Heren 3 HZVV 3 verpest feestje TC De Weide 3

HZVV 3 verpest feestje TC De Weide 3

Voetbal is emotie. Ook bij HZVV 3. Daarom hoeft Bas Oenema zich niet te schamen dat bij hem spontaan twee traantjes in de ogen sprongen na de late gelijkmaker van David Eshuis op bezoek bij TC De Weide 3: 2-2. Met deze uitslag  bewees de R-Y Bestrating-brigade het ongelijk van Matthijs Beumer, die de roodwitten op voorhand kansloos achtte.

Tijdens wederom een memorabele wedstrijdbespreking drukte Flip Vellinga zijn ploeg op het hart dat het raadzaam was om vier doelpunten minder te incasseren dan in de thuiswedstrijd tegen TC De Weide 3 (3-6). De ervaren succestrainer  voegde daar wel aan toe dat HZVV 3 in dat geval zelf drie keer moest scoren met de door Willie in een zeer vroegtijdig stadium aangeboden wedstrijdbal. De diva’s uit Hoogeveen hadden de woorden van Vellinga heel goed in de oren geknoopt, maar hadden pech dat de scheidsrechter slechts negen minuten blessuretijd bijtrok. Anders had op het digitale wedstrijdformulier zonder enige twijfel een eindstand van 2-3 in plaats van 2-2 geprijkt. Maar dit Ter Heide.

Saillant detail: net als vorig seizoen, toen TC De Weide 3 diep in de extra tijd met de winnende treffer tegen HZVV 3 (1-0) degradatie uit de reserve tweede klasse A afwendde, tekende Dennis Galema voor de assist bij het laatste doelpunt in de stadsderby. Lars Erik ’De Leider’ Abbing is nog aan het uitzoeken waarom de getalenteerde TC De Weide 3-trainer Marco Smit afgelopen zaterdag na afloop vlak voor de neus van de arbiter demonstratief op zijn klokje wees, terwijl hij een jaar geleden na de onderlinge ontmoeting naar verluidt juist urenlang juichend door de straten van Hoogeveen banjerde. Maar dit Ter Heide.

Door het gelijkspel heeft TC De Weide 3 zijn promovatiefeest twee weken moeten uitstellen, terwijl voor HZVV 3 deelname aan de nacompetitie het hoogst haalbare lijkt. Om dat doel te bereiken moet de ploeg van de even eerlijke als foutloze vlagger Anton Spitse in de laatste twee competitiewedstrijden nog één puntje veroveren. Nico Eshuis heeft op zijn beurt 180 minuten de tijd om Mattie van de eerste plaats in het topscorersklassement te verdringen. De waterpoloër uit Utrecht heeft daarvoor nog maar twee doelpuntjes nodig.

Ondertussen is het opvallend om te zien hoe sommige mensen alles in het werk stellen om aan het eind van dit seizoen uitgenodigd te worden voor het promovatiefeest van HZVV 3. Zo voegde Leroy Ribberink afgelopen zaterdag ineens  HZVV 3 toe in zijn Voetbal.nl-app, terwijl Roy ’Biemus’ Benjamins de over straat zwalkende Vellinga een lift aanbood naar een horeca-etablissement in de binnenstad van Hoogeveen. Maar dit Ter Heide.

HZVV 3 vervolgt de competitie op 30 april met een uitwedstrijd tegen nummer vier Noordscheschut 3, aanvang 14.30 uur.

TC De Weide 3 – HZVV 3 2-2 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, 2-0, 2-1 N. Eshuis, 2-2 D. Eshuis.
HZVV 3: Zuidema; E. Mulderij (M. Mulderij), Galema, Scholing; Roffel (Dijkstra), Van Zuthem, Wissel-Jan (Hussain), B. Oenema; Mulder (N. Eshuis), D. Eshuis, Engberts.