header-logo
Heren 3 De Leider en Stefan Engberts maken evenveel indruk als HZVV 3

HZVV Heren 3

De Leider en Stefan Engberts maken evenveel indruk als HZVV 3

De succesreeks van HZVV 3 werkt inspirerend. Net als de R-Y Bestrating-brigade, die dankzij een 3-1 uitzege op Rouveen 2 haar ongeslagen status in de reserve tweede klasse A met minimaal één week verlengde, hebben Lars Erik Abbing en Stefan Engberts een prestatie geleverd om U tegen te zeggen.

Op de bank van HZVV 3 in Rouveen maakte De Leider na rust grote indruk op zijn omstanders met een exact tien seconden durende gasontlading uit zijn darmen, waarbij de wijzer van de decibelmeter steeds verder uitsloeg. Zelfs succestrainer Flip Vellinga, die al ruim een kwarteeuw actief is als coach op de Nederlandse amateurvelden, had zoiets nog nooit meegemaakt. Maar dit Ter Heide.

Zo’n 7.134 kilometer verderop steeg ook Stefan Engberts boven zichzelf uit. Dat hij op Barbados tijdens het UWIFA-voetbaltoernooi als speler van Portugal verloor van Nederland en gelijkspeelde tegen Rusland was ronduit teleurstellend te noemen, maar buiten het veld zette de voormalige Eindhovense euroknaller wél een absolute wereldprestatie neer. Eentje, zo bewijzen de foto’s, die vergelijkbaar is met het winnen van de Champions League en waar hij zijn handen meer dan vol aan had. Maar dit Ter Heide.

Bram Roffel was nog niet in staat om zich te onderscheiden. Koev was weliswaar op de brommer in Rouveen, maar dat kon hij vanwege een vervelende knieblessure tot verdriet van Sierd de Vos niet binnen de lijnen etaleren. Zijn absentie in de wedstrijdselectie werkte overigens geenszins in het nadeel van HZVV 3, aangezien de ploeg van de wederom foutloze vlagger Anton Spitse zonder Roffel (gemiddeld 2,7 punten per duel) aanmerkelijk beter presteert dan met Roffel (1 punt per duel). Maar dit Ter Heide.

Net als vorig seizoen in de ontmoetingen tussen Rouveen 2 en HZVV 3 (tweemaal 2-2) vielen afgelopen zaterdag vier doelpunten, maar die werden met dank aan de tot in Almelo zeer geliefde balsponsor Herman van Zuthem ditmaal oneerlijk over beide ploegen verdeeld.

Thom Lijster, die voor het eerst deze competitie in de basis begon en op de heen- én terugweg samen met Mark Oenema en Dennis Zuidema opvallend druk was met het tellen van hartjes op de voordeuren om het aantal huwbare dochters te bepalen, tekende op aangeven van linksback Matthijs Dijkstra voor de enige treffer in de eerste helft. Daarin hield gelegenheidsrechtsback Raimon Loman zich knap staande. Spijtig genoeg zei zijn hamstring vlak voor het rustsignaal ook knap…

Na de pauze kwam Rouveen 2 op gelukkige wijze op gelijke hoogte, waarna HZVV 3 via treffers van uitblinker Stef Roest en Tom Botter alsnog orde op zaken stelde, 1-3. Ondanks deze overwinning stond HZVV 3 in de slotfase voor paal. Maar dit Ter Heide.

Graag tot komende zaterdag, bij HZVV 3-VHK 2! Aanvang: 12.45 uur.

Rouveen 2 - HZVV 3 1-3 (0-1)
Scoreverloop: 0-1 Lijster, 1-1, 1-2 Roest, 1-3 Botter.
HZVV 3: Zuidema; Loman (Smit), E. Mulderij (M. Oenema), Galema, Dijkstra; S. van Zuthem, J. Bekhuis; Lijster (M. Mulder), N. Eshuis, Roest; Botter (Hussain).