Heren 3 HZVV 3 is de weg kwijt

HZVV 3 is de weg kwijt

Als een goede voorbereiding het halve werk is, wat is een slechte voorbereiding dan? Voor het antwoord verwijzen we u graag door naar Stefan van Dorst, die als parttimeleider van HZVV 3 bezig is aan een gedenkwaardige afscheidstournee. Afgelopen weekend maakte hij het, in nauwe samenwerking met navigator Tom Botter, wel erg bont. Een uur voor de aftrap van het uitduel met subtopper Drenthina 2 meldde de heer Van Dorst zich namelijk mét de wedstrijdkledij in … Klazienaveen.

Niet alleen buiten de lijnen, maar ook daarbinnen was HZVV 3 de weg kwijt. De R-Y Bestrating-brigade leed tegen Drenthina 2 zijn zesde competitienederlaag: 3-1. In de eerste seizoenshelft wonnen de diva’s uit Hoogeveen voor eigen publiek nog met 2-1 van de Emmenaren. Saillant detail is dat HZVV 3 dit seizoen geen enkele tegenstander in de reserve tweede klasse A zowel uit als thuis wist te verslaan. De roodwitten zetten alles op alles om op 2 mei in de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij TC De Weide 3 een einde te maken aan deze bedenkelijke reeks.

Maar voordat de stadsderby op het programma staat, moet het elftal van trainer Esteban Dominguez eerst nog op eigen veld flink aan de bak tegen het in degradatienood verkerende DESZ 2 (11 april) en titelkandidaat Staphorst 4 (25 april). Het is te hopen dat HZVV 3 in de resterende duels het geschonden blazoen wat oppoetst, want wat het elftal in de eerste helft tegen Drenthina 2 en een week eerder voor rust tegen TKB 4 liet zien, was beneden alle peil.

Met name de onderlinge irritaties en het gebrek aan inzet zijn een bron van zorg. In plaats van bij afwezigheid van een aantal belangrijke krachten een stapje harder te lopen en elkaar nog meer te helpen, hingen de Cocksen in de eerste 45 minuten tegen Drenthina 2 als los zand aan elkaar. Wat dat betreft kon iedereen een voorbeeld nemen aan de invallers Arne ter Heide, debutant Sander Jacobsen en Herman van Zuthem, die niet zeurden maar poetsten. Dat Tom Botter na afloop liet weten genoten te hebben van de douche, zei veel over het heerlijke warme water dat in fraaie straaltjes uit de douchekop stroomde, maar nog meer over het niveau van de wedstrijd.

Hoewel De Paashaas zich als wedstrijdbalsponsor thuis voelde op het groene, groene, groene, groene, knollen, knollenland in het winderige Emmen, slaagde hij er in de eerste helft niet in om HZVV 3 te kalmeren. Sterker, door een veel te zachte wedstrijdbal beschikbaar te stellen namen de frustraties bij de gasten alleen maar toe. Maar dit Ter Heide, die ondanks een niet meewerkende knie heeft beloofd dit seizoen nog (minimaal) één keer in actie te komen. Na 17 wedstrijden in het seizoen 2012/’13 (8 goals) en 11 duels in 2013/’14 (3 treffers) wil de doelpuntenmaker van afgelopen zaterdag dit seizoen aan het eind van de rit in ieder geval 3 keer een helft hebben meegedaan met HZVV 3. De teller staat nu op 2 helftjes (1 treffer). Als zijn ploeggenoten de komende wedstrijden met de dezelfde instelling als Ter Heide het veld betreden, gaat HZVV 3 een mooi slot van het seizoen tegemoet.

Over slot gesproken, de slechtste 1 april-grap kwam dit jaar op naam van Michel Slot, die – tot vreugde van de rechterspits van Drenthina 2 – meldde volgend seizoen een sabbatical te overwegen. Maar dit Ter Heide.

Drenthina 2 - HZVV 3 3-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, 2-0, 2-1 Ter Heide, 3-1.
HZVV 3: Zuidema; Engberts, S. van Zuthem, Uiterwijk Winkel, Slot; E. Mulderij, Galema; Botter (H. van Zuthem), M. Bekhuis (Jacobsen), Dekker (Ter Heide); Hussain.