Heren 3 HZVV 3 kijkt reikhalzend uit naar uitzwaaiduel met TC De Weide 3

HZVV 3 kijkt reikhalzend uit naar uitzwaaiduel met TC De Weide 3

In hetzelfde weekend als dat bekerfinalist PEC Zwolle zijn topvorm hervond tegen Ajax, toonde ook HZVV 3 eindelijk weer zijn ware gezicht. De R-Y Bestrating-brigade leed in het thuisduel met het ijzersterke Staphorst 4 een nederlaag met perspectief, zoals dat zo mooi heet (1-2).

Na drie matige tot zwakke vertoningen koppelde de ploeg van de zeer uitgebreid dinerende parttimeleiders Ruben Tigelaar en Stefan ’Wat zeg ie?’ van Dorst zijn voetballende vermogen weer eens aan een goede instelling. Van de elf basisklanten, onder wie gastspeler John Blom (HZVV 6), liep alleen Tom Botter af en toe wat te mopperen, maar dat kwam doordat de jarige Joost Bekhuis een felicitatie van de robuuste aanvaller op Facebook niet met een ’vind ik leuk’ had beantwoord.

De soms wat recalcitrante Botter had zijn basisplaats overigens te danken aan Marc Bekhuis, die in de warming-up uitviel met een kuitblessure. Hoewel de man van Suzanne, tevens vader van Sem, zo’n beetje rechtstreeks uit de nachtdienst kwam, was hij zo scherp als Messi. In de eerste helft opende hij met een droge knal van afstand de score.

Dat Staphorst 4, de nummer twee in de reserve tweede klasse A, uiteindelijk – net als in de heenwedstrijd – met 1-2 aan het langste eind trok, mocht de pret van Robbert Dekker niet drukken. ’Robje’, zoals de knuffelbeer van HZVV 3 liefkozend wordt genoemd, was zo blij dat hij eindelijk weer een keer de volle 90 minuten in actie was gekomen dat hij na afloop direct huiswaarts keerde om dit onwaarschijnlijke nieuws hoogstpersoonlijk aan zijn schattige vriendin Whitney te vertellen. Maar dit Ter Heide.

Ook Herman van Zuthem kreeg meer speeltijd dan waar hij rekening mee had gehouden. Als de vingervlugge verzorger vooraf had geweten dat hij ruim 25 minuten als centrumspits zou meedoen, had hij de avond ervoor ongetwijfeld een paar slokken minder rode wijn en Prosecco naar binnen geklokt. Toch date de invalbeurt hem zichtbaar goed.

Het absolute hoogtepunt van de middag was de aanbieding van de wedstrijdbal. Voor het eerst in de roemruchte geschiedenis van HZVV 3 werd deze namelijk beschikbaar gesteld door een vijfkoppige (!) balsponsor, te weten Dennis Galema, Frekie Strijker, Hidde Streutker, Bastiaan Blenkers en last but not least Wissel-Jan van Dijken.

Dit illustere vijftal vierde dit historische feit op geheel eigen wijze. Bassie vervulde - weinig verrassend - zijn rol als dwaze, dronken droeftoeter met verve in de binnenstad van Hoogeveen (en Raalte, al weet hij van dit alles niets meer), Gali besloot na het hoogstaande duel met Staphorst 4 spontaan een sportmaaltijd van maar liefst zeven gangen te verorberen, Willempie hing de koning uit in Groningen en nam daarmee een voorschot op de sleuteloverhandiging op 1 mei, de Gekke Keeper, wiens ouders afgelopen zondag 30 jaar getrouwd waren, liet tijdens een karaokesessie zien waarom hij doelman in plaats van zanger is geworden en onze Frekie showde trots de kampioensschaal aan het publiek bij TC De Weide 1-ZZVV 1 en zag tussen alle festiviteiten door ook nog kans om zijn favoriete schoonpa (’Abraham’ Eric) samen met Pim de Jonge en Marlon Luchtenberg ongegeneerd toe te zingen in het doorgaans zo keurige Koetshuis. Maar dit Ter Heide.

Een kampioenschap zit er voor HZVV 3 en TC De Weide 3 niet meer in. Laatstgenoemde ploeg moet nog wel voor degradatie vrezen. Als de diva’s uit Hoogeveen later deze week de stadsderby winnen, kukelen de groenwitten uit de reserve tweede klasse A. Het kan best eens in meerdere opzichten een bijzondere uitzwaaiwedstrijd worden, want naar verluidt neemt een handvol befaamde spelers zaterdag afscheid van het vak van amateurvoetballer. Dit alles mag u natuurlijk niet missen! De aftrap is om 12.15 uur op veld 1 bij TC De Weide.

HZVV 3 – Staphorst 4 1-2 (1-1)
Scoreverloop: 1-0 Botter, 1-1, 1-2.
HZVV 3: Zuidema; Slot, E. Mulderij, Galema, Engberts; J. Blom, J. Bekhuis; Botter, Roffel, Dekker; Hussain (H. van Zuthem).