Heren 3 HZVV 3: Verhoogde intensiviteit binnen de lijnen en in de kantine

HZVV 3: Verhoogde intensiviteit binnen de lijnen en in de kantine

Na 5 punten uit 4 duels ging het sterrenensemble van thuisvlagger (pun intended) Alek Nazareet richting de uitwedstrijd in Genemuiden. ‘Alhoewel we onszelf de afgelopen wedstrijden te kort hebben gedaan moeten we dit ook toeschrijven aan de verhoogde intensiviteit na de promovatie’, aldus Xavier ‘De Tank’ Hussain. Waarmee hij hoogstpersoonlijk verzekerde dat HZVV 3 in ieder geval wat won deze middag: een nieuw woord voor in de HZVV 3 vocabulaire.

Nadat Koen ‘Koentje’ Uiterwijkwinkel eerst de vloer in de kleedkamer keurig had aangeveegd, deed hij dat later op de middag met alles en iedereen. Waar velen dachten dat hij de bal voor zou geven legde hij het leer keurig in de verre hoek van het doel van Genemuiden. Hij trok hiermee de stand na een 1-0 achterstand gelijk. Mich(a)el Breuer was zo vriendelijk om daags voor de wedstrijd tegen AZ even te oefenen bij HZVV 3. Met een prachtige schot over de keeper besloot hij de eindstand van 1-2 en daardoor won HZVV 3 deze middag wederom, tot grote vreugde van de voltallige technische staf.

Last but not least boekte supermarktmanager Snippe nog een verbale overwinning. Een hoge mate van drankgebruik wordt binnen een subcultuur van HZVV als prestigieus gezien en in dat kader eiste Snippe in een discussie met Mattie en El zijn respect op waarbij hij tegelijkertijd de mate van hun drankgebruik in twijfel stelde: "Jullie kunnen je altijd mooi achter die kratten bier verschuilen, ik heb maar 1 fles! (red. Beerenburg)”.

Maar deze middag werd er niet louter gewonnen door HZVV 3 getuige het drinkduel tussen spits Van Der Meulen en HZVV-2’er Tim Mulder. Beiden ook onderdeel van de hierboven genoemde subcultuur. Van Der Meulen verloor de stand-off maar kreeg Mulder zover om de vloer van de kantine te decoreren met een semi-verwerkte kroket en een klontering van patat en AA-drink. Beide heren wordt aangeraden de drank voorlopig te laten staan om meer te scoren (Van Der Meulen) of überhaupt een wedstrijd te winnen (Mulder). Mulder wordt daarbij ook geadviseerd eens bij zijn neefje Mark, ‘De Echte’, Mulder aan te kloppen. Die deze middag dus wel had gewonnen.

Aanvoerder Galema zal aankomende zaterdag toezien dat er in de Amsterdamse cafés met mate gedronken wordt. Naar verluidt komt zelfs Mattie naar Amsterdam. Maar dit Ter Heide.