Heren 3 HZVV 3 laat d’Olde Veste’54 3 poepie ruiken

HZVV 3 laat d’Olde Veste’54 3 poepie ruiken

Kort na de afsluitende training voor het duel met d’Olde Veste’54 3 legde Mark Mulder in de toiletpot de basis voor de overwinning van HZVV 3 bij de hervatting van de competitie. Mede dankzij een doelpunt van de naar verluidt bijna twee kilogram afgevallen Mulder won de R-Y Bestrating-brigade, met de strenge doch rechtvaardige én foutloze vlagger Anton Spitse in de gelederen, voor eigen publiek met 3-1 van de Steenwijkers.

De opvallendste naam in de basiself van HZVV 3 was die van Maurice Mulderij, die vlak na de wedstrijdbespreking wist te melden dat Mullie ooit in het shirt van HZVV 1 finaal langs een bal maaide en vervolgens een blessure fakete. De Blonde Schaar sloot voor het eerst dit seizoen aan bij de gehavende ploeg van succestrainer Flip Vellinga, Lars Erik ‘De Leider’ Abbing en diens hulpje Niek Smit, waarin ook plaats was voor Martin Snippe (HZVV 4) en Sander Jacobsen (HZVV 5).

Speciaal voor het treffen met de nummer negen van de reserve tweede klasse A deed Maus midweeks wedstrijdritme op als centrale verdediger(!) bij Jong HZVV. Gelukkig was Vellinga zo verstandig om de snelle linkspoot zo ver mogelijk van het eigen doel te posteren. Vanaf de linksbuitenpositie bewees de voor rust ongrijpbare Mulderij dat hij een veel betere voetballer dan zanger is. Maar dit Ter Heide.

Op aangeven van Maus, de zanger Rinus van HZVV 3, opende Bram Roffel, de Jamie Vardy van HZVV 3, de score. Voor Koev was het een doelpunt met een speciaal tintje, want nooit eerder was hij in drie wedstrijden op rij trefzeker. Matthijs Beumer, de Riechedly Bazoer van HZVV 3, maakte een paar minuten voor het rustsignaal de 2-0. In de tweede helft lieten de gasten de thuisploeg even schrikken door de aansluitingstreffer aan te tekenen, maar na de 3-1 van Mulder, een middenvelder die je om een (grote) boodschap kunt sturen, was de wedstrijd gespeeld. En dus zag de wedstrijdbalsponsor, die als vrouw van de trainer door het leven gaat, even later in de app een zege van de aanstaande promovendus verschijnen.

Gezien het grote aantal afwezigen, onder wie captain Joost Bekhuis en de geblesseerde ex-Barbadosganger Stefan Engberts, was het voor Vellinga een enorme meevaller dat Stanley Scholing van de eerste tot en met de laatste minuut meedeed. De linksback was twee dagen eerder vanwege levensbedreigende hamstringklachten niet in staat om te trainen, maar bleek wonderbaarlijk snel hersteld. Met goed voorbereidend werk stond hij zelfs aan de basis van de laatste HZVV 3-treffer. Dat het ingooien nog niet helemaal naar wens ging, werd hem vergeven. Maar dit Ter Heide.

De quote van de dag kwam op naam van brekebeentje Nico Eshuis, al bleef het volstrekt onduidelijk wat hij met zijn uitspraak ‘een kakofonie van genialiteit’ precies bedoelde. Tot slot willen we de weggestuurde nummer 11 van d’Olde Veste’54 3 graag nog even op de gedragscode binnen HZVV wijzen: /pagina/code-sportief-gedrag-in-en-buiten-het-veld/. Maar dit Ter Heide.

HZVV 3 - d’Olde Veste’54 3 3-1 (2-0)
1-0 Roffel, 2-0 Beumer, 2-1, 3-1 M. Mulder.
HZVV 3: Zuidema; Loman (Snippe), Dijkstra (Jacobsen), Galema, Scholing; E. Mulderij, Van Zuthem; Roffel, M. Mulder, M. Mulderij; Beumer.