Heren 3 Matthijs Beumer (HZVV 3) betere voetballer dan klaverjasser

Matthijs Beumer (HZVV 3) betere voetballer dan klaverjasser

Toeval of niet, sinds de afwezigheid van Bram Roffel draait HZVV 3 als een tierelier. De R-Y Bestrating-brigade liet Staphorst 4 in de derde speelronde alle hoeken van veld 3 zien en behield dankzij de 4-0 thuiszege haar ongeslagen status in de hoog aangeschreven reserve tweede klasse A.

Hoewel HZVV 3 dus uitstekend presteert zonder Roffel, zien de diva’s uit Hoogeveen hem toch liever vandaag dan morgen terugkeren uit Indonesië. Aangezien ’Koev’ de gestopte Ruben Tigelaar is opgevolgd als penningmeester c.q. financieel manager, wordt gevreesd dat hij binnenkort op Noord-Sumatra de teamrekening volledig plundert. Maar dit Ter Heide.

Het is een publiek geheim dat die rekening erg goed gespekt is/was. Al sinds haar oprichting is HZVV 3 door de licentiecommissie van de KNVB ingedeeld in de kerngezonde categorie 3. Voorafgaand aan het duel met het ervaren Staphorst 4 maakte balsponsor ’Rubinho’ 25 mooie eurootjes over aan zijn oude liefde. De voormalig senior parttimeleider, die samen met trainer/coach Marc Bekhuis HZVV F7 in de ochtenduren naar een sensationele zege op WIJC F4 leidde, kreeg tijdens HZVV 3-Staphorst 4 ontegenzeglijk waar voor zijn geld. ,,Het had 8-0 moeten zijn”, kon de knapste zoon van Bert en Albertje het niet laten om toch nog even een kanttekening te maken. ’Rubinho’ had een punt, maar ondanks het uitblijven van een monsterscore was een ieder in het HZVV 3-kamp dik tevreden met de 4-0 overwinning. Hoewel het duel volgens de scheidsrechter van dienst geen Champions Leaguewedstrijd betrof, benaderde het dat niveau wel. Maar dit Ter Heide.

Voor de pauze was in de ploeg van de in topvorm stekende teammanager Arthur Benjamins en de wederom foutloze vlagger Anton Spitse een belangrijke rol weggelegd voor Matthijs Beumer, die véél beter kan voetballen dan klaverjassen. Ruim een half etmaal nadat hij als vier-en-zestigste en laatste (!) was geëindigd tijdens een prestigieus klaverjastoernooi in de kantine van HZVV, nam ’Mattie’ niet één maar twee assists voor zijn rekening. Dat Beumer uitblonk als aangever, was opvallend te noemen, omdat hij volgens de immer positieve Tom Botter geen oog heeft voor medespelers. Maar dit Ter Heide.

Na de openingstreffer van de in de basis teruggekeerde Erwin Mulderij spookt tot op de dag van vandaag één vraag door het hoofd van succestrainer Flip Vellinga: ’Wat deed mijn rechtsback na een vlot lopende aanval in vredesnaam bij de tweede paal van het vijandelijke doel?’ Een passend antwoord zal waarschijnlijk nooit gegeven kunnen worden. Maar dit Ter Heide.

De 2-0 kwam op naam van Nico Eshuis, die ondanks een zeurende knie voor de derde competitiewedstrijd op rij een doelpuntje meepikte. In de tweede helft breidden HZVV 2-huurling Bram Marlissa (zoals Dennis Galema hem dat ooit in HZVV E5 heeft geleerd) en Sander van Zuthem (op aangeven van de talentvolle Nelis Louhenapessy) de score uit. Omdat de zeer verdienstelijk spelende basisdebutant Koen Uiterwijk Winkel het net niet vond, was van een Koen & Sander Show (nog) geen sprake. Maar dit Ter Heide.

Voor HZVV 3 staat komende zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen promovendus d’Olde Veste’54 3 op het programma, aanvang 14.30 uur. De grote vraag is wie dan het doel van de roodwitten verdedigt. Met premiepakker Dennis Zuidema, penaltykiller Stefan Wiersema en het onpasseerbare toptalent Dave Mulder is de keuze reuze voor Vellinga. Lars Erik Abbing heeft ondertussen heel andere dingen aan zijn hoofd. Hij is nog steeds des duivels dat Niek Smit na het treffen met Staphorst 4 de tas met hesjes niet heeft meegenomen. ,,Wat een druif!”, foeterde De Leider. Maar dit Ter Heide.

HZVV 3 - Staphorst 4 4-0 (2-0).
1-0 E. Mulderij, 2-0 N. Eshuis, 3-0 Marlissa, 4-0 S. van Zuthem.

HZVV 3: D. Mulder; E. Mulderij (M. Oenema), Galema, F. Blom (Smit), Louhenapessy; S. van Zuthem (Loman), J. Bekhuis; Beumer, K. Uiterwijk Winkel, Marlissa (M. Mulder); N. Eshuis (Lijster).