Heren 3 Successtory HZVV 3 duurt voort

Successtory HZVV 3 duurt voort

HZVV 3 heeft een nieuw hoofdstuk aan zijn al bijna drie jaar durende successtory toegevoegd. Door een verdiende 3-1 uitzege op titelkandidaat Noordscheschut 3 veroverde de R-Y Bestrating-brigade in de vorm van de tweede periodetitel de eerste prijs van het seizoen.

Sinds Ruben Tigelaar en Stefan van Dorst als parttimeleiders aan het roer staan, gaat het HZVV 3 sportief en financieel gezien voor de wind. Na het kampioenschap in de reserve derde klasse in hun debuutjaar volgde een jaar later in de reserve tweede klasse een meer dan verdienstelijke tweede plek achter het ijzersterke ACV 4, de huidige koploper in de reserve eerste klasse (!). Dat het onafscheidelijke topduo in zijn derde en laatste seizoen op de slotdag van februari opnieuw iets te vieren had, kwam als een zeer aangename verrassing. Toch kan het binnen harken van de tweede periode na een ongeslagen reeks van negen competitiewedstrijden moeilijk onverdiend genoemd worden. Naar verwachting reikt het bestuur van HZVV komende zaterdag alsnog een bosje bloemen uit aan Rubinho en dhr. Van Dorst voor de geleverde wereldprestatie.

HZVV 3 nam op bezoek bij Noordscheschut 3 sportieve wraak, want tegen dezelfde opponent leden de diva’s uit Hoogeveen ruim 4,5 maand geleden hun laatste nederlaag. Na dat duel bestelde Michel Slot overigens de platte kar af, omdat ‘het aan zelfoverschatting en chronisch negativisme lijdende HZVV 3 met een achterstand van negen punten op koploper Olympia’28 2 niet meer op kampioenskoers lag’ (citaat uit het wedstrijdverslag van 23 oktober 2014).

In Noordscheschut kwam HZVV 3 afgelopen weekeinde op achterstand, maar dankzij de assertieve Tom Botter, die graag haantje de voorste is, stond het bij rust gelijk. De spits schoot de door Dekker Bouwservice gesponsorde wedstrijdbal uit een vrije trap op de onderkant van de lat, waarna de Eindhovense euroknaller Stefan Engberts er in de rebound als de kippen bij was om de 1-1 binnen te tikken.

Omdat de wedstrijd tussen concurrent Staphorst 4 en TC De Weide 3 ondertussen in een gelijkspel was geëindigd, wist HZVV 3 dat een overwinning volstond om zich tot periodekampioen te laten kronen. Invaller John Blom, die normaliter uitkomt voor HZVV 6, en captain Joost Bekhuis, op aangeven van Thom Lijster, bezorgden de ploeg van de vlaggers Nico Eshuis en Jeff Lekatompessy met elk een doelpunt de benodigde driepunter: 1-3. Dit alles gebeurde onder toeziend oog van de gebroeders Spitse en Henry Duinkerken, die HZVV nog elke dag mist.

Na 15 wedstrijden bezet HZVV 3 de fantastische derde plaats in de reserve tweede klasse A, slechts vier punten achter koploper Olympia’28 2. Uitgerekend de titelfavoriet uit Hasselt is de volgende tegenstander van de roodwitten, die zaterdag om 12.31 uur voor eigen publiek aftrappen. Nu HZVV 3 verzekerd is van deelname aan de nacompetitie kan het in deze topper lekker vrijuit spelen. Of Arne ter Heide net als in de heenwedstrijd (1-0 zege HZVV 3) 45 minuutjes mag opdraven, zal zaterdag blijken. Esteban Dominguez is sowieso niet van de partij, aangezien hij zijn eerste prijs als trainer uitgebreid gaat vieren op de besneeuwde bergtoppen.

Ondertussen heeft HZVV 3 stille hoop dat het binnenkort een paar bonuspunten van de KNVB kan begroeten. ,,Ik leg onze halfjaarcijfers deze week voor aan de licentiecommissie. Aangezien we dankzij een bijdrage van Robbert Dekker de financiële huishouding op orde hebben, verwacht ik dat we drie punten extra krijgen”, laat de penningmeester van HZVV 3 in een perscommuniqué weten. Maar dit Ter Heide.

Noordscheschut 3 - HZVV 3 1-3 (1-1)
Scoreverloop: 1-0, 1-1 Engberts, 1-2 J. Blom, 1-3 J. Bekhuis.
HZVV 3: Zuidema; Slot, S. van Zuthem, Galema, Le Febre; E. Mulderij, J. Bekhuis; Roffel, M. Bekhuis (J. Blom), Engberts (Hussain); Botter (Lijster).