Heren 3 Xavier Hussain doorstaat blaastest, wijst HZVV 3 weg naar zege en krijgt kramp tijdens naborrel

Xavier Hussain heeft zijn eerste basisplaats in dit seizoen opgeluisterd met twee doelpunten. De bonkige spits van HZVV 3 nam tegen VHK 2 met de binnenkant van zijn rechtervoet de 1-0 en 2-0 voor zijn rekening en plaveide daarmee de weg voor de zevende competitiezege van de R-Y Bestrating-brigade: 5-1.

Hussain deed niet alleen op het voormalige trainingsveld van HZVV 3 van zich spreken; ook voor én na de wedstrijd baarde hij nogal opzien. De opvallend vroeg aanwezige aanvaller dankte zijn plek in de startopstelling aan de blaastest die hij om 11.15 uur glansrijk doorstond. Volgens Frank Buiter, die op foeilelijke roze voetbalschoenen het doel van HZVV 3 verdedigde bij afwezigheid van premiejager Dennis Zuidema, zit zijn - tot over zijn oren verliefde - maatje behoorlijk onder de plak. Zo skipte Hussain onlangs een stapavondje met vrienden omdat hij zich de volgende ochtend om half 8 bij zijn schoonouders op een rommelmarkt moest melden. Maar dit Ter Heide.

Na de verdiende overwinning op VHK 2 en zijn eerste competitietreffers in het lekker strak zittende shirt van HZVV 3 in 2015 genoot Hussain met volle teugen van de naborrel. Bij het zesde biertje veranderde de lach op zijn gezicht echter ineens in een grimas vanwege een krampaanval in de hamstrings. Na wat rek- en strekwerk (zie foto) maakte 'Xavi' de derde helft alsnog vol. Maar dit Ter Heide.

Ondanks de nederlaag van Vitesse tegen AZ beleefde ook Mark Oenema een onvergetelijk weekend. Net als Hussain stond het 'broertje van' voor het eerst dit seizoen in de basis. De linksback zorgde ervoor dat zijn directe tegenstander niet tot scoren kwam, maar het hoogtepunt volgde een dag later, toen hij zich in het Gelredome liet vereeuwigen met 'Hansie Hansie'. Maar dit Ter Heide.

Aangezien de wederom foutloze Anton Spitse vlagde, Madrid-ganger Bram Roffel niet in de buurt was en de complete familie Blom de perfect opgepompte wedstrijdbal sponsorde, wekte het geen verbazing dat HZVV 3 –  ondanks een groot aantal afwezigen – ook in de negende speelronde ongeslagen bleef (5-1).

De ploeg van teammanager Arthur Benjamins, die wederom ruzie met het scorebord had, scoorde op bepalende momenten. Vlak voor (2-0) en direct na rust (3-0) was de thuisploeg trefzeker. Ook in Plopsaland, waar het HZVV 3 van succestrainer Flip Vellinga komende zaterdag aantreedt tegen titelfavoriet SC Genemuiden 3, weet men dat dit een cruciaal effect op het eindresultaat kan hebben. Maar dit Ter Heide.

HZVV 3 – VHK 2 5-1 (2-0)
Scoreverloop: 1-0 Hussain, 2-0 Hussain, 3-0 S. van Zuthem, 4-0 Roest, 5-0 J. Bekhuis, 5-1. Rode kaart: J. Bekhuis (HZVV 3/2x geel).
HZVV 3: Buiter; Dijkstra, E. Mulderij, Galema, M. Oenema (Scholing); S. van Zuthem, J. Bekhuis; Beumer, M. Mulder (Lijster), Roest; Hussain (V. Otten).