header-logo
Heren 3 Lars Erik Abbing geniet met volle teugen van HZVV 3

HZVV Heren 3

Lars Erik Abbing geniet met volle teugen van HZVV 3

Lars Erik Abbing kwam rond de wedstrijd FC Meppel 3-HZVV 3 flink aan zijn trekken. Na het zien van de opstelling van de gasten kwam hij naar eigen zeggen van puur genot meermaals klaar. Maar het werd nóg mooier voor De Leider, want door de 2-1 uitzege is ’zijn’ R-Y Bestrating-brigade - voor even? - opgerukt naar de tweede plaats in de reserve tweede klasse A.
 
Mede door de schorsingen van Joost Bekhuis en Sander van Zuthem husselde succestrainer Flip Vellinga zijn elftal behoorlijk door elkaar. Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen FC Meppel 3 (3-2) hadden alleen gekke keeper Dennis Zuidema, Dennis Galema en Erwin Mulderij hun basisplaats behouden. Met Nelis Louhenapessy, die ondanks een schat aan ervaring zijn Cruyffies na afloop van de wedstrijd vergat mee te nemen, Martin Snippe, Wissel-Jan van Dijken, Maurice Mulderij en David Eshuis stonden maar liefst vijf gastspelers aan de aftrap. Ondanks de vele wijzigingen boekte HZVV 3 een dik verdiende overwinning in Meppel, waar de roodwitten een vroege achterstand wegpoetsten. Dit gebeurde dankzij doelpunten van ’Henke’ en Wissel-Jan, die ook verantwoordelijk waren voor de quote van de dag: ’Wissel, train jij je borst bewust niet?’, vroeg de fysiek sterke spits ietwat plagerig tijdens het omkleden.  
 
Het duel op sportpark Ezinge was voor de aanvoerder van FC Meppel 3 (Emil Koster) en de gelegenheidscaptain van HZVV 3 (Dennis Galema) een bijzonder weerzien. De twee voetbalmaatjes schreven met HZVV F2 in 1989 de najaarscompetitie op hun naam, waarin ’Butragueño’ en ’Gali’ respectievelijk 5 en 44 keer scoorden. De trefzekerheid van Galema was in dat jaar wereldwijd groter nieuws dan de Val van de Berlijnse Muur, de beëdiging van George Bush sr. als 41e president van de Verenigde Staten en de jubileumwedstrijd (250e duel) die Nelis Louhenapessy in het shirt van HZVV 1 speelde. Maar dit Ter Heide.   
 
Terwijl Niek Smit in Groningen druk(?) aan het verhuizen was, werd de ietwat lichte wedstrijdbal aangeboden door Engberts Administratie. Dit administratiekantoor mag sinds jaar en dag tot een van de trouwste sponsoren van HZVV 3 gerekend worden. De werkzaamheden van deze boekhouder kunt u vergelijken met die van een huisarts of die van Vellinga. Persoonlijke aandacht, eerstelijnshulp en waar nodig doorverwijzen naar de specialist, maar bij dat alles een vinger aan de pols houdend.
 
Wat verder opviel in Meppel was dat HZVV 3 wederom maar liefst drie man nodig had om de afwezigheid van de immer foutloze vlagger Anton Spitse op te vangen. Bram Roffel, Mark Mulder en Matthijs Dijkstra toonden aan goed met een stok in hun hand overweg te kunnen. Dat laatste geldt ook voor De Leider, maar dan bij voorkeur in een joggingbroek thuis op de bank met een zak paprika chips. Maar dit Ter Heide.
 
HZVV 3 neemt het zaterdag voor eigen publiek op tegen Rouveen 2, aanvang 12.30 uur. 
 
FC Meppel 3 - HZVV 3 1-2 (1-1)
Scoreverloop: 1-0, 1-1 D. Eshuis, 1-2 Van Dijken.
 
HZVV 3: Zuidema; Dijkstra (Roffel), E. Mulderij, Galema, Louhenapessy; Snippe (Scholing), Engberts; Beumer (M. Mulder), Van Dijken, M. Mulderij; D. Eshuis.
 

Op de foto: HZVV 3-aanvoerder Dennis Galema (uiterst links op onderste rij) en FC Meppel 3-captain Emil Koster (tweede van rechts op onderste rij) waren in de jeugd ploeggenoten, onder meer in HZVV E5. Deze foto is genomen op het oude hoofdveld van HZVV.