Heren 3 TC De Weide 3 heeft aan één break voldoende tegen HZVV 3: 3-6

TC De Weide 3 heeft aan één break voldoende tegen HZVV 3: 3-6

Het was het weekend van de beëindiging van een aantal indrukwekkende ongeslagen reeksen in de sportwereld. Zo leed Marinus Dijkhuizen in Waalwijk zijn eerste nederlaag als hoofdtrainer van NAC, verloor Wladimir Klitschko in Düsseldorf na 11,5 jaar weer eens een bokspartijtje en, oja, ging HZVV 3 tegen TC De Weide 3 voor het eerst deze competitie onderuit: 3-6.

Het grote aantal unforced errors brak de R-Y Bestrating-brigade op in de immer beladen stadsderby. Dennis Galema speelde ondanks een bliksemstart en een prima stukje tape om zijn linkerenkel de slechtste wedstrijd in zijn carrière. De centrale verdediger van HZVV 3 slaagde er diep in de tweede helft zelfs niet in om vanaf veld 3 een bal op het balkon bij de familie Olde te schieten. Zijn inzet spatte tot ongeloof van invaller Matthijs Dijkstra op de lat van het vangnet uiteen. Maar dit Ter Heide.

De wederom foutloze vlagger Anton Spitse, die het vorige wedstrijdverslag waardeloos vond, en Matthijs Beumer onttrokken zich aan de algehele malaise. ’Mattie’, wiens voetbalschoenen dankzij zijn lieve huisgenoot Tim Tigelaar waren uitgedost met opvallend lange lila veters, bezorgde HZVV 3 hoogstpersoonlijk drie games. Maar omdat de gasten, die mochten beginnen met serveren, na uitstekend voorbereidend werk van ’Gali’ één break plaatsten, bleef het elftal van succestrainer Flip Vellinga in de elfde speelronde van de reserve tweede klasse A voor het eerst dit seizoen met lege handen achter. Daar kon zelfs de umpire geen stokje voor steken. Maar dit Ter Heide.

En dus moest Lars Erik Abbing na afloop met pijn in zijn hart medebalsponsor Marco Smit feliciteren met de overwinning, al ontging dat Stanley Scholing en Mark Oenema, die een dag later in Gelredome wel tot het laatste fluitsignaal op het puntje van zijn stoeltje zat. Wat lang niet iedereen weet, is dat Smit - de partner van Leslie Rietveld en favoriete collega van ex-parttimeleider Ruben Tigelaar - in het dagelijks leven de personal trainer van De Leider is. Het tweetal brengt regelmatig een bezoek aan het Sportpaleis Hoogeveen, waar de rechterhand van teammanager Arthur Benjamins wordt klaargestoomd voor een date met de Zweedse schone Anna Nyström. Maar dit Ter Heide.

Voor HZVV 3 staat voor de winterstop nog één competitiewedstrijd op het programma. IJs en weder dienende treden de diva’s uit Hoogeveen komende zaterdag op vreemde bodem aan tegen Staphorst 4 (aanvang 12.30 uur).

HZVV 3 - TC De Weide 3 3-6 (1-2)
Scoreverloop: 1-0 Beumer, 1-1, 1-2, 1-3, 2-3 Beumer, 2-4, 3-4 Beumer, 3-5, 3-6.

HZVV 3: Zuidema; Blenkers, E. Mulderij (Dijkstra), Galema, Louhenapessy; S. van Zuthem, J. Bekhuis; Beumer, M. Mulder (Hussain), Marlissa (Lijster); K. Uiterwijk Winkel.