Heren 3 Succestrainer van HZVV 3 ergert zich groen en geel, maar koestert punt

Succestrainer van HZVV 3 ergert zich groen en geel, maar koestert punt

Of het iets te maken had met de tegenstander van HZVV 3 in de zevende speelronde, is onduidelijk. Maar feit is dat succestrainer Flip Vellinga zich de laatste tijd opvallend vaak groen en geel ergert. Slecht sluitende kleedkamerdeuren, studentikoze types, penalty’s, midweekse oefenwedstrijden, workshops, Groningen, onvoltooide rijschema’s; voor de bebrilde oefenmeester uit Meppel allemaal bronnen van ergernis. Vellinga had onlangs echter ook een geluksmomentje, want dankzij de late gelijkmaker van invaller Xavier Hussain tegen Groen Geel 2 (1-1) hebben De Schout-sterren hun plek (5e) in het linkerrijtje van de reserve eerste klasse A behouden.

Op sportpark Corpus den Hoorn voegde Dennis Galema op slag van rust een nieuw hoofdstuk toe aan het penaltysyndroom van HZVV 3. De door hem gemiste strafschop mocht voor de ware insiders echter geen verrassing heten. De aanvoerder legde 21 jaar geleden immers onbewust de basis voor zijn misser vanaf elf meter. In mei 1995 besloot hij namelijk in te gaan op een uitnodiging van PSV (!) voor een talententraining, waar ook jongens als Jordi Hoogstrate, Sergio van Dijk, Mark-Jan Fledderus, Bas Sibum en natuurlijk Robert Jan Thalen zich – met wisselend succes - in de kijker probeerden te spelen. Maar dit Ter Heide.

Tegen Groen Geel 2, met illustere amateurvoetbalnamen als Teitsma, Eppinga, Den Hartogh, Veldhuis, De Vries en Haan in de gelederen, was een opvallende rol weggelegd voor Brandon le Fèbre. De vleugelverdediger die ook prima als keeper en middenvelder uit de voeten kan is sinds zaterdag 15 oktober 2016 de tweede speler ter wereld die omhoogvalt na naar beneden te zijn getrokken. De Duitser Lothar Matthäus ging hem voor, weet ook Tolkenbureau Bakker, de balsponsor in Groningen. Maar dit Ter Heide.

Groen Geel 2 - HZVV 3 1-1 (1-0)
1-0, 1-1 Hussain.
HZVV 3: D. Mulder; Roffel, Deniz, Galema, Dijkstra (Snippe); Van Zuthem, Le Fèbre (Van der Meulen); Beumer (Arends), M. Mulder (Hussain), M. Mulderij; N. Eshuis.