header-logo
Heren 3 'Zonder-Roffel-revolutie' blijft punten opleveren voor HZVV 3

HZVV Heren 3

'Zonder-Roffel-revolutie' blijft punten opleveren voor HZVV 3

HZVV 3 heeft zijn ongeslagen status weten te behouden op bezoek in Steenwijk. De wedstrijd speelde zich af op het gedeelde kunstgrasveld van Steenwijker Boys en d'Olde Veste'54, de tegenstander was het derde elftal van laatstgenoemde club. Het spektakelstuk leverde vele kansen op, maar de vereiste scherpte ontbrak voor het doel. Desondanks liet het scorebord een doelpuntrijke uitslag zien: 2-4. De doelpuntenmakers in de R-Y Bestrating-brigade waren Matthijs Beumer (2x), Kuw en Tom Botter.

Door Dennis Zuidema

De tijdelijke versterkingen van HZVV 2 waren meer dan welkom in deze wedstrijd. Invaller Matthijs Dijkstra gaf de assist op Botter en beide Bassen maakten verdedigend een prima indruk. Dit leverde Oenema zelfs een plek op het scorebord op, toen hij met een eigen doelpunt voor de 1-1 van d'Olde Veste'54 3 tekende. Nog tijdens de eerste helft bleek dat Oenema zich snel had omgekleed en in de defensie van d'Olde Veste 3 hetzelfde trucje uithaalde. Het was een schot/voorzet/mispeer van 'Mattie' die plotseling van richting werd veranderd en doel trof. Mede dankzij deze schitterende treffer nam HZVV 3 de punten mee naar huis. 'Mattie' vroeg na de wedstrijd nog wel specifiek of de goal op zijn naam kon komen te staan, wat aan het eind van het seizoen in de traditionele jaargids zal blijken. Maar dit Ter Heide.

De absentie van Bram Roffel is op deze plaats al veelvuldig genoemd, maar verder heeft Flip Vellinga weinig te klagen over het aantal beschikbare spelers. Integendeel, afgelopen zaterdag had de succestrainer uit Meppel zelfs de beschikking over vijf backs! Maar de wederom succesvolle 4-2-3-1 formatie biedt helaas maar plek aan twee vleugelverdedigers. Daardoor begonnen de aanstormende talenten Stanley Scholing en Matthijs Dijkstra op de bank. De beide Bassen namen de verantwoordelijkheid van links- en rechtsback op zich. Sander van Zuthem stond opnieuw controlerend op het middenveld, ditmaal naast de jongen die de ambitie heeft om topscorer van HZVV 3 te worden: Erwin 'Mullie' Mulderij. De basisplek van Kuw betekende ook een plaats op de bank voor Botter. Maar dit Ter Heide.

'Tomscorer' mag trouwens wel eens sleutelen aan zijn communicatieve vaardigheden, getuige het aantal gele kaarten dat de spits pakt. Gelukkig lijkt hulp voor hem niet ver weg, want daar was opeens balsponsor ToRo Hoogeveen BV. Dit snel groeiende bedrijf is gespecialiseerd in het geven van communicatie-ondersteuning en in het oplossen van bedrijfsconflicten. Naast Dennis Galema en Roy Benjamins behoren inmiddels ook Matthijs Beumer en Joost Bekhuis tot de klantenkring. Maar dit Ter Heide.

Bijzonder feit is dat Dennis Galema op zoek is naar een back-up schrijver voor de wedstrijdverslagen. Verschillende personen zullen dit seizoen voor de leeuwen worden gegooid in de hoop dat ze de spanning van het vak aankunnen. Deze keer was het de beurt aan premiejager Dennis Zuidema, die afgelopen week zijn beklag deed bij de KNVB en hierop het gewenste antwoord kreeg. Inmiddels is de reserve-reserve-goalie trotse bezitter van zijn allereerste strafkaart als gevolg van zijn gele kaart van vorig seizoen tegen TC de Weide 3, de huidige koploper in de reserve tweede klasse A. Maar dit Ter Heide.

Het sterrenensemble van Vellinga treedt zaterdag op eigen veld aan tegen SVN'69 2. De aftrap vindt plaats om 12.45 uur. U bent allen welkom.

d'Olde Veste'54 3 – HZVV 3 2-4 (1-2).
Scoreverloop: 0-1 Beumer, 1-1, 1-2 Ed, 1-3 K. Uiterwijk Winkel, 2-3, 2-4 Botter.
HZVV 3: Zuidema; Blenkers, Galema, F. Blom, B. Oenema; E. Mulderij (J. Blom), S. van Zuthem (Loman); Beumer (Dijkstra), J. Bekhuis, N. Eshuis (Botter); K. Uiterwijk Winkel (Scholing).