Heren 3 HZVV 3 richt zich op handhaving na verlies in topper

HZVV 3 richt zich op handhaving na verlies in topper

Als je niet scoort, kun je niet winnen. ’Maar wel verliezen’, merkte HZVV 3-verdediger Niek Smit, ook wel Niet Fit genoemd, terecht op na de topper tegen Olympia’28 2. Omdat de R-Y Bestrating-brigade voor het eerst dit seizoen niet scoorde en de titelfavoriet uit Hasselt wel driemaal het net vond, moesten de diva’s uit Hoogeveen na een ongeslagen reeks van negen competitiewedstrijden weer een keer een nederlaag slikken: 0-3.

Een schitterende motivatiespeech van de visualiserende interim-coach Nico Eshuis, vlak voor de aftrap, kon niet voorkomen dat HZVV 3 het zicht op de titel in de reserve tweede klasse A definitief is kwijtgeraakt. Met 6 duels voor de boeg heeft Olympia’28 2 een voorsprong van 7 punten op de ploeg van de parttimeleiders Stefan van Dorst en Ruben Tigelaar. Dat laatstgenoemde afgelopen zaterdag als scheidsrechter een strafschop over het hoofd zag tijdens de kraker HZVV F10-JVZ F5, mag niet onvermeld blijven. Maar dit Ter Heide.

Aangezien de nummers 9 (DESZ 2) en 10 (TC De Weide 3) slechts 7 verliespunten meer hebben, richt HZVV 3 zich de rest van het seizoen op handhaving. Daarvoor heeft het nog minimaal 3 punten nodig. ’Wat gebeurt er als een team een periode wint, maar ook degradeert?’, vroeg Sander van Zuthem, genietend van het lentezonnetje, tijdens de naborrel aan wedstrijdbureauvrijwilliger Bert Tigelaar (hoofd planning kleedkamers & velden). Het antwoord ging als quote van de dag de boeken in: ’Dan ga je op 17 april trouwen!’

Dat een verzorger (Herman van Zuthem, die een nare hoofdwond van Joey Timmer uitstekend behandelde), vlagger (Marc Bekhuis: ’Zoveel heb ik het hele seizoen nog niet gelopen’) en linksback (Brandon ’Ik raak altijd wat’ Le Febre) de uitblinkers waren aan de zijde van HZVV 3, vertelde alles over het duel met Olympia’28 2. De koploper trok verdiend aan het langste eind, maar hoe zou de wedstrijd zijn afgelopen als Xavier Hussain, de 102 kilogram wegende spits die een sixpack-dieet volgt, in de eerste helft bij een 1-0 achterstand onder het toeziend oog van zijn kersverse vriendin wél had gescoord?

De 3-0 nederlaag kwam niet alleen bij HZVV 3, maar ook bij Tolkenbureau Bakker hard aan. De verwachtingen van de wedstrijdbalsponsor, actief in de branche ’vertalers en tolken’, waren in de aanloop naar de wedstrijd tussen de nummers 1 en 3 op de ranglijst hooggespannen. De thuisploeg kon die op het hoofdveld niet waarmaken, maar het is overdreven om te stellen dat bij afwezigheid van trainer Esteban Dominguez de aanwijzingen van de geïmproviseerde technische staf aan dovemansoren waren gericht. Olympia’28 2 was simpelweg net iets beter.

HZVV 3 gaat komende zaterdag de strijd aan met Klazienaveen 2. Voor dit uitduel (aanvang 12.30 uur) is binnen de selectie van de roodwitten beduidend minder animo dan voor de bruiloft van de heer Van Zuthem en zijn Andressa, maar dit Ter Heide.

HZVV 3 - Olympia’28 2 0-3 (0-1)

HZVV 3: Zuidema; Timmer (Botter), S. van Zuthem, Smit (Uiterwijk Winkel), Le Febre; E. Mulderij, Galema; Roffel (Lijster), J. Bekhuis, Engberts; Hussain (Slot).