Heren 3 HZVV 3 piekt bij Sunny Grill

HZVV 3 piekt bij Sunny Grill

De nederlaag van HZVV 3 in de topper tegen SC Genemuiden 3 (1-4) is in Ho Chi Minhstad met gejuich begroet. Door het verlies is de kans gegroeid dat wereldburger Koentje Uiterwijk Winkel dit seizoen nog in actie komt namens de R-Y Bestrating-brigade. Maar dit Ter Heide.

Wie op 18 augustus 2015 na de legendarische oefenwedstrijd Hardenberg’85 2-HZVV 3 (4-1) tegen Flip Vellinga gezegd zou hebben dat zijn ploeg acht maanden later met drie competitieduels voor de boeg slechts vier punten achter de koploper in de reserve tweede klasse A zou staan, zou recht in het gezicht zijn uitgelachen door de ervaren succestrainer. Zelfs Vellinga kon na dat erbarmelijk slechte optreden niet voorzien dat HZVV 3 zich dit seizoen in de titelrace zou gaan mengen. Toch was teleurstelling bij Vellinga afgelopen zaterdag even groot als op die bewuste zomeravond in augustus. Begrijpelijk, want met promotie binnen handbereik is het niet erg slim om (kansloos) van een directe concurrent te verliezen.

Omdat een kat (Koert, red.) in het nauw rare sprongen maakt en gezien het loodzware programma dat de complete top-4 (TC De Weide 3, SC Genemuiden 3, HZVV 3 en Noordscheschut 3) nog heeft, is het echter te vroeg om het team van de nog steeds foutloze vlagger Anton Spitse al af te schrijven. Net als na de wanvertoning in Hardenberg zullen de diva’s uit Hoogeveen hun rug moeten rechten en zaterdag het door onder anderen Matthijs Beumer onmogelijk geachte presteren: winnen bij lijstaanvoerder TC De Weide 3, die vorig seizoen op de laatste speeldag aan degradatie ontsnapte door een doelpunt diep in blessuretijd tegen… HZVV 3.

Het is te hopen dat de wedstrijdbal HZVV 3 komend weekeinde op het tennispark (aanvang 12.15 uur) iets gunstiger gezind is dan het door Erwin Mulderij aangeboden exemplaar tegen SC Genemuiden 3, dat al voor rust de basis legde voor de uitzege.

Tijdens de derde helft in het sfeervolle Sunny Grill, waar gastspeler Bas Oenema klaagde over een aluminiumvork met een vies smaakje, tekende ex-gastspeler Wissel-Jan van Dijken voor de quote van de dag: ’Dit is typerend voor jouw handelingssnelheid’, zei Wissel tegen Mark Mulder, die niet bepaald tot de snelste eters van HZVV 3 behoort, maar wel alles weet over thermisch binnenklimaat. Maar dit Ter Heide.

HZVV 3 - SC Genemuiden 3 1-4 (1-3)
Scoreverloop: 0-1, 1-1 N. Eshuis, 1-2, 1-3, 1-4.
HZVV 3: Van der Galiën; B. Oenema, E. Mulderij (Loman), Galema, Engberts; Van Zuthem, J. Bekhuis (Dijkstra); Roffel, N. Eshuis (Scholing), M. Mulderij (M. Mulder); D. Eshuis (Hussain).