Heren 3 HZVV 3-keeper Le Fèbre steelt de show in Balk

HZVV 3-keeper Le Fèbre steelt de show in Balk

Wat hebben Johannes Pesoelima, Matthijs Beumer, Nico Eshuis, Stefan Engberts, Mark Kleine, Ronald Hadders, Hidde Streutker, Kai Schraa, Dennis Zuidema, Frank Buiter, Dave Mulder, Stefan Wiersema, Bouke Lesterhuis, Matthijs van der Galiën, Roelof Bisschop en Brandon le Fèbre gemeen? Deze zestien (!) coryfeeën hebben in de afgelopen vijf jaar allemaal minimaal één officiële wedstrijd bij HZVV 3 gekeept. Als alle keepers daadwerkelijk gek zijn, dan mag het derde elftal van HZVV zo langzamerhand een gesticht genoemd worden. Desondanks blijft het elftal van succestrainer Flip Vellinga - na de promovatie van vorig seizoen - imponeren. Dankzij een gelijkspel in het uitduel met Balk 2 (1-1) zijn De Schout-sterren nog altijd ongeslagen in de reserve eerste klasse B.

Omdat Luuk Dorland het alleen al bij de gedachte dat hij het doel van HZVV 3 zou moeten verdedigen in zijn broek deed, werd Vellinga op de wedstrijddag gedwongen een konijn uit de hoge hoed te toveren. Lange tijd had Koen Uiterwijk Winkel, beter bekend als De Blanke Panter, de beste papieren om de keepershandschoenen aan te mogen trekken, totdat tijdens de wedstrijdbespreking ineens bleek dat Le Fèbre over keeperservaring beschikte. En dus bombardeerde Vellinga de jarige B tot de nieuwe doelman van HZVV 3; een beslissing die uitstekend uitpakte.

Le Fèbre baarde niet alleen tussen de palen opzien, met onder meer een katachtige reflex bij de eerste paal, ook op weg naar Balk stal hij de show. Met de opmerking 'Ik moest zo nodig pissen dat ik kippenvel kreeg' tekende hij in het zonovergoten Friesland onbetwist voor de Quote van de Dag. Maar dit Ter Heide.

Het was ex-keeper Mattie, u weet wel de man die ooit rond de middenlijn een bal klemvast pakte, die HZVV 3 tegen Balk 2 met een kopbal op voorsprong zette (0-1). De gasten leken de overwinning ondanks een groot aantal gemiste kansen over de streep te trekken, maar een gebrek aan spelregelkennis brak de ploeg van De (almachtige) Leider op. Als een elftal drie keer in een wedstrijd van grensrechter wisselt, kan de tegenstander sinds dit seizoen niet meer buitenspel staan. In de slotfase profiteerden de Friezen optimaal van de onwetendheid aan de zijde van HZVV 3: 1-1.

Het dure puntenverlies kon er ook nog wel bij voor Bram Roffel, die platzak terugkeerde naar Hoogeveen. De penningmeester van HZVV 3 was donderdagavond tijdens de eerste kassiestoot-sessie van het seizoen in De Schout al de nodige centjes kwijtgeraakt, dient als balsponsor in Balk 25 euro over te maken op de teamrekening en kan tot overmaat van ramp binnenkort een boete van de KNVB tegemoetzien na een schandalige overtreding op Friese bodem.  In welke fase van het verwerkingsproces Koev op dit moment zit, is onduidelijk. Maar dit Ter Heide.

Balk 2 - HZVV 3 1-1 (0-1)
0-1 Beumer, 1-1.
HZVV 3: Le Fèbre; Poeste, Deniz (Koster), Galema, Roffel; Snippe (Dijkstra), Van Zuthem; K. Uiterwijk Winkel (Hotting), M. Mulder, Beumer (Arends); Van der Meulen (Hussain).