header-logo
Heren 3 Jonkies wijzen HZVV 3 de weg

HZVV Heren 3

Jonkies wijzen HZVV 3 de weg

Niemand maakt de ervaren succestrainer Flip Vellinga de pis lauw. Zelfs het verrukkelijke voorjaarszonnetje in de derde helft niet. ’Het is een geruststellende gedachte dat we altijd kunnen terugvallen op ons scorend vermogen’, liet Vellinga op het terras weten boordevol zelfvertrouwen de slotfase van de competitie in te gaan. Na de 2-1 overwinning op DESZ 2 heeft zijn R-Y Bestrating-brigade zelfs weer uitzicht op een eindklassering in de top-2 van de reserve tweede klasse A.
 
Gezien de grote personele problemen waarmee de roodwitten al het gehele seizoen te kampen hebben, mag dat een klein wonder heten. HZVV 3 raakte onderweg alleskunner Robbert Dekker, Tom Botter, John Blom (allen gestopt), Robert-Jan Thalen en Koen Uiterwijk Winkel (allebei getransfereerd naar HZVV 2) kwijt, terwijl Niek Smit, Thom Lijster, Frank Blom en Nico Eshuis met langdurige blessures kampen. Ondanks de waslijst aan afwezigen heeft Vellinga elke week de beschikking over een uitgebalanceerde wedstrijdselectie, een perfecte mix tussen jong en oud.
 
Tegen DESZ 2 maakten de jonkies Matthijs Dijkstra en Mark Mulder, die vorig seizoen nog in de A-junioren waren te bewonderen, het verschil. In de eerste helft opende rechtsback Dijkstra met een geplaatste inzet de score, terwijl aanvallende middenvelder Mulder na rust met een droge knal voor de bevrijdende 2-0 tekende. De bezoekers uit Zwartsluis kwamen – ondanks een belachelijke rode kaart voor Sander van Zuthem – niet verder dan een aansluitingstreffer.
 
Wat vooral opviel was dat HZVV 3 maar liefst drie man nodig had om de afwezigheid van de in Liverpool bivakkerende vlagger Anton Spitse op te vangen. Raimon Loman, Xavier Hussain en Matthijs Dijkstra hadden in tegenstelling tot hun grote voorbeeld Mark Strijker in De Kuip geen vuiltje in de ogen. Maar dit Ter Heide.
 
De quote van de dag tijdens de knusse naborrel kwam ditmaal ontegenzeglijk op naam van Bram Roffel, de trotse balsponsor die deze week de populaire skileraar uithangt in Oostenrijk. ’Het was net alsof ik in een pak melk zat’, zei de medewerker van Friesland Campina, zijn toehoorders in verwarring achterlatend. Maar dit Ter Heide.
 
HZVV 3 treedt komende zaterdag vanaf 14.30 uur aan tegen FC Meppel 3. Als we Vellinga moeten geloven, is dit duel al weken uitverkocht. Maar dit Ter Heide.    
 
HZVV 3 – DESZ 2 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0 Dijkstra, 2-0 M. Mulder, 2-1.
Donkerrode kaart: Van Zuthem.
HZVV 3: Zuidema; Dijkstra (Loman), E. Mulderij, Galema, Scholing; Van Zuthem, J. Bekhuis; Roffel (Hussain), M. Mulder, M. Mulderij (Beumer); Engberts.