Heren 3 HZVV 3 vestigt hoop op Stefan Engberts

HZVV 3 vestigt hoop op Stefan Engberts

De eerste seizoenshelft duurde voor HZVV 3 precies twee wedstrijden te lang. Een week na het eerste competitieverlies in het thuisduel met koploper TC De Weide 3 leed de R-Y Bestrating-brigade een kansloze nederlaag op bezoek bij Staphorst 4: 5-1. Daardoor is de ploeg van succestrainer Flip Vellinga als nummer 4 van de reserve tweede klasse A de winterstop ingegaan.

Ondanks de tegenvallende resultaten in de laatste twee speelronden van 2015 begint HZVV 3 op donderdag 7 januari 2016 vol goede moed aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Dat optimisme is vooral gebaseerd op de naderende rentree van Stefan Engberts. De voormalige Eindhovense euroknaller keert eind volgende week terug in Nederland na een ruim vier maanden durende vakantie op Barbados, waar zijn reisgrage ploeggenoot Dennis Galema tot op heden geen universiteit heeft kunnen ontdekken. Maar dit Ter Heide.

Hoewel Engberts in die periode naar verluidt een paar kilootjes is aangekomen en slechts twee ballen heeft aangeraakt (niet op het voetbalveld, red.), wordt de komende maanden ontzettend veel van hem verwacht. Zeker nu Tom Botter een punt heeft gezet achter zijn veldvoetbalcarrière, kan HZVV 3 een kwaliteitsinjectie in de voorhoede heel goed gebruiken. Als hij zich in de resterende competitieduels net zo staande houdt als op de surfplank in de golven van de Caraïbische Zee mag de formatie van Lars Erik ’De Leider’ Abbing en teammanager Arthur Benjamins blijven dromen van promovatie. Vellinga lijkt er wel verstandig aan te doen om Engberts – na gemiddeld één burgertje per dag op Barbados – eerst aan een aantal stevige interval- én duurtrainingen te onderwerpen. Maar dit Ter Heide.

Vellinga rekent erop ook de blessuregevoelige Bram ’Koev’ Roffel en Niek ’Roege dikzak’ Smit weer snel op het trainingsveld te kunnen begroeten. Roffel, die voor de winterstop net zo zuinig met zijn krachten omsprong als met het geld van de pot, heeft beloofd in ieder geval een half jaar lang fit te blijven. ’Dat mag ook wel een keer’, laat Engberts, met een ijskoude Banks in zijn rechterhand, vanuit de populaire nachtclub Harbour Lights weten. Maar dit Ter Heide.

HZVV 3, dat zijn ex-werknemer Robbert Dekker op deze plek graag wil feliciteren met de geboorte van zijn zoon, hervat de competitie op zaterdag 13 februari met een thuiswedstrijd tegen d’Olde Veste’54 3 (aanvang: 12.45 uur). Nico Eshuis, voor de winterstop de beste speler van HZVV 3, hoopt dan ook weer van de partij te zijn, maar dan moet hij deze week wel levend uit de Thaise jungle komen. Maar dit Ter Heide.

Staphorst 4 – HZVV 3 5-1 (3-0)
Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 5-1 Beumer.
HZVV 3: Lesterhuis; Dijkstra, B. Oenema, Galema, Louhenapessy; S. van Zuthem, J. Bekhuis; Beumer, M. Mulder, Lijster (M. Oenema); Hussain (Scholing).