header-logo
Heren 3 HZVV 3 zonder topschutter Matthijs Beumer op prijzenjacht

HZVV Heren 3

HZVV 3 zonder topschutter Matthijs Beumer op prijzenjacht

Met vijf speelronden voor de boeg is Matthijs Beumer opvallend zeker van zijn zaak. Het ongeleide projectiel in de voorhoede van HZVV 3 rekent erop dat hij niet meer achterhaald wordt als topscorer van de R-Y Bestrating-brigade. Daarom besloot hij halverwege de tweede helft in het thuisduel met Rouveen 2 (2-5) 'plotstraps' de rest van de competitie aan zich voorbij te laten gaan. In de geschiedenis van het mondiale voetbal een nooit eerder vertoond statement, dat nogal wat wenkbrauwen deed fronsen. Maar dit Ter Heide.

 
Om Mattie in de komende weken alsnog van de troon te stoten, belegden vijf leden van HZVV 3 afgelopen weekeinde een kort - maar o zo intensief - trainingskamp in Amsterdam. Onder toezicht van Lars Erik ’De Leider’ Abbing, die Elma ditmaal had thuisgelaten in Friesland, hebben Erwin Mulderij, Stefan Engberts, Nico Eshuis en Dennis Galema naar verluidt een masterplan bekokstoofd. 
 
Knico lijkt de eerst aangewezene om de topscorerstitel voor de neus van Beumer weg te grissen. De teller van de voormalig speech & motivation manager staat op dit moment op zes treffers, drie minder dan het totaal van Mattie. De naar Utrecht verhuisde webdesigner moet op korte termijn nog wel zien af te rekenen met een vervelende voetblessure, die hem al sinds de winterstop aan de kant houdt. Dat alles bij Eshuis in het teken staat van een zo’n snel mogelijk herstel bleek zaterdagmiddag vlak voordat het eerdergenoemde vijftal koers zette richting Lowietje. Om zijn zere teentje extra te ontlasten overwoog hij een schoenenwissel, maar na ampel beraad werd hier toch van afgezien. Tot ergernis van succestrainer Flip Vellinga switchte Eshuis nog voor de klok van zessen wel van het bier naar de cola. Maar dit Ter Heide.
 
Achter Beumer en Eshuis bezetten Tom Botter, Sander van Zuthem en Mark Mulder (allen vier doelpunten) de gedeelde derde positie op de topscorerslijst van HZVV 3, waar in totaal maar liefst negentien namen op prijken (inclusief die van Ed). Omdat Botter zijn veldvoetbalschoenen reeds aan de wilgen heeft gehangen, de heer Van Zuthem nog steeds op het strafbankje zit en de onervaren Mulder de rest van het seizoen al zijn tijd en energie kwijt is aan het vinden van een balsponsor voor het duel met Rouveen 2, heeft Mattie van dit drietal weinig te vrezen. 
 
Het grootste gevaar daarachter lijkt te komen van Engberts (drie goals), al moet Vellinga de ex-Barbadosganger dan niet nog een keer als verdedigende middenvelder laten starten. Dat Engberts een man van de lange adem is, zo bewees hij net als Mullie in Amsterdam, kan hem in de slotfase van dit seizoen goed van pas komen. En De Leider? Hij keek, stuurde Gali kort na middernacht naar huis, belde omstreeks 5.00 uur bij een boze buurman aan en zag dat het goed was. Maar dit Ter Heide. 
 
Voor HZVV 3 staan nog vijf finales op het programma, om te beginnen die tegen VHK 2. Het balletje in Sint Jansklooster maakt komende zaterdag om 12.00 uur de eerste omwentelingen. 
 
HZVV 3 – Rouveen 2 2-5 (0-2)
Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3, 1-3 Beumer, 2-3 D. Eshuis, 2-4, 2-5 Zuidema (e.d.). Rode kaart: Beumer (HZVV 3).
 
HZVV 3: Zuidema; Dijkstra, E. Mulderij (Hussain), Galema, Scholing (Snippe); Engberts, J. Bekhuis; Beumer, M. Mulder (Loman), Roffel; D. Eshuis.