Heren 3 HZVV 3 niet summa cum laude maar baant zich een weg door het Andesgebergte

HZVV 3 niet summa cum laude maar baant zich een weg door het Andesgebergte

Zaterdag 14 november was de hele week een dag dat in het teken stond van de topper tegen Genemuiden 3 en het aansluitende teamuitje tot de tragedie van vrijdagavond, dat zich als een donkere wolk boven de wereld ontvouwde. Met de gedachten bij dit vreselijke vooral en een onvermijdbare ‘too-early’ grap werd de koers ingezet richting Genemuiden.

In Genemuiden werd al vrij snel duidelijk dat we niet zouden spelen op het uitstekende laken waar we voorgaande jaren op speelden maar op een mat, dat het woord gras niet waardig is. Het bleek dat de wind deze middag ook een duit in het zakje zou doen en dat was genoeg reden voor onzekerheid bij  keeper Zuidema: “Ik weet niet of ik wind mee of tegen had maar ik denk mee want de uittrappen gingen goed” Aan die onzekerheid maakte trainer Vellinga snel een einde: "Dán heb je de wind mee!".

Met gesterkt vertrouwen begonnen Zuidema en zijn equipe aan de topper zonder wereldrecordpyramidebouwer Beumer, die het team hiermee ernstig teleurstelde. De eerste helft controleerden we, de organisatie stond goed, het door Tolkenbureau Bakker gesponsorde wedstrijdballetje ging zonder moeite van links naar rechts en na een aantal gemiste kansen was het raak. Een mooie voorzet van Dijkstra werd net gemist door Xavier ‘De Tank’ Hussain en daarachter stond Knico die hem tegen het dak van het doel voleerde: 0-1. Daarentegen had Genemuiden ook een aantal (kop)kansen waarbij Zuidema in één situatie twee reddingen moest verrichten en het doel knap schoon hield. De tweede helft vervaagde de controle op de wedstrijd vrij snel. Genemuiden voerde de druk wat op en daar hadden we moeite mee. Met name uit de standaardsituaties kregen we kansen tegen. We hadden zelf de 2-0 een aantal keer op de schoen maar het euvel van de afgelopen tijd herhaalde zich ook vandaag: het bleef bij één goal voor HZVV 3. Genemuiden kreeg helaas in de laatste minuten, pijnlijk genoeg, toch wel waar het recht op had: 1-1. Daarmee blies scheidsrechter Stef de wedstrijd af en werd deze middag met gemengde gevoelens afgesloten.

Klokslag zes uur opende Nelis de teamavond in restaurant Lotus door als eerste een berg bami op te scheppen dat het Andesgebergte deed verbleken. De biertjes vloeiden rijkelijk en dat was reden voor Stanley Scholing om zijn toekomstplannen uit de doeken te doen: ‘Ik word rijk met Word en 3D printers voor groothandelaren’. Hij poogde een aantal teamgenoten hierbij te betrekken maar die leken vooralsnog niet toe te happen. Ook Thom Lijster, die naar eigen zeggen summa cum laude is afgestudeerd maar nooit deze erkenning heeft gekregen en die in tegenstelling tot vorig seizoen niet kotsend naar huis ging, was sceptisch. Verder bleek dat trainer Vellinga, die in een staat van woede een tirade afstak richting Bassie over een gebrek aan intrinsieke motivatie in de wedstrijd van HZVV 2 - ACV 4, zijn biertje graag afwisselt met een Cola Berenburg. Maar dit Ter Heide.

Met de buik vol van Aziatische maagvulling doordrenkt met geel goud werd de avond vervolgd in stamcafé De Schout. Voor een door Koev aangekondigde avond met oer-Hollandse spelen. Ook hier vloeiden de biertjes rijkelijk en gerucht ging zelfs dat er weer eens bier gemorst werd over het biljartlaken. Maar dit is puur speculatie.

Aan het einde van de avond stapte pyramidebouwer Beumer angstvallig door de deur van café De Schout. Bang voor opmerkingen over zijn teleurstellende afwezigheid. De nieuwbakken wereldrecordhouder, die het belang van zijn afwezigheid bewees (lees: voor zichzelf goedpraatte) met het vertellen over de aanwezigheid van Hart van Nederland en het bellen met 3FM, werd naar enkele kritische kreten toch getolereerd. Zelfs door de immer eloquente Bassie die ons later nog verlichtte met de uitspraak: ‘Diegene die schaart, diegene die baart’. Voor de betekenis van deze uitspraak kunt u hem persoonlijk aanspreken.

Op naar de volgende topper tegen De Weide 3!

SC Genemuiden 3 - HZVV 3 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1 N.Eshuis, 1-1.
HZVV 3: Zuidema; Dijkstra, E. Mulderij, Galema, S. Scholing; S. van Zuthem, J. Bekhuis, N. Eshuis; M. Mulder; Roest (Botter); Hussain (Lijster).