Heren 3 HZVV 3 jaagt op promovatie

HZVV 3 jaagt op promovatie

Komt Matthijs Beumer dit seizoen nog in actie? Dat is de grote vraag nu HZVV 3 met één speelronde voor de boeg en slechts één punt achterstand op de tweede plaats in de reserve tweede klasse A nog steeds kans maakt op rechtstreekse promovatie. Na de 5-2 uitzege op Noordscheschut 3 is de R-Y Bestrating-brigade in ieder geval verzekerd van deelname aan de nacompetitie.

Mattie zit komende zaterdag, wanneer HZVV 3 op eigen veld het in topvorm stekende Drenthina 2 treft (aanvang 12.15 uur), zijn laatste wedstrijd schorsing uit. Bij een overwinning op de Emmenaren en puntenverlies van de huidige nummer twee TC De Weide 3 tegen Noordscheschut 3 zit het seizoen van de blonde aanvaller er definitief op. Bij elk ander resultaat mag Mattie later deze maand binnen de lijnen aantonen dat hij zijn leven heeft gebeterd. Maar dit Ter Heide.

Flip Vellinga valt dit seizoen van de ene in de andere verbazing bij HZVV 3. De ervaren succestrainer uit Meppel dacht zo’n beetje alles wel meegemaakt te hebben in zijn roemruchte loopbaan als coach, maar afgelopen weekeinde was het Nico Eshuis die hem toch weer versteld deed staan. Vlak na aankomst op sportpark De Meulewieke keerde Knico plotseling met gierende banden terug naar Hoogeveen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was, schreeuwde hij vanuit zijn witte Volvo dat zijn moeder mogelijk een pannetje hachee op het vuur had laten staan… Toeval of niet, later in de middag bepaalde de voormalig speech & motivation manager op uitgekookte wijze de eindstand op 2-5. Maar dit Ter Heide.

Mark Mulder, die nog heel wat peuken te goed heeft van Mullie, eiste tijdens en na de voorlaatste wedstrijd in de reguliere competitie een hoofdrol voor zich op. De multifunctionele student scoorde tweemaal tegen Skut en bewees in de avonduren een betere pizza- dan kapsalon-eter te zijn. Maar dit Ter Heide.

In de eerste helft ging er overigens even een schok door Noordscheschut, toen vlagger en tevens balsponsor Anton Spitse met het toekennen van een corner zijn eerste fout van het seizoen leek te maken. Na het analyseren van de televisiebeelden bleek de krasse zestiger echter toch de juiste beslissing te hebben genomen (’Ik deed dat bovendien om indruk op de scheidsrechter te maken’, aldus Spitse), waardoor hij nog steeds kan bogen op een foutloze status. Dat Spitse in de gehele wedstrijd geen enkele keer voor buitenspel vlagde, lag niet aan hem, maar aan de dominantie van het HZVV 3 van Lars Erik ’De Leider’ Abbing. Maar dit Ter Heide.

Noordscheschut 3 – HZVV 3 2-5 (1-2)
Scoreverloop: 0-1 Engberts/D.Eshuis, 0-2 M. Mulder, 1-2, 1-3 Hussain, 2-3, 2-4 M. Mulder, 2-5 N. Eshuis.
HZVV 3: Zuidema; E. Mulderij, Galema, Scholing; Engberts, Van Zuthem (B. Oenema), N. Eshuis, J. Bekhuis; M. Mulder, Hussain (Thalen), D. Eshuis.