Heren 3 Erwin Mulderij grijpt net naast topscorerstitel HZVV 3

Erwin Mulderij grijpt net naast topscorerstitel HZVV 3

HZVV 3 heeft de reguliere competitie ’in stijl’ afgesloten met een 1-0 uitnederlaag tegen het TC De Weide 3 van goaltjesdief Marco Smit. Door dit verlies is de R-Y Bestrating-brigade op de zevende plaats in de reserve tweede klasse A geëindigd. Voordat de ploeg van de afzwaaiende parttimeleiders Ruben Tigelaar en Stefan van Dorst wordt klaargestoomd voor een dubbele confrontatie met Heerenveense Boys 2 (16 & 23 mei) in de play-offs voor promotie naar de reserve eerste klasse, maken we de balans op:

Topscorer
Xavier Hussain gaat de boeken in als overtuigende topscorer van HZVV 3 in het seizoen 2014/’15. De bonkige spits liet het net maar liefst 6 keer bollen in de 19 wedstrijden dat hij meedeed. Saillant detail: de fanatieke Ajax-supporter en wodkadrinker scoorde na de winterstop geen enkele keer. Xavi pikte in de laatste competitiewedstrijd nog wel bijna een assist mee, maar hij had pech dat de spits van TC De Weide 3 jammerlijk over schoot. Op de topscorerslijst bleef Hussain zijn ploeggenoten Erwin Mulderij (5x, in 18 duels) en de topschutter van vorig seizoen, Tom Botter (5x, in 14 wedstrijden), net voor. Als Mullie, thuis tegen Klazienaveen 2, de bal nou niet voor open doel tegen de onderkant van de lat had geschoten, dan … Maar dit Ter Heide.

38 Spelers
Trainer Esteban Dominguez gunde 38 spelers speelminuten in de competitie. Aangezien de selectie van HZVV 3 uit 19 spelers bestond, van wie Nico Eshuis en Jeff Lekatompessy geen seconde binnen de lijnen hebben gestaan, leert een snelle rekensom dat dit seizoen 21 gastspelers in actie zijn gekomen. Ter vergelijking: vorig seizoen droegen ’slechts’ 36 spelers het HZVV 3-tenue. Dat HZVV 3 ondanks de personele problemen/wisselingen beslag legde op een periodetitel, mogen alle betrokkenen als een groot compliment beschouwen. Het bosje bloemen of vleespakket van het bestuur als waardering voor deze topprestatie is naar verluidt nog altijd onderweg naar Rubinho en/of de heer Van Dorst.

Doelsaldo
HZVV 3 kan onmogelijk tevreden zijn over het doelsaldo. Na 22 competitiewedstrijden staat dat op -2. De diva’s uit Hoogeveen scoorden 39 keer en kregen 41 treffers om de oren, wat resulteerde in een zevende plaats (met 29 punten). Het technisch hart van HZVV 3 is druk bezig om voor volgend seizoen spelers met scorend vermogen in te kopen. Ter vergelijking: vorig seizoen waren de roodwitten, eveneens in de reserve tweede klasse A, 67 keer trefzeker, destijds goed voor een tweede plaats ( en 43 punten) in de eindrangschikking. In defensief opzicht verbeterde HZVV 3 zich wel. De doelmannen Dennis Zuidema (16 duels) en Ronald Hadders (6) zorgden er in samenwerking met de rest van het team voor dat de Cocksen 3 goals minder tegen kregen dan vorig seizoen.

Balsponsor
Tegen TC De Weide 3 had Dutch Cloud de eer om het wedstrijdbalsponsorseizoen af te sluiten. Dit in Hilversum en Hoogeveen gevestigde bedrijf is al drie seizoenen lang een trouwe sponsor van HZVV 3. Dutch Cloud staat voor alles waarvoor HZVV 3 – met uitzondering van het feest bij TKB en de bruiloft van Sander & Andressa – in de laatste maanden NIET stond: kwaliteit, transparantie, controle, flexibiliteit, toonaangevend, ervaren en zeer hoge beschikbaarheid.

Speler van het seizoen
Wie o wie is de opvolger van Michel Slot? Als Stefan Engberts wat eerder als linksback zou zijn gebruikt, was hij een serieuze kandidaat voor deze eretitel geweest. Maar helaas. Hoewel Arne ter Heide een in 2012 gemaakte afspraak wederom nakwam (minimaal 3 wedstrijden per seizoen) en voor het eerst in zijn carrière een kaartloos seizoen beleefde, is ook hij net buiten de prijzen gevallen. Dat geldt overigens ook voor Joost Bekhuis, Marc Bekhuis, Matthijs Beumer, Tom Botter, Robbert Dekker, Nico Eshuis, Dennis Galema, Xavier Hussain, Jeff Lekatompessy, Thom Lijster, Erwin Mulderij, Bram Roffel, Michel Slot, Niek Smit, Jan Jaap Uiterwijk Winkel, Dennis Zuidema en speler/verzorger Herman van Zuthem.

Hierbij roepen wij Sander van Zuthem uit tot HZVV 3-speler van het seizoen 2014/’15! Deze alleskunner (in de achterhoede) maakte niet alleen op zijn bruiloft enorm veel indruk, maar ook op het veld. Als enige speler slechtte hij bovendien de grens van 20 duels. De mannetjesputter, die als captain van HZVV 3 nog nooit punten verspeelde, miste alleen het thuisduel met Staphorst 4, dat prompt verloren ging. Kortom, Sander van Zuthem is HZVV 3 en HZVV 3 is Sander van Zuthem. Proficiat en proost!

Op de foto: Sander van Zuthem, speler van het seizoen bij HZVV 3