Heren 3 HZVV 3 wint in geest van Johan Cruijff

HZVV 3 wint in geest van Johan Cruijff

Ondanks een schrijnend gebrek aan scherpte bij Lars Erik Abbing heeft HZVV 3 zijn twaalfde competitiezege geboekt. Op bezoek bij VHK 2 liet de R-Y Bestrating-brigade zien over voldoende mentale veerkracht te beschikken. Een 2-0 achterstand bij rust werd omgebogen in een 2-3 overwinning.

Het was niet bepaald de week van De Leider, die zichzelf met name in de nacht van zaterdag op zondag regelmatig overschat. Het bliksembezoek aan Amsterdam hakte er bij hem zo in dat hij veel te laat een rijschema voor het duel in Sint Jansklooster, de woonplaats van oud-HZVV’er Serge Kruizinga, in elkaar draaide. Met als gevolg dat Raimon Loman vlak voor vertrek als een speer terug naar huis moest om zijn auto op te halen.

Ook vergat De Leider de immer foutloze vlagger Anton Spitse een appje te sturen. Met als gevolg dat Raimon Loman, die gelukkig wel goed gefocust was, voor rust moest vlaggen en Spitse aan het eind van de middag met dubbele tong sprak op het terras van ons aller HZVV.

De Leider, die na zijn contractverlenging in Hengelo officieel een importtukker genoemd mag worden, moest er zaterdagochtend bovendien tweemaal op geattendeerd worden dat de ervaren succestrainer Flip Vellinga de samenstelling van de wedstrijdselectie daags ervoor om 17.26 uur al had verstuurd. Dit was De Leider compleet ontgaan. Maar dit Ter Heide.

De Leiders gebrek aan scherpte sloeg duidelijk over op (gekke) keeper Dennis Zuidema, die in het kader van de Open Huizen Dag zijn voordeur in de eerste helft wagenwijd open had staan. VHK 2 profiteerde optimaal van Zuidema’s gastvrijheid: 2-0.

In de geest van wijlen Johan Cruijff besloot Vellinga, die voor de wedstrijd inspiratie opdeed in de volgkaravaan van een wielerkoers, na rust vol op de aanval te gaan spelen. Dankzij doelpunten van supersub Xavier Hussain, gastspeler Bas Oenema en ex-verdedigende middenvelder Stefan Engberts pakten de tactische omzettingen fantastisch uit voor HZVV 3, zo zagen Sander van Zuthem, Matthijs Beumer en Nico Eshuis vanuit de kantine. Zijn eerste optreden ooit als nummer 6 beviel Bas Oenema overigens zó goed dat hij waarschijnlijk deze week nog een brief naar het bestuur van HZVV stuurt met het verzoek of hij vaker op die positie mag spelen. Maar dit Ter Heide.

De wedstrijdbal die door de knollentuin hobbelde, werd met alle liefde aangeboden door pa Dijkstra. Bij terugkomst in Hoogeveen bleek dat zijn zoon Matthijs nog veel moet leren, want het is onder leiding van Vellinga vanaf april not done – ook al heb je tentamens – om zonder borreltje huiswaarts te keren. Maar dit Ter Heide.

HZVV 3 kruist komende zaterdag de degens met SC Genemuiden 3. Aanvang: 12.30 uur.

VHK 2 – HZVV 3 2-3 (2-0)
Scoreverloop: 1-0, 2-0, 1-2 Hussain, 2-2 B. Oenema, 2-3 Engberts.
HZVV 3: Zuidema; Dijkstra (Hussain), E. Mulderij, Galema, Scholing; B. Oenema, J. Bekhuis; Roffel, M. Mulder (Loman), M. Mulderij; Engberts.