Heren 3  Arne ter Heide tapet HZVV 3 naar vierde zege op rij

Arne ter Heide tapet HZVV 3 naar vierde zege op rij

Hoewel Arne ter Heide dit seizoen nog geen meter heeft afgelegd op het veld en dat ook niet lijkt te gaan doen, heeft hij een groot aandeel in de succesvolle competitiestart van HZVV 3. Mede dankzij de meestertaper, die afgelopen zaterdagochtend tijdens het inloopspreekkwartier in zijn woonkamer buitengewoon gezellig bezoek kreeg van Sander van Zuthem, Niek Smit en vaste klant Dennis Galema, werd SVN’69 2 met overtuigende cijfers aan de zegekar getapet: 7-0.

Voor de ploeg van de wederom foutloze vlagger Anton Spitse was het de vierde zege op rij, wat opgeteld bij het gelijkspel tegen Noordscheschut 3 in de openingswedstrijd een historisch sterke prestatie is; nooit eerder hield HZVV 3 maar liefst dertien punten over aan de eerste vijf duels in de reserve tweede klasse A. Voor teammanager Arthur Benjamins, die het gros van het werk rond het duel met SVN’69 2 keurig overliet aan Lars Erik ’De Leider’ Abbing, reden genoeg om helemaal los te gaan tijdens het Back to the real Hollywood-feest. Maar dit Ter Heide.

De eenvoudige overwinning op SVN’69 2 – na ruim twintig minuten stond het al 3-0 – kon niet los worden gezien van het kijkje dat een afvaardiging van de R-Y Bestrating-brigade 37,5 uur voor aanvang van het duel in De Schout nam. Alle doelpuntenmakers in de eerste helft – Koen Uiterwijk Winkel, Nico Eshuis en Matthijs Beumer – gaven donderdagavond niet geheel toevallig acte de présence in de kroeg. Dat ’Mattie’ een betere voetballer dan klaverjasser is, was al bekend. Dat hij als kassiestoter ook nog héél veel moet leren, werd pijnlijk duidelijk in De Schout, waar ’Knico’ ditmaal geen bier op het biljartlaken morste. Maar dit Ter Heide.

Voor succestrainer Flip Vellinga was het een prettige constatering dat na rust alle invallers een goede indruk achterlieten. Mark Mulder en Thom Lijster scoorden allebei tweemaal, terwijl ook Stanley Scholing, Matthijs Dijkstra en Mark Oenema moeiteloos instroomden op het voormalige, stroeve trainingsveld van HZVV 3. De zevenklapper werd ook door balsponsor Jan Wolter de Jonge van WBB Reclame (zie foto) met gejuich begroet. Het balsponsorschap van dit vakkundige bedrijf voor al uw reclame en belettering lijkt een garantie voor monsterscores. Waar beide ploegen deze keer met een 7-0 eindstand van het veld stapten, plofte het door WBB Reclame gesponsorde wedstrijdballetje drie seizoenen geleden tijdens HZVV 3-DZOH 2 al eens achtmaal tegen het net (7-1).

Ondertussen doet het hardnekkige gerucht de ronde dat Bram Roffel weer voet heeft gezet op Nederlandse bodem. Komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen DESZ 2 (aanvang 14.30 uur) zal blijken wat zijn terugkeer met het teamproces doet. Tijdens de afwezigheid van ’Koev’ steeg HZVV 3 tot grote hoogte. Voordeel van zijn rentree is sowieso dat hij als penningmeester op korte termijn een feestavond kan uitschrijven. Maar dit Ter Heide.

HZVV 3 – SVN’69 2 7-0 (3-0). 1-0 K. Uiterwijk Winkel, 2-0 N. Eshuis, 3-0 Beumer, 4-0 M. Mulder, 5-0 M. Mulder, 6-0 Lijster, 7-0 Lijster.

HZVV 3: Zuidema; E. Mulderij (Scholing), Galema, F. Blom, Louhenapessy (Oenema); J. Blom, S. van Zuthem (Dijkstra); Beumer (Lijster), J. Bekhuis, N. Eshuis (M. Mulder); K. Uiterwijk Winkel.