Heren 3 HZVV 3-succestrainer Flip Vellinga dronken van geluk na zege op ex-werkgever

HZVV 3-succestrainer Flip Vellinga dronken van geluk na zege op ex-werkgever

Met een beetje zelfverzekerdheid is helemaal niets mis. Maar als je daags voor een thuiswedstrijd tegen FC Meppel 3 met een biertje op tafel bij Het Paleis Schiphol al op de overwinning van HZVV 3 proost, slaat zelfverzekerdheid om in arrogantie. Het was daarom maar goed dat de degene die zich schuldig maakte aan deze ongein onderweg was naar Stockholm, anders zou hij door teammanager Arthur Benjamins ongetwijfeld even op de vingers zijn getikt.

Gelukkig liet de R-Y Bestrating-brigade zich niet afleiden door deze merkwaardige eenmansactie. Dankzij een verdiende 3-2 overwinning op de nummer 11 in de reserve tweede klasse A heeft de ploeg van de wederom foutloze vlagger Anton Spitse zijn ongeslagen status in deze competitie behouden.

Welgeteld één inwoner van Meppel was dolgelukkig met dit resultaat. Na het verslaan van zijn voormalige werkgever kan Flip Vellinga de komende maanden met de borst vooruit de Meppeler horeca-etablissementen bezoeken. In alle euforie besloot de succestrainer van HZVV 3, tot vreugde van pechvogel Bram Roffel, de rest van het seizoen alle trainingen met een minuutje in te korten…

Waar HZVV 1-spits Frekie Strijker zaterdag pas ’s avonds thuis op de bank punten scoorde, sloeg HZVV 3 ’s middags al toe. De gasten uit Meppel namen via Inko Tien en Olaf Dolstra de eerste en laatste treffer voor hun rekening, maar omdat de Cocksen tussendoor driemaal het net vonden, bleven de punten in Hoogeveen. FC Meppel 3-aanvoerder Emiele Koster, Butragueño voor intimi, deed zijn directe tegenstander Dennis Galema enorm tekort door te stellen dat zijn voetvolleymaatje de hele wedstrijd alleen maar aan het trappen was. ’Gali’ verzorgde met een krachtige kopbal namelijk ook de assist bij de 0-1. Maar dit Ter Heide.

Hoewel zelfs Stevie Wonder kon zien dat Arjan Weener de 1-1 op fabuleuze wijze in eigen doel schoot, deed Koen Uiterwijk Winkel na afloop een vergeefse poging om de gelijkmaker op zijn naam te krijgen. Daarmee deed hij zijn status op WhatsApp eer aan: Nooit geschoten is altijd mis!

De grote broer van Koentje, voormalig HZVV 3-vedette Jan Jaap Uiterwijk Winkel, had met zijn bedrijf UW-Sport de eer om de wedstrijdbal te mogen sponsoren. Tijdens de tennis- en bootcamptrainingen die hij geeft, staan hard werken, passie en ontspanning centraal. Begrippen die Vellinga stuk voor stuk als muziek in de oren klinken. Om de naderende wintermaanden fit door te komen, is het een aanrader om eens contact op te nemen met UW-Sport (info@uw-sport.nl). Afgelopen zomer organiseerde UW-Sport al met groot succes een tennistoernooi voor voetballers, dat glansrijk werd gewonnen door de dubbelaars Marc Bekhuis en Arne ter Heide. Omdat dit illustere duo graag op het hoogtepunt wilde stoppen, is het tweetal sindsdien niet meer in de wedstrijdkledij van HZVV 3 gesignaleerd. Maar dit Ter Heide.

Na één seizoen afwezigheid schittert Nico Eshuis tegenwoordig wel weer in het rood-wit. Daar kan FC Meppel 3 sinds afgelopen weekeinde over meepraten. ’Knico’ klaagde tijdens de afsluitende training nog over pijn in de heup, maar twee dagen later had hij het weer ouderwets op de heupen. De ex-speech & motivation manager kopte nog voor rust de 2-1 binnen namens HZVV 3, dat elke donderdag lekker knus met (minimaal) zestien spelers op een pupillenveldje zonder grote doelen traint en Niek Smit voor het eerst in de historie een blaker bier zag halen.

De aangever, aanvoerder Joost Bekhuis, bereidde in de tweede helft ook de prachtige 3-1 van Sander van Zuthem voor. Het vooruitzicht dat hij deze week met vrouwlief naar de IKEA in Amersfoort mag, gaf de nummer 6 van HZVV 3 duidelijk vleugels. Het broertje van ’Mansie’ was niet de enige HZVV 3’er die aangaf met zijn vrouwtje te gaan winkelen. Om die reden meldde de met een ernstige ribblessure kampende Matthijs Beumer zich vrijdagavond namelijk af voor een prestigieus klaverjastoernooi. Een slechte smoes natuurlijk, want iedereen weet dat  ’Mattie’ gewoon bang was om wéér als laatste te eindigen in de kantine van HZVV. Maar dit Ter Heide.

Het tweede doelpunt van FC Meppel 3, dat vlak voor tijd over de door een wesp gestoken Dennis Zuidema in het doel vloog, had slechts statistische waarde. Na zeven competitiewedstrijden bezet HZVV 3 nog altijd de razendknappe derde plaats op de ranglijst en heeft het als enige seniorenteam binnen de club nog geen nederlaag hoeven slikken. Na een welverdiend weekendje rrrrrrrrrrust treden de diva’s uit Hoogeveen op 31 oktober aan tegen (en in) Rouveen, aanvang 12.00 uur.

HZVV 3 – FC Meppel 3 3-2 (2-1)
Scoreverloop: 0-1, 1-1 Ed, 2-1 N. Eshuis, 3-1 S. van Zuthem.
HZVV 3: Zuidema; E. Mulderij, Galema, F. Blom (Dijkstra), B. Oenema; S. van Zuthem (Scholing), J. Blom; K. Uiterwijk Winkel (Lijster), J. Bekhuis, Marlissa (Beumer); N. Eshuis.