Heren 3 ’Gelegenheidsteam’ HZVV 3 geeft thuisblijvers goede voorbeeld

’Gelegenheidsteam’ HZVV 3 geeft thuisblijvers goede voorbeeld

Dankzij een 2-0 overwinning op bezoek bij Klazienaveen 2 mocht HZVV 3 drie verrukkelijke puntjes bijschrijven op de ranglijst van de reserve tweede klasse A, maar het grootste winstpunt was toch wel de wijze waarop Erwin Mulderij zich presenteerde als interim-leider. Hoewel de voormalige rechtsback van HZVV 1 het best wel spannend vond om de bestuurskamer te betreden, bewees hij op termijn de ideale opvolger van de – afgelopen weekeinde afwezige – parttimeleiders Ruben Tigelaar en Stefan van Dorst te zijn.

Met ondersteuning van Bert Tigelaar, hoofd planning kleedkamers & velden op het wedstrijdbureau van HZVV, zorgde Mulderij ervoor dat de spelers van HZVV 3 zich volledig op het duel met de hekkensluiter konden focussen. Dat ’Mullie’ zelf niet als speler op het door ’Bertje’ ingevulde digitale wedstrijdformulier stond, had overigens niets te maken met zijn grote misser (voor open doel!) in de thuiswedstrijd tegen Klazienaveen 2 (1-1). Hij moest het treffen met de oranjehemden simpelweg vanwege een kuitblessure aan zich voorbij laten gaan.

Mulderij was niet de enige Hoogeveense diva die verstek moest laten gaan. Van de (oorspronkelijke) 19-koppige selectie, waren slechts 8 spelers inzetbaar. Omdat Sander van Zuthem als enige basisklant twee dagen eerder op het trainingsveld van HZVV 3 stond, mocht hij de aanvoerdersband dragen. Saillant detail is dat de R-Y Bestrating-brigade met de aanstaande bruidegom als captain nog nooit punten verspeelde. Maar dit Ter Heide.

Als Rubinho en de heer Van Dorst binnenkort alsnog een bloemetje of een vleesschotel van het HZVV-bestuur krijgen als blijk van waardering voor de onlangs behaalde tweede periodetitel, zou het een mooi gebaar zijn als ze dat presentje direct doorpassen naar HZVV 2-trainer Ton Beumer. Dankzij ’Tonnegie’ kon interim-coach Dennis Galema ondanks het grote aantal afwezigen toch een uitstekend elftal formeren. Tim Tigelaar, die op zijn nieuwe schoenen als herboren over het veld dartelde, Joey Timmer, die ditmaal zijn tulband had thuisgelaten, Bas Oenema, die linksback stond omdat hij bij voorkeur als rechtsback speelt, Leroy Ribberink, die net zo snel kan tapen als rennen, en HZVV 4-belofte Bart Zwartscholten, die tot zijn grote spijt niet wederom 90 minuten op de bank zat, sloten als meer dan welkome gastspelers aan. Daarnaast bleek de in Nieuwlande opgepikte Rolf Elema over verrassend veel vlagtalent te beschikken. Zijn optreden smaakte, net als dat van alle gastspelers, absoluut naar meer.

Terwijl Joost Bekhuis, Marc Bekhuis, Matthijs Beumer, Tom Botter, Robbert Dekker, Nico Eshuis, Arne ter Heide, Jeff Lekatompessy, Bram Roffel, Michel Slot (zijn tuintje is weer zomerklaar), Esteban Dominguez, Ruben Tigelaar, Stefan van Dorst, Herman van Zuthem en Alek Nazareet andere verplichtingen hadden, speelde HZVV 3 in de knollentuin van Klazienaveen zijn degelijkste wedstrijd van het seizoen. Zowel voor als na rust scoorden de roodwitten twee keer, maar omdat beide treffers in de tweede helft werden afgekeurd, stemde Mullie – geheel zelfstandig (!) – na afloop in de bestuurskamer in met de 0-2 eindstand.

Hoewel hij er zelf helemaal niets van meekreeg, opende ’Knirebbir’ de score met een fabuleus lobje; een doelpunt van zeldzame schoonheid. Thom Lijster, de grote uitblinker op de nummer 10-positie, maakte uit een rebound de tweede HZVV 3-treffer, nadat een schot van Xavier Hussain door de keeper van Klazienaveen 2 was gekeerd: 0-2.

De tweede helft had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden, maar omdat Team Adis niet voor niets de wedstrijdbal sponsorde, werd besloten om het duel toch uit te spelen. Net als Team Adis bestaat HZVV 3 uit teamleden die elkaar aanvullen en versterken, waardoor er effectief en efficiënt wordt omgesprongen met tijd en middelen. Voor ieder probleem is een oplossing en door creatief te denken doen Team Adis en HZVV 3 er alles aan om hun meerwaarde te bewijzen. Maar dit Ter Heide.

Voor HZVV 3 staat komende zaterdag al weer de 18e competitiewedstrijd op het programma. De voormalige werkgever van Jaap de Jonge, die als ’quizmaster’ nog in het krijt staat bij Ruben Tigelaar, gaat voor een bijscholingscursus op bezoek bij de studenten van The Knickerbockers 4. Omdat de wedstrijd om 12.00 uur begint, vertrekt HZVV 3 een paar minuten voor half 10 vanaf station Hoogeveen.

Klazienaveen 2 - HZVV 3 0-2 (0-2)
0-1 Ribberink, 0-2 Lijster
HZVV 3: Zuidema; S. van Zuthem (Galema), Smit, Uiterwijk Winkel, Oenema; T. Tigelaar, Timmer; Engberts, Lijster (Zwartscholten), Ribberink; Hussain.