een trein

HZVV Heren 3

HZVV 3 loopt als een trein

‘Dit ging helemaal nergens over. Laat TKB 2 maar lekker promoveren.’ Het bezoek aan de Groningse studentenclub is Matthijs Beumer, zo bleek vijf dagen na het gelijkspel (2-2) bij binnenkomst in de kleedkamer, duidelijk niet in de koude kleren gaan zitten. De blonde aanvaller van HZVV 3 had in het Flophouse dusdanig veel moeite om het tempo van zijn dorstige ploeggenoten bij te houden dat hij vurig hoopt dat hem volgend seizoen een bezoek aan The Knickerbockers bespaard blijft. Maar dit Ter Heide.

Eerlijk is eerlijk, Beumer had een punt. Tijdens een gezellige naborrel er stiekem tussenuit knijpen, gaat inderdaad helemaal nergens over! Gelukkig drong dit besef op weg naar het station van Groningen ook tot Mattie door. In het kader van ‘samen uit, samen thuis’ besloot de slaperige vleugelspits - na een uitdagende stadswandeling - in de (laatste) trein op zijn ietwat baldadige en luidruchtige teammakkers te wachten. Door de even onverwachte als emotionele hereniging in de tweedeklascoupé was Martin Snippe, de man die op de heenweg in de bus een ‘retourtje Knickerbockers’ bestelde, in één klap nuchter. Maar dit Ter Heide.

De geste van Beumer, een teamplayer pur sang, werd net zo gewaardeerd als die van Bram Roffel eerder op de dag in de veertien meter hoge stationshal. Bij aankomst van Xavier Hussain, Koen Uiterwijk Winkel, Matthijs Dijkstra, Dennis van der Meulen, Nico Eshuis, Dennis Galema, Beumer en Snippe in Groningen heette Koev het gezelschap traditiegetrouw welkom. Behalve de roemruchte vouwfiets had de penningmeester van HZVV 3 croissants en sinaasappelsap bij zich, in plaats van krentenbollen en koffie. ‘Krentenbollen smaken niet zo lekker bij de jus d’orange’, lichtte hij op Roffeliaanse wijze zijn keuze voor de croissants toe. Maar dit Ter Heide.

Deze koninklijke ontvangst was echter, net als het kortstondige bezoek van Van der Meulen aan de bestuurskamer, het boeiende voetbalgevecht op (kunstgras)veldje 2, het balsponsorschap van BMC-manager Niek Smit, de documentaire van filmmaker Dave Mulder, zijn eigen speech op de bar, het verjaardagsfeest van Willem, een tweetal koprollen achteruit en de Braziliaanse vriendin van zanger Benny Bakker, voor de vriend van Floor niet het hoogtepunt op deze legendarische zaterdag. ‘Gezellig met het hele elftal douchen, dat vind ik het mooist bij TKB’, aldus Koev. Maar dit Ter Heide.

The Knickerbockers 2 – HZVV 3 2-2 (0-1)
0-1 N. Eshuis, 1-1, 1-2 N. Eshuis, 2-2.
HZVV 3: D. Mulder; Van Zuthem (Beumer), Deniz (Dijkstra), Galema, Roffel; Snippe, Le Fèbre; K. Uiterwijk Winkel, M. Mulder (Van der Meulen), Roest (Arends); N. Eshuis