Heren 3 HZVV 3 met recordaantal punten nacompetitie in

HZVV 3 met recordaantal punten nacompetitie in

’Je Krijgt Die Lach En Zweetdruppels Niet Van Mijn Gezicht’. Lars Erik Abbing overweegt deze remix van de populaire hit van John de Bever nog deze week op de markt te brengen. Ondanks het mislopen van rechtstreekse promovatie met HZVV 3 loopt De Leider al dagenlang stralend in de rondte. De zweterige Bourgondiër is apetrots dat hij zich na de nipte thuiszege op Drenthina 2 (1-0) de succesvolste leider in de rijke historie van de R-Y Bestrating-brigade mag noemen. Maar dit Ter Heide.

De heer Abbing heeft zijn voorgangers Ruben Tigelaar en Stefan van Dorst uit de recordboeken gestoten. Onder de vleugels van de twee ex-parttimeleiders verzamelde HZVV 3 twee seizoenen geleden, met illustere namen als Arne ter Heide, Michel Slot, Marc Bekhuis en Roy Benjamins in de selectie, 43 punten in de reserve tweede klasse A. Lars Erik overtrof die prestatie afgelopen weekeinde door met zijn ploeg op het recordaantal van 46 punten uit te komen.

Meer dan 40 spelers leverden hun bijdrage aan het neerzetten van deze topprestatie, van wie Dennis Galema wonderbaarlijk genoeg als enige alle 22 competitieduels van de eerste tot en met de laatste minuut volmaakte. Gastspeler Anno Post, die prima inviel tegen Drenthina 2, was de 42e (!) Cockse die deze competitie bij HZVV 3 het veld werd ingestuurd door Flip Vellinga. ’Dit bewijst dat we over een brede en sterke bank beschikken’, concludeerde de ervaren succestrainer uit Meppel, die alleen al op zes doelmannen (Dennis Zuidema, Davybuffon Mulder, Stefan ’Ik heb al tijden niet gepoept’ Wiersema, Frank Buiter, Matthijs van der Galiën en Bouke Lesterhuis) een beroep deed.

Daarnaast is het opvallend dat de 65 treffers van HZVV 3 door 20 verschillende doelpuntenmakers zijn geproduceerd. Dankzij zijn winnende goal tegen Drenthina 2 is Nico Eshuis met de topscorerstitel aan de haal gegaan. De Utrechter was tien keer trefzeker, waarmee hij Matthijs Beumer (9x) op de valreep achter zich liet. ’Dat ik uitgerekend Mattie aftroef, is toch wel heel erg lekker’, jubelde de man die dankzij een indrukwekkende kniebrace slechts één been met zonnebrandcrème hoefde in te smeren op de laatste speeldag van de reguliere competitie. Maar dit Ter Heide.

Een van de treffers van Knico (de 2-5 in het uitduel met Noordscheschut 3) werd bovendien genomineerd voor ’Mooiste doelpunt van het Seizoen’. Die eretitel ging echter aan zijn neus voorbij. Net als Gali, die op bezoek bij Drenthina 2 in de blessuretijd uit zijn slof schoot, moest de voormalig speech & motivation manager genoegen nemen met een gedeelde tweede plaats in deze uitverkiezing. De jury wees Ed, die tijdens HZVV 3-FC Meppel 3 voor de gelijkmaker (1-1) van de thuisploeg tekende, unaniem als winnaar aan. Maar dit Ter Heide.

Voor HZVV 3 gaat komende zaterdag de nacompetitie van start met een thuiswedstrijd tegen Minnertsga 2. De tot afgelopen zaterdag foutloze vlagger Anton Spitse is vastberaden om in dat duel zijn oude vertrouwde niveau weer op te pakken. Maar dit Ter Heide.

’Tot slot wil ik op deze plaats de promovendi SC Genemuiden 3 en TC De Weide 3 hartelijk feliciteren. Graag tot volgend seizoen!’, aldus de tot op het bot gemotiveerde promovatie-expert Vellinga.

HZVV 3 – Drenthina 2 1-0 (1-0). Matchwinnaar: N. Eshuis 1-0
HZVV 3: Zuidema; Roffel, E. Mulderij, Galema, Louhenapessy; S. Van Zuthem, J. Bekhuis (Loman); M. Mulder (Post), N. Eshuis, Thalen (K. Uiterwijk Winkel); Hussain (Snippe).