header-logo
Heren 3 Zanger Rinus weer belangrijk voor HZVV 3

HZVV Heren 3

Zanger Rinus weer belangrijk voor HZVV 3

Direct na afloop van de wedstrijd tussen SVN’69 2 en HZVV 3 gingen de duimen omhoog in Ho Chi Minhstad, Winterberg en Berlijn. Koen Uiterwijk Winkel, Nico Eshuis en Erwin Mulderij, die geen trek hadden in het tripje naar Nijeveen, waren apetrots dat de R-Y Bestrating-brigade met een royale 6-1 uitzege van het verre van vlakke veld stapte.

 
Na 14 competitiewedstrijden heeft HZVV 3 de derde plaats in de reserve tweede klasse A stevig in handen. De ploeg van succestrainer Flip Vellinga en Lars Erik ’De Leider’ Abbing vergaarde al 30 punten. Saillant detail: de diva’s uit Hoogeveen sloten het seizoen 2014/’15 op de zevende positie af met 29 punten uit 22 duels. Met nog 8 wedstrijden voor de boeg heeft HZVV 3 dus al 1 punt meer verzameld dan in het gehele vorige seizoen. De roodwitten zijn ook een stuk productiever, want waar de doelpuntenteller vorig seizoen op 39 bleef steken, vielen in de huidige voetbaljaargang reeds 47 treffers te noteren. 
 
Tegen SVN’69 2 namen de uitblinkende gastspeler Wissel-Jan van Dijken, goaltjesdief Sander van Zuthem, de bonkige invaller Xavier Hussain en ex-Barbadosganger Stefan Engberts de goals voor hun rekening. Engberts, die voor het eerst deze competitie in actie kwam, maakte na rust zelfs een officiële hattrick. Als spits bleef de voormalige Eindhovense euroknaller droog staan, maar nadat hij zich een linie liet zakken, was hij niet meer te houden. Naar verluidt slaapt Matthijs Beumer, op dit moment nog topscorer van HZVV 3, al wat onrustiger. Maar dit Ter Heide. 
 
Anders dan de uitslag doet vermoeden, had HZVV 3 zijn handen vol aan de hekkensluiter. Onder toeziend oog van onder anderen Nelis Louhenapessy, Frekie Strijker en Alek Nazareet maakten drie invallers in de tweede helft het verschil. Aan de hand van Maurice Mulderij, de zanger Rinus van HZVV 3, Stanley Scholing en Xavier Hussain zegevierde het team van de wederom foutloze vlagger Anton Spitse alsnog met ruime cijfers.
 
Dit alles gebeurde met een door Stanley Scholing en Nico Eshuis gesponsorde wedstrijdbal. Dit ondernemende tweetal is al enige tijd druk bezig met het bouwen van een website voor 3D-printers. ’Een gat in de markt’, aldus Scholing, die zijn compagnon naar Winterberg had gestuurd om inzicht te krijgen in de Duitse afzetmarkt. Maar dit Ter Heide. 
 
HZVV 3 vervolgt de competitie komende zaterdag met een thuiswedstrijd tegen DESZ 2. Aanvang: 12.15 uur.                                  
 
SVN’69 2 – HZVV 3 1-6 (1-1)
Scoreverloop: 1-0 Wissel-Jan, 1-1, 2-1 Van Zuthem, 3-1 Hussain, 4-1 Engberts, 5-1 Engberts, 6-1 Engberts.
HZVV 3: Zuidema; Roffel, Galema, Prins (M. Oenema), Dijkstra (Scholing); Van Zuthem (Hussain), J. Bekhuis; Beumer (Loman), Wissel-Jan van Dijken, M. Mulder (M. Mulderij); Engberts.