Heren 3 HZVV 3 over de hele wereld hot

HZVV 3 over de hele wereld hot

Dat HZVV 3 wereldwijd heel wat losmaakt, is in de eerste speelronde van de reserve tweede klasse A maar weer eens gebleken. Zelfs op Barbados, een van de Bovenwindse Eilanden, werd een grondige analyse van het thuisduel met Noordscheschut 3 (3-3) gemaakt.

,,HZVV 3 had in deze wedstrijd de geluksfactor aan haar zijde. Het elftal van succestrainer Flip Vellinga moet dankbaar zijn dat het nog steeds kans heeft om ongeslagen kampioen te worden. Een beetje meer inzet is daarbij wel gewenst”, liet niemand minder dan Stefan Engberts, de voormalige Eindhovense euroknaller, vanuit het Caribisch gebied weten. Maar dit Ter Heide.

Hoewel de eerste competitiewedstrijd niet in een overwinning eindigde, mocht HZVV 3 redelijk tevreden zijn met de officiële seizoensouverture. Omdat veel nieuwe spelers moeten worden ingepast, onder wie een groot aantal talenten dat is overgekomen uit de A-junioren, is de R-Y Bestrating-brigade nog op zoek naar haar topvorm. In vergelijking met het openingsduel van vorig seizoen (2-1 nederlaag tegen Staphorst 4) hadden alleen aanvoerder Joost Bekhuis en – met dank aan meestertaper Arne ter Heide – Dennis Galema hun basisplaats behouden. Dat zag ook de alom gewaardeerde balsponsor Jaap de Jonge, de onnavolgbare ex-trainer van HZVV 3, wiens zoon Pim op prachtige wijze de winnende treffer maakte namens HZVV 1 op bezoek bij ACV 1. Maar dit Ter Heide.

In de aanloop naar de derby tegen Noordscheschut 3 werd de ploeg van de goudeerlijke vlagger Anton Spitse verrast door een boodschap van HZVV 2-trainer Gertje van Duinen. Niet de door iedereen verwachte Bastiaan Blenkers, maar John Doldersum, Matthijs Dijkstra en Mark Mulder kwamen de gelederen versterken. Omdat Dennis Zuidema een stoeltje warm moest houden én een premie wilde opstrijken in Assen, stond Stefan Wiersema (HZVV 4) onder de lat bij HZVV 3. De lichtvoetige doelman, die HZVV 2 in 2007 naar de reserve hoofdklasse schoot en in de afgelopen jaren flink gegroeid is (als sluitpost), maakte zich onsterfelijk door in de slotfase een strafschop te keren, wat tot een jaloerse blik bij Oranje-keeper Jasper Cillessen leidde. Maar dit Ter Heide.

Naast Wiersema, die in de eerste helft driemaal werd gepasseerd, sprongen nog twee spelers bij HZVV 3 in het oog. Dat waren de doelpuntenmakers Nico Eshuis en Tom Botter. Beide aanvallers oogden als herboren. De met een fraaie brace uitgedoste ’Knico’, die vorig seizoen geen minuut speelde vanwege diverse fysieke ongemakken, opende vroeg in de wedstrijd de score en baarde daarnaast opzien met een ziedend schot op de paal. De opvallend fitte Botter scoorde zowel voor als na rust één keer, waarmee hij hoogstpersoonlijk een 1-3 achterstand wegpoetste (3-3). De goede prestaties van Eshuis en Botter ten spijt, de sprint die teammanager Arthur Benjamins vlak voor aanvang van de wedstrijd richting het wedstrijdbureau trok, was het onbetwiste hoogtepunt van de middag. ’Frabbe’ ontwikkelde zo veel snelheid dat zijn maatje Lars Erik Abbing, alias De Leider, spontaan begon te zweten. Maar dit Ter Heide.

HZVV 3 gaat komend weekeinde op visite bij Drenthina 2 (aanvang 12.00 uur). De kans dat Michel Slot, die naar verluidt zijn sabbatical aangrijpt om zich als bodybuilder te ontwikkelen, dan opnieuw als toeschouwer langs de lijn staat, is net zo groot als dat HZVV Vrouwen 1 dit seizoen kampioen wordt. Maar dit Ter Heide.

HZVV 3 – Noordscheschut 3 3-3 (2-3)
Scoreverloop: 1-0 N. Eshuis, 1-1, 1-2, 1-3, 2-3 Botter, 3-3 Botter.
HZVV 3: Wiersema; Dijkstra, J. Blom, Galema, Scholing; Loman (Mulder), Doldersum, J. Bekhuis; Beumer (K. Uiterwijk Winkel), Botter, N. Eshuis (Lijster).